Kendi Camperini Kendin Yap!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mycamper Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,469

mycamper

Kamp III
Yer
İstanbul
Web
www.anakamp.org
Evet, kendi Camper'inizi kendiniz yapabilirsiniz.

İmkan ve kabiliyetleriniz dahilinde, ihtiyaçlarınıza ve beklentilerinize göre bir camper yapmak için önce araç seçimini yapmanız gerekir. Ardından içinin tasarımı, buna göre malzeme seçimi ve imalat süreci bunu takip edecektir. Camper yapımı bir organizma gibidir, süreklilik arzeder. İşiniz hiç bitmez ;-) En güzel yanı da budur, ihtiyaçlarınız doğrultusunda birşeyler ekler, birşeylerin yerini değiştirebilirsiniz.

Bu başlıkta, kendi imkanlarımla, emeğimle yaptığım camperin yapım aşamalarıyla ilgili deneyimlerimi paylaşacağız.
Ama ön bilgi olması için http://www.mycamper.info/index_camper.html adresini inceleyebilirsiniz.

Etiketler
Ynt: Kendi Camperini Kendin Yap!

işin en zevkli yanı da işimizin hiç bitmeyecek olması :smiley: ne kadar haklısınız...
insan evinde küçücük bir değişiklik yapınca bile mutlu oluyor.
umarım birgün benim de işi hiç bitmeyecek bir camperim olur :smiley:

myc_proje_yandan_dis.jpg

VW T4 Transporter yüksek tavan, uzun şase aracın dıştan görünüşü.

myc_proje_yandan_ic.jpg

Aracın yandan kesit çizimi.

myc_proje_ustten_seyir.jpg

Seyir halindeyken arkadaki koltukta da 2-3 kişi rahatlıkla oturabilmektedir.

myc_proje_ustten_gece.jpg

Gece veya kamp kullanımında, arka koltuk çekyat mekanizması sayesinde, 2 kişinin rahatçayatabileceği bir yatağa dönüşmektedir. Kızaklı sisteme sahip olan masa öne arkaya hareket ederek kullanım alternatifleri sunmaktadır. Ön koltuklar ise 360 derece dönebilmekte, bu sayede de yatağı kaldırmadan masa kullanılabilmektedir.
Bu şu demek; uzun bir turda yatağı açıp kapamadan içeride yemeğinizi yiyebilir, oturabilirsiniz. Çünkü diğer sistemlerde masa aşağı indirilerek yatağın bir parçası haline gelir ve masayı kullanmak istediğinizde yatağı iptal etmek zorunda kalırsınız.

camper'iniz mükemmel tüm resimlerinizi gördüm.Benimde HYUNDAI H100 süper salonum var. orjinal koltuklu bende diğer gezginler gibi doğa hastasıyım.yaz tatillerinde gezebiliyorum.ama iş güç istanbul dan uzaklaşamıyoruz. hafta sonları ufak geziler haricinde ama mutlaka bir karavan veya camper alıcam o zamana kadar minibüs ve çadıra talim edicez.fotoraflar harika canım sıkıldıkca bakıcam teşekkürler.

Özdal bey 2006 off road oyunlarında aracınızı görmüştüm mükemmel .deneyimlerinizden araçta enerji(elektirik)en ucuz maliyetle nasıl çözebilirim.(tv. ketıl. vcd.aydınlatma ve ısıtıcı battaniye)çalıştırmak için teşekkür ederim.

genelde bu tür araçlarda iki akü kullanılıyor; birincisi marş aküsü, ikincisi ise yaşam aküsü olarak anılan, kamp halinde elektrik enerjisinin elde edildiği aküdür. Karavan için üretilen elektrikli aletler az elektrik tüketen aletlerdir.

Sözünü ettiğiniz aletlerin hepsinin 12V versiyonu var sanırım. Veya 12V'u 220V'a çevirmeye yarayan inverter de kullanabilirsiniz. Ama bunların hesaplarına gelince o kadar elektrik bilgim yok.

Benim aracımda tek akü var. Ayrıca bir de 300W inverter var.
Kamplarda genelde normal kamp araç gereçlerini kullanmayı tercih ediyorum;
TV ve VCD kullanmıyoruz, en azından buna vakit kalmıyor. Gerektiği zaman da laptopu kullanıyorum, pilini de inverter'den şarj ediyorum.
Su ısıtmak vb ihtiyaç halinde ya araçtaki ocağı (lpg), veya CampinGaz tüp kartuşlu kamp ocağını kullanıyorum ketıl yerine.
Aydınlanma için 12V araç içinde kullanıyorum, dışarda ise CampinGaz lpg'li kamp feneri kullanıyorum. Çok gerekirse, inverter'den yararlanarak 220V aydınlatma kullanıyorum.
Isıtıcı battaniye ne kadar elektrik çeker bilmiyorum. 12V battaniye mevcut. Biz ısınma için Trumatic denen lpg ile kullanılan, motordan bağımsız çalışan ısıtıcı sistemi kullanıyorum.

Bunun yanında sizin aracınız nedir, akünüzünkapasitesi nedir bunları bilmiyorum.
Ama aracınız ne olursa olsun, en azından şunları önerebilirim;
Tv ve vcd oynatıcılarının zaten 12V versiyonları veya adaptörleri olduğuna göre bunların aküden kullanımı mümkün.
Ketıl yerine campingGaz kamp ocağı kullanmanızı öneririm. Bu sayede hem suyu daha kısa sürede kaynatır, isterseniz başka şeyleri de pişirebilirsiniz. Ama siz ille de ketıl kullanmak istiyorum diyorsanız, elektrik bilgimolmadığından, bunun akünüzden ne kadar elektrik çekeceğini ve su ısıtmak için ne derece randımanlı olacağını bilmiyorum.

2006 yılında Özdal bu başlığı açmış sonra da bu güne kadar bir çok kişi açılan bu yoldan giderek hayallerine kavuşmuş...
5 yıl sonra gündeme getirmek istedim...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,575
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR