Keçiborlu Orman Yürüyüşlerimden Birkaç Kare

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SUVARİ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,558
S

SUVARİ

Ziyaretçi
Yürürken fotoğrafladığım birkaç fotoğrafı sizlerle paylaşmak istedim. Isparta il sınırları içinde bazı ormanlık alanlarda çektim.

Yolculuğum her zaman olduğu gibi yeşil tarlalar ile başladı.
[attachment=1]

2zs749v[1].jpg

Etiketler
Ynt: Keçiborlu Orman Yürüyüşlerimden Birkaç Kare

Sonralardan yükseklere, çamlık alanlara vardım. Burada dikkatlice araziye bakınca kadınlı erkekli insanları ormanlık alanlarda dolaşırken gördüm. Konuştuğumuzda insanlar mantar mevsimi olduğunu ve mantar toplamaya çıktıklarını söylediler. Fakat bazı yörelerin topladıkları mantarları ben hiç yemedim. Renkleri ve tipleri farklı...

Ben "Aktarak" mantarından başka mantar yemekten korkarım. ;D

[attachment=1]
[tr][td]

2ansqo.jpg

İnce ve uzun yollar nedense beni hep etkilemiştir. Pekçok fotoğraf kolleksiyonum var, Çiçekler, Tek büyük ağaçlar, Hayvanlar, Göller, Gökyüzü gibi...

Bir de bunlara "Ağaçlı yol" fotoğraflarını eklesem iyi olacak herhalde. :D Farkında değildim ama bir miktar olmuş bu yol fotoğrafları.

[attachment=1]

2h7hrvr[1].jpg

Bu arkadaşı bulduğumda böyle yatıyordu.Ne yaptıysam hiç kıpırdamadı, haline üzüldüm. Birşeyler vermeye çalıştım ama nafile...

Yanından uzaklaşıp gittim, içim rahat etmedi sonra uzaklardan tekrar dönüp onu gözetledim. Ne göreyim koşup oynuyor numaracı. :D

[attachment=1]

vrrh90[1].jpg

Bazan böyle derelerin kayalarda oyduğu doğal havuzlara rastlıyorum. Doğal jakuzi desem daha iyi olur. ;D Ortam müsait ise mutlaka içine girerim. Fotoğraftan pek anlaşılmayabilir burası da yaklaşık 2 m çapında ve 60-70 cm. derinlikte. Tabiki biraz soğuk. ;D

[attachment=1]

2r38shl[1].jpg

Bunlarda orman dışında açık alanda 3 arkadaş. Biraz söyleştik...

[attachment=1]

zugnkm[1].jpg

Bir orman yolu daha....Bu yürüdüğüm rota yaklaşık 5 kilometrelik bir orman yolu. Aynı zamanda bırakın arazi taşıtlarını otomobil ile çok rahat gezilebilecek yerler.

[attachment=1]

e7kopj[1].jpg

Bu arada arkadaşlar bu küçük dostlarımıza dikkat etmek gerekiyor. ;D

Bilgi açısından, artık bahar geldi +4 derece olunca bu kardeşlerimiz doğada faaliyetlerine başlıyorlar. Bu keneler çok arsız git diyorsunuz gitmiyorlar. Hanımı korkuttular. ;D

[attachment=1]

17g6jo[1].jpg

Bu ağaçların ismini bilmiyorum ama akasya cinsi bir ağaç türü, bahar gelince baştan aşağı böyle gelin gibi oluyorlar. Rabbim yarattıklarını ne güzel yaratır.

[attachment=1]

9r673n[1].jpg

Tamamen hardalların kapladığı büyük bir alan..........Müthiş bir manzara. Yorumu size bırakıyorum.

[attachment=1]

2jbo1v5[1].jpg

Beğendiğim köşelerden birtanesi...Bu ağaçlar çok yüksek ekrana zor aldırdım. Yaklaşık 13-14 metre gibi. Yaz mevsimi yaklaşırken aynı zamanda YANGIN MEVSİMİ de yaklaştı.
Kamp ateşlerimize dikkat edelim lütfen. Zaten şimdiden ormanlık alanlarda piknik ateşi yasaklanmış durumda.

[attachment=1]

jkeiw3[1].jpg

Ve akşam oluyor...Dönüş vakti. Allah'a emanet olun.

[attachment=1]

zv79fb[1].jpg

Allah razı olsun.
Resimler az gibi hemen akşam oldu ;D ;D ;D
Dosyayı mesaj içine yerleştirdiktebonra daha çok eklenti diyor 5 foto yükleyebilirsin bir seferde :smiley: ;) :D 8)

Teşekkür ederim Ömer kardeşim. Hepsini aynı anda atamadım çünkü tek tek küçülttüm. Zaten bu çok zor oluyor her fotoğrafı 25-30 dakikada bitirip veriyor (TİNYPİC)

Başka daha hızlı fotoğraf küçülten praoğram varsa lütfen bildirin.

SÜVARİ' Alıntı:
Teşekkür ederim Ömer kardeşim. Hepsini aynı anda atamadım çünkü tek tek küçülttüm. Zaten bu çok zor oluyor her fotoğrafı 25-30 dakikada bitirip veriyor (TİNYPİC)

Başka daha hızlı fotoğraf küçülten praoğram varsa lütfen bildirin.

Abi resme girince alttda ?'nin yanındaki programı aç.
Resmi dosya'dan resmi farklı kayde gir ordan kayıt türü jpg olcak.
ikinci olarakda resim yazan yere gir ve uzat bölümünden yatay ve dikey yarı yarıya deyiştir. 50 50 yada kafana göre.
Dene bakalım oyna biraz resimlerle abi.
SAYGILAR SEVGİLER

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR