Kendi Çekme Karavanını Yapanlar; enginizm35

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan enginizm35 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 82
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 85,899

enginizm35

Kamp II
Yer
muğla
Öncelikle bu işe başlarken araştırmalarım sonucunda keşfettiğim ve uzunca bir süre takip ettiğim gezenbilir ailesine merhaba demek istiyor ve yapım aşamasında tecrübeli ağabeylerimin vereceği tavsiye ve öneriler için şimdiden teşekkür ediyorum.

Etiketler
Ynt: Kendi Çekme Karavanını Yapanlar; enginizm35

12 yaşından sonra ailemle birlikte 15 sene kadar Türkiye’nin bir çok yerinde çadırla kamp yaptık. Kamp yapmak bana göre gerçekten bambaşka bir şey, apayrı bir duygu. Çadır ile kamp yapmak kimileri için imkansınlıkların bir sonucu kimileri için farklı bir zevk. Neyse lafı uzatmayayım, o zamanlar görmeye başladığım ve imrenerek baktığım karavanlara hep hayranlık duydum ve bu hayranlık duyduğum karavanlardan bir tanesine sahip olmak istedim. Artık kendi ailemle birlikte aynı zevki yaşayabileceğim bir karavan sahibi olmak istiyorum.

Neredeyse Türkiye’de bulunan bütün firmaların karavanlarını inceledim, bunu beğendim dediğim karavanların 750kg üzerinde olduğunu, ruhsat gerektiğini, ehliyetimi büyütmem gerektiğini, 750kg altında olan karavanların ise tuvaletinin hatta bazılarının banyosunun bile olmadığını gördüm. Fiyatların ise bana göre ederinin çok çok üzerinde olması da cabası.. Bunun üzerine bir süre ikinci el karavanları inceledim, hatta gidip bazılarını gördüm bile ancak insanın içine sinmeyecek kadar kötü durumda olduklarını gördüm. En sonunda acaba kendi istediğim gibi bir çekme karavan yapamaz mıyım? diye sordum kendime ve araştırmaya başladım. Derken gezenbiliri keşfettim ve zevkle takip etmeye başladım. Kendi karavanını yapan Yücel beyi gördüm derken Arif bey karavanını bitirdi ve bende iyice gaza gelerek kendi karavanımı yapabileceğimi düşündüm ve bu işe başlamaya karar verdim.

Bu forumda her ne kadar çekme karavanını yapmak isteyen kişi sayısı ve örnekler az da olsa, kendi motokaravanını yapan ağabeylerimin tecrübelerinden çok şey öğreniyorum. Bu öğrendiklerim ve imkanlarım dahilin de başlayacağım bu işi önümüzdeki yaz dönemine yetiştirmeyi planlıyorum.
Üç kişilik aileme yetecek kadar; 200x130cm’lik çift kişilik sabit yataklı, tek kişilik yatağa dönüşebilen bir tarafı çift bir tarafı tek kişilik bir oturma grubu, 120x55 cm mutfak tezgahı, 50cm genişlik ve 70cm derinliğinde bir dolap ve 110x90cm’lik bir banyo tuvaleti olan bir plan düşünüyorum.

İlk önce dingil arayışına başladım, frenli frensiz dingil arasında gidip geldim, ve yine bu forumdan edindiğim bilgilere göre frenli dingilin frensize göre belki birkaç misli pahalı olmasına rağmen çok daha emniyetli ve kullanımının kolay olduğunu öğrendim.
Uzun bir araştırma sonunda en uygun frenli dingili İzmir’de bulunan aks römork firmasına yaptırdım ve frenli kaplini ile birlikte teslim aldım. Dingil 400 kaplin ve ön destek tekerleği 350 olmak üzere bana toplam 750 TL’ye maloldu.

Ne istediğinize karar verebilmiş ve muhtaç olduğunuz kuvveti yüreğinizde bulabilmişsiniz,
Gerisi nasılsa gelecektir..

Paylaşımlarınızı takipteyim..

Kolay gelsin ve mutlulukla...

Selamlar..

yugun' Alıntı:
Ne istediğinize karar verebilmiş ve muhtaç olduğunuz kuvveti yüreğinizde bulabilmişsiniz,
Gerisi nasılsa gelecektir..

Paylaşımlarınızı takipteyim..

Kolay gelsin ve mutlulukla...

Selamlar.

Teşekkür ederim Yücel Bey, sizlerden cesaret aldım, sizlerin verdiğiniz destekle devam edeceğim inşallah..

Daha önce bir iki muhabbetimiz oldu,bazı konuları araştırıyordunuz.O araştırmaların sonunda yola çıkmış görünüyorsunuz.
İşin en zor kısmı bitmiş.Karar vermişsiniz.
Her türlü desteğimiz sizinle.
Kolay gelsin.

teşekkür ederim Arif bey, başlangıcı sizden aldığım cesaretle yaptım, inşallah gerisinide sizin yardım ve desteklerinizle bitireceğim..

Elimden geldiği kadar..her zaman..
sağlıklı, güzel günlerde... yollarda görüşmek üzere..

Kolay gelsin,sürekli araştırısanız küçücük detaylardan bile büyük açılımlar yapabilirsiniz.

Frenli kaplin;

001 (1).jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR