Kdz. Ereğli - Eşi Benzeri Olmayan Arazi Aracı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan king_att67 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,013

king_att67

Kdz. EREĞLİ
Yer
Kdz Ereğli
Merhaba biz Barkın ve Burak kardeşler. Bu sitede gezerken bir toplama arazi aracı gördük ve biz de niye dedemizin yaptıgı aracı tanıtmayalım dedik. ::smiley:

[attachment=1]
Bu arazi aracının özelliklerine gelecek olursak.Alt yapısı 52 model cip dizaynıdır. İki ana şanzımanı vardır. İlk yapıldıgında iki silindir magirus motoru vardı. Sonradan 4 silindir Isuzu Gemini dizel motoru takılmıştır. