O yolu kullanan bazı tırcıların youtube'a video atmışlıkları var. Sakin bir sürüşle gidilebiliir.
30-35 gün önce Mersin-Aydıncık'a kadar koy koy dolaşarak geldim.
Son durak Aydıncık yaptım Mersin tarafından. O rotada en rahat kalabileceğiniz yer Aydıncık Tabiat Parkının hemen yanı. Haritalara Tabiat Parkı yazarak gidin.
Aydıncık Tabiat Parkına girmeden hemen yanında belediyenin bakım yaptığı, çeşme, wc, ve duşların olduğu plaji var. Tabiat parkı içinde zaten konaklama yapılmıyor ama yan yana zaten bu sahiller. Google Amca'dan bakın. Çekme karavanlarında rahatlıkla geldiği ve konaklama yaptıkları bir yer. Şehir merkezine yürüyerek 10-15 dk uzaklıkta bir de sahilden yüreyebileceğiniz bir yürüyüş yolu da mevcut.
Taşucu'na giderken haritada Mavikent Sahili Karavan Alanı diye ücretsiz bir nokta atılmış. Gitmeyin, yolu çok rampa ve sıkıntılı bence çekme için. Orman yolunuda kapatmışlar zaten o noktada aracı park edecek yer yok gibi artık.
Barbaros koyu (yolu son ~~3km stabilize ve biraz kötü) ve Boğsak Köyü/Koyu'da çekme için bence müsait. Boğsak zaten köy olduğu için marketi var. Ancak su,wc, duş v.b yok. Köyden istenebilinir ya da marketinden ya da gelmeden Akdere Köyü marketi ve suyu ikmâl noktası için güzel birköy. Boğsak sahil için caminin olduğu noktadan girin ve sonlara doğru gidin. Daha rahat.
Haritada Tisan plajı var. Güzel yorumlananlardan. Girmedim kalabalık denmişti o zamanlar. Ama gidenler yolun bazı noktalarının dik olduğunu söylediler.
İlçe/belde sahillerini yazmamıza gerek yok. Hemen hemen hepsinde rahatlıkla konalanabiliniyor.
Erdemli'ye kadar merkezi yerler müsait.