Ynt: Kdz Ereğli'den - Alaplı, Yığılca Yedigöller Etkinliği Duyurusu (19 Mayıs2009)
alaplıdan yığılca istikametine girdiğimiz yol.nispeten fena sayılmaz asfalt.bu güzergah yığılcaya kadar fena değil son köy olan alaplı kabalar köyü geçildikten sonra.sadece orman içinden gidiyorsunuzve karşınıza yığılca çıkıyor, yığılcanın pazarı salı günleri kuruluyomuş buradan son tedariğimizi yaptık.şirin bir anadolu kasabası.düzce ili ile alakası yok ama ,gelir düzeyinin düşük olduğu hemen göze çarpıyor,buradan yedigöllere giderken bahar ayının güzelliklerini yaşıyorsunuz geçtiğiniz köylerde,yeşillikler içerisinde harika görüntüler.hele en son köylerden karakaş köyünün içine girmenizi öneririm.büyük bir köy meydanı,cami.bakkal,film platosu gibi bir yer doğal bozulmamış daha,ama bu köyden sonrayollar toprak hale geliyor .
yığılça karakaş köyü13km.........8 dk sürüyor.
karakaş köyü yedigöller28km....1,5 saat sürüyor.
evet yanlış söylemedim bendeki pejo 307 ile bu şekilde oldu.
yığılcanın yedigöller yolundaki son köyüne geldiğinizde köyün yarısının göç ettiğini göreceksiniz,en yakın köye bile 10km uzaklar.ve köydeki fakirliğide hissedeceksiniz.ekecek topraklarının olmadıklarını ilerideki mavi çeşmenin yanında köyü fotoğraflarken göreceksiniz.
sonrası hep orman yolu ve yanınızda alkan sularla yedigöllere ulaşıyosunuz.
diyorum ki yollar yapılsa bu güzellikler paylaşılsa,,,
sonrada yok buraya ne kadar çok insan gelirse o kadar çabuk yıpranır diyorum.
güzel bir etkinlik oldu .herkese selamlar.