Kdz Ereğli'den - Alaplı, Yığılca Yedigöller Etkinliği Duyurusu (19 Mayıs2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan incvz67 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,423

incvz67

Kamp II
Yer
kdz ereğli-alaplı
arkadaşlar yedigöllere hep bolu güzergahından gidilmiş,biz alaplıdan köy yoluna girerek yığılcaya ve yedigöllere farklı bir rotadan gitmeyi palanlıyoruz .iki arkadaş sabah 06 da yola çıkıyoruz. .turumuzun tarihi işimiz dolayısı ile 18 mayıs olarak değişebilir .

Etiketler
Ynt: Kdz Ereğli'den - Alaplı, Yığılca Yedigöller Etkinliği Duyurusu (19 Mayıs2009)

Merhaba incvz67,
Ben yıllardır o yolu kullanırım 7göllere gitmek için.
İhtiyaç duyarsanız gps datası mevcut, gönderebilirim.

Ynt: Kdz Ereğli'den - Alaplı, Yığılca Yedigöller Etkinliği Duyurusu (19 Mayıs2009)

Gezinizi yaptıktan sonra detaylı paylaşabilirseniz sevinirim. Ufkumu açtı.
İleride tam tersini yaparak memlekete seyahat. Değişik olabilir.

alaplıdan yığılca istikametine girdiğimiz yol.nispeten fena sayılmaz asfalt.bu güzergah yığılcaya kadar fena değil son köy olan alaplı kabalar köyü geçildikten sonra.sadece orman içinden gidiyorsunuzve karşınıza yığılca çıkıyor, yığılcanın pazarı salı günleri kuruluyomuş buradan son tedariğimizi yaptık.şirin bir anadolu kasabası.düzce ili ile alakası yok ama ,gelir düzeyinin düşük olduğu hemen göze çarpıyor,buradan yedigöllere giderken bahar ayının güzelliklerini yaşıyorsunuz geçtiğiniz köylerde,yeşillikler içerisinde harika görüntüler.hele en son köylerden karakaş köyünün içine girmenizi öneririm.büyük bir köy meydanı,cami.bakkal,film platosu gibi bir yer doğal bozulmamış daha,ama bu köyden sonrayollar toprak hale geliyor .
yığılça karakaş köyü13km.........8 dk sürüyor.
karakaş köyü yedigöller28km....1,5 saat sürüyor.
evet yanlış söylemedim bendeki pejo 307 ile bu şekilde oldu.
yığılcanın yedigöller yolundaki son köyüne geldiğinizde köyün yarısının göç ettiğini göreceksiniz,en yakın köye bile 10km uzaklar.ve köydeki fakirliğide hissedeceksiniz.ekecek topraklarının olmadıklarını ilerideki mavi çeşmenin yanında köyü fotoğraflarken göreceksiniz.
sonrası hep orman yolu ve yanınızda alkan sularla yedigöllere ulaşıyosunuz.
diyorum ki yollar yapılsa bu güzellikler paylaşılsa,,,
sonrada yok buraya ne kadar çok insan gelirse o kadar çabuk yıpranır diyorum.
güzel bir etkinlik oldu .herkese selamlar.

Teşekkürler aktarımınız için.
Umarım sonbahara bu rotanın tersini yapma fırsatı bulurum.

Ahmet kardeş paylaşım için teşekkürler. Ben o yolu 18 nisanda çok hızlı gittim herhalde Ereğliden 1.5 satte(1 araba) yedigöllerdeydim .31 martta giderkende 2.5 saatte gitmiştik . (2 araba)
Ynt: Yedigöllerde Kamp ve Balık Sezonu Açılışı (31 Mart - 02 Nisan 2009)

alaplıdan yedigöllere ,yollardaki köyler bir harika .yığılca tam bir anadolu kasabası ne düzceye ne alaplıya benziyor.

CIMG0943.jpg

CIMG0948.jpg

CIMG0949.jpg

CIMG0959.jpg

CIMG0960.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

SON KONULAR

Geri