Kaş - Gedefehan Kamp Yeri - Sıradışı Uygun Fiyat

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan trek71 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 936

trek71

Özgürsen, Varsın!
Mesajlar
505
Tepkime Puanı
245
Telsiz Çağrı Kodu
TA2OBY
Merhaba dostlar,

Bir arkadaşımız Kaş'ta yeni bir tesis işletmeye başladı. İsmi: GEDEFEHAN . (gedefehan.net)
Yaklaşık 20 dönüm arazi üzerinde 5 dönüm kadar bir yer düzlük ve çadır/karavan kampı için uygun nitelikte.
Tesis yeni açıldığı için karavanla kalacaklar için oldukça cazip fiyat uygulayacağını söyledi arkadaşımız.

Avantajları:
-Kaş Merkez'e araçla 10dk mesafede
-Sessiz, sakin, ormanlık (makilik) alan içinde gözlerden uzak bir yerde
-500m rakımda olduğu için nem yok denecek kadar az. Lokasyon olarak Kaş "uyuyan dev"'in bulunduğu sırtın arkasına denk geliyor.
-Güzel bir yüzme havuzu mevcut
-Elektrik, su mevcut ve atık suyunuzu (gri/siyah) boşaltabileceğiniz imkan var.

Dezavantajları:
-Asfalt yoldan sonra tam 1.3 km orman içine doğru toprak yoldan (nisbeten stabilize) gidiyorsunuz. Yolda, çekme karavanlar ve hantal motokaravanlar için dikkatli olunması gereken birkaç nokta olabilir. Gerçi arkadaşımız bu yolun düzeltilmesi için girişimde bulunuyordu.
-Kamp alanında gölge sağlayacak ağaçlar yok.
-Kaş Merkez'e ulaşım konusunda kendi aracınıza bağlı olacaksınız. Motokaravan ile zırtp pırt Kaş'a gitmeyi düşünmeyin. Zaten Kaş'ta park yeri olmadığı için pişman olursunuz; benden söylemesi :smiley: Sanırım merkeze gidip gelmek için belli saatlerde servis konması düşünülüyordu.

Tesis 2023 Temmuz ayı başı açıldı. Bu bilgiler Temmuz 2023 sonu itibariyledir.
Eğer 5 yıldızlı kampta konaklayacağım diye bir düşünceniz yoksa; yeni açılmış bir tesiste olabilecek ufak tefek aksaklıklara aldırmaz ve iyi niyetli personelin çözüm üretmesine izin verirseniz Kaş'ta çok uygun fiyata konaklamanız için güzel bir alternatif olarak değerlendirilebilir.

Kalmayı düşünürseniz telefonda Emrah Bey'i ya da Pembe Hanım'ı isteyin; benim adımı verin.

sevgiler,
Behcet Tolga
 

@trek71 , uzun bir aradan sonra foruma hoşgeldiniz 😊

Bizimkiler pek çok sebepten dolayı Kaş'ı çok seviyor. Özellikle Akçagerme plajını. Oraya yakın kampingler var ama hiçbiri karavan için uygun değil ve aşırı kalabalık. Ayrıca bir de deniz seviyesi olunca insan cinnet geçiriyor bu mevsimde.

Tesadüfe bakın ki, ben de Kaş'ta hem tenha hem de biraz yukarıda bir kamping var mı diye ararken Ağullu'da bir iki tane çadır kamping bulmuştum. Karavana uygun olmadıkları belliydi. Aslında geceleri Kaş merkeze göre nispeten serin olduktan sonra klimaya ve dolayısıyla elektriğe de ihtiyacımız olmazdı. Suyu deseniz, zaten merkezden doldurup getirirdik. Acaba biraz yukarılarda köy içinde kalabilir miyiz diye düşünüyordum. Normal sıcaklıklarda gece pencereleri kapatabildiğimizde bunu yapıyoruz da, böyle aşırı sıcaklarda pencereleri açık bırakmak gerektiği için güvenlik sorunundan dolayı kamp dışı konaklamalarda uyuyamıyorum ve böyle kamp yapmak istemiyorum.

