Kelekçi Kanyonu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mustafakan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,983

mustafakan

Yeni Üye
Web
www.kanyoning.com
bir kaç maceraperest arkadaşla gölçük kasabasına yaptığımız gezi sırasında bir kanyon çıkış noktasında 15m lik bir şelale gördük bunun üzerine bir kaç gün sonra teknik malzemelerimizi alarak kanyonu keşfetmeye karar verdik,kanyon içerisinde bir tane 70-75m üç tane30-35m olmak üzere irili ufaklı 19 şelale ve bizans dönemine ait olduğunu düşündüğümüz üç kat şeklinde mağara yerleşimi ile karşılaştık ayrıca yaklaşık 250m yüksekliğindeki kanyon duvarları üzerinde dalaman çayının oluşturduğu gireniz vadisinin büyüleyici görüntüsüyle gezimizi taçlandırdık.

gölcük kapızları 19-04-2009 (2).jpg

gölcük kapızları 19-04-2009 (5).jpg

gölcük kapızları 19-04-2009 (4).jpg

gölcük kapızları 19-04-2009 (13).jpg

gölcük kapızları 19-04-2009 (14).jpg

Etiketler
Ynt: Kelekçi Kanyonu

cok iyi etmişsiiniz inşaallah ayak altı bir yer olmaz hak edenler gider yada bilenler kıymetini bilir.paylaşım için teşekür ederim .biraz daha detay lı olsamıydı yoksa yetineyim.İnşaallah br gün nasb olur diyeyim selamlar ve sizi kutluyorum.

üst şelale dehşet dibine girmeyi düşününce insan çıldırıyor.şimdiden.

yasarergun' Alıntı:
Nasıl yorum getirirsiniz bilmem ama bu kanyonun nerede olduğunu ben olsam özelden atar buraya yazmazdım. Çok az yer kaldı kirletilmedik ve bir sonraki resimlerde burada poşet, çocuk bezi, pet şişe görmek istemiyorum.

Haklısınız görür görmez anında arama yaptırıyor görüntüler...Ve herşeyi çabuk ve kötü tüketmenin sonucu maalesef dediğiniz gibi oluyor...Eğitim şart diyelimm.. :D

Evet evet kesinlikle katılıyorum. Dediğiniz çok doğru.
Sırf bu yüzden birçok yerlere yol yapılmamasını, çok fazla tanıtımlarının yapılmasını bu yüzden istemiyorum.

yasarergun' Alıntı:
Nasıl yorum getirirsiniz bilmem ama bu kanyonun nerede olduğunu ben olsam özelden atar buraya yazmazdım. Çok az yer kaldı kirletilmedik ve bir sonraki resimlerde burada poşet, çocuk bezi, pet şişe görmek istemiyorum.

başta belitmiştim hassasiyetimi.. bu eşibenzeri olmayan yerlere bence ayak izinden başka bir kalıntı bırakanı bir daha oraya bırakmamak gerek imkan olsa özel güvenlik devlet tarafından tahsis edilmesi gerekiyor.Beyler buraları meyhane ve bilmem neye ceviriyorlar.bunların en bilineni ist.marmara bölgesi bilir.2 örnek vereyim. gebzedeki BALLIKAYALAR ve Çınarcıktaki ERİKLİ VE DELMECE yaylaları .resmen piknik lanı oldu sözde millipark alanı ama bence MİLLİPİSLİK alanı halıne getiriyorlar.ben bu MİLLİPARKLAR a MİLLİPİSLİK alanı derim Ha burada piknik alanlarının bir şerefi vardı eskiden.Şimndi onun ta ortasına çocuk ve sair bez...ler envai türlü poşet ve delikanlılık şişeleri kutuları yığınla izmarit ve diğer bir cok çer çöp ettiler.Yoksa Piknik yapımasın manası çıkmasın.Bizde Anadolunun KIR açıkma yada KIR agidelim denilirdi ve etrafa edilmezdi.Hal vaziyet böyle bu konuyu sürekli sıcak tutmamız gerek.kalın selam ile.

kanyonla ilgili hassasyetinize bizler de çok önem veriyoruz.bu kanyonu keşfettikten sonra ilk aklımıza gelen kanyonu tanıtmak değil korumaktı. içerideki mağarada yer alan tarihi yapıların definecilerce uğradığı zulmü gördükten sonra içimiz yandı.bu yüzden yerel yöneticilerle gerekli görüşmeleri yaptıktan sonra tanıtma kararı aldık.bizim amacımız bu doğa harikasını yok etmek değil en iyi şekilde gelecek nesillere bırakmak.fakat önce varlığından haberdar ederek bu şekilde herkesin görüş ve önerisine sahip olmak gerekiyor.bu yüzden tüm önerileriniz için teşekkür ediyoruz.

kontrolsüz grupların kanyona girişini engellemek için koordinatları burada belirtmiyoruz.detaylı bilgi almak isteyenler dekak-kanyoning facebook bağlantısından kişisel mesaj atarak bizlere ulaşabilirler.

bu konuda pek maddi gücüm olmasada Allah sağlık ve güc verdiği sürece imkanlarım el verdikce bir birey ve cevre mahlukat sever olarak ftoğraf makinam ile her kapıyı aşındırmak için yanınızda olmak isterim.ist .da yaşıyorum.son 3 senedir krizden dolayı daha cok ve mecburi olarak .yoksa dağ taş cayır çimen ve hal ahval içinde daha çok işime geliyor.Olanlardan haberdar olmak isterim kalın sağlık ve muhabetle.mehmet.

maddi imkansızlıkların sıkıntısını çok iyi bilsek de böyle konularda tüm imkanları sonuna kadar seferber etmesini de iyi biliriz.görünen o ki gelişmeler hızla birbirini takip edecek.şimdiden çok sayıda ekiple irtibata geçmiş bulunuyoruz. gelişmelerden ulaşabildiğimiz herkesi haberdar edeceğiz.

daha fazla görsel materyal isteyenler için birkaç fotoğraf daha yayınlamakta fayda var diye düşündük.

gölcük kapızları 19-04-2009.jpg

gölcük kapızları 19-04-2009 (3).jpg

gölcük kapızları 19-04-2009 (6).jpg

gölcük kapızları 19-04-2009 (11).jpg

gölcük kapızları 19-04-2009 (38).jpg

tanıtım çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. TÜKAK'la yaptığımız ilk çalışmanın ardından son olarak DOSEV ile 26.12.2010 tarihinde kanyon gezimizi gerçekleştirdik. böylece denizli yerelinde tanıtım gerçekleşmiş oldu. yeni hedefimiz yurt çapında bir belgesel çekimidir. ilgilenen herkese duyurulur.

dosevlegezi.jpg

dosevlegezi (1).jpg

dosevlegezi (2).jpg

dosevlegezi (3).jpg

dosevlegezi (4).jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.