Eğer 5 yıldızlı kampta konaklayacağım diye bir düşünceniz yoksa; yeni açılmış bir tesiste olabilecek ufak tefek aksaklıklara aldırmaz
Böyle 5 yıldızlı kamping var mı Türkiye'de :tearsofjoy: Para istemeye gelince hepsi birbiriyle yarışıyor ama ya yerleşkesi ya da denizi kötü oluyor. Bazen her ikisi de. Bizdeki deniz kenarındaki kampingler kesinlikle karavan kamping değil. Hatta karavancıları istemiyorlar. Bazısı bunu açık yüreklilikle söylüyor. Çünkü karavancılardan çadırcılarla hemen hemen aynı parayı alıyorlar ama kapladıkları yüzey alanı daha geniş olduğu için karavanı sevmiyorlar. Karavan da kabul ediyoruz diye sözde çeşitlilik yapıyorlar.
Çadırları dip dibe sokuşturabiliyorlar. Öyle ki aradan geçecek yer bile kalmadığı oluyor. Sanki gençlik festivaline gidip de bedavaya kalıyormuşsun gibi. Millet de alışmış, para veriyor güvenli kalıyoruz diye. Aldıkları fiyatların Euro kazanan Avrupa vatandaşlarının kaldığı kampinglerden aşağı kalır yanı yok.
Karavana uygun olan Tek tük eli yüzü biraz düzgün kampinglerde ya yer olmuyor ya da fiyatları Avrupa standart fiyatlarının da üzerinde!

O yüzden ben artık deniz kenarındaki kampinglerden fazla bir şey beklemiyorum. Gece gidip yatıyoruz zaten. Öyle çocuğun oynayacağı ufak düz bir alan bile hayal :sweat:

Bir de gece vakti kavga gürültü de olabiliyor. Saçma sapan insanların işlettiği ve yine bazı saçma sapan insanların kaldığı tuhaf bir deneyim oluyor. Zaten akşamları ne sıcak su oluyor ne de doğru düzgün atık suyu dökecek bir rögar. Buzdolapları var sözde ama yoğunluktan kapakları sürekli aç-kapa yapıldığı için garibim buzdolapları da hayatından bezmiş oluyor. Mutfak, wc desen pislik içinde. Bütün bunların üstüne para vermek de insana koyuyor. Ben bedavaya yol üzerinde daha huzurlu kalıyorum.

İşte böyle Kaş'ta kalacak yer ararken, sizin Kaş'taki arazinizi kamp alanı yapma fikrinizle ilgili mesajı gördüm gezenbilir'de. Oraya ne oldu son durum diye mesaj atacakken son görülme durumuna bakınca foruma küstüğünüzü fark ettim. O yüzden yazmamıştım. Neyse, dolaylı da olsa bu tür Kaş için faydalı bir girişimi duyurduğunuz için teşekkür ederim.

Gedefehan'ın yolunun çekme karavan için sıkıntılı olması dışında aradığım özelliklere yakın olduğunu görüyorum. Bu ay Kaş'a gidersem, mutlaka karavanı ayırıp bir teftiş edeceğim kamp alanını. ✌️

Şu konum doğru mu? Öyleyse tek yol işaretlediğim yerden sanırım?

1690785411963
 

Merhaba,

Konum doģru gòrùnùyor. Kaş'tan Ağullu'ya çıkarken yeni otogara varmadan soldan futbol sahasının yanından giriyorsunuz. O yol doğruca bu noktaya gider.

Foruma küsmedim tabii ki....bizim arazi aynen duruyor. Daha ne yapacağıma karar vermedim. Vakti var.

Çerler Köyüne uğrarsanız beni arayın. Kaş - Demre arası.
0530 554 7620
Sevgiler
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,961
Kayıtlı Üye Sayımız
172,091
Kaydolan Son Üyemiz
Engin Koygun

SON KONULAR



Geri
Üst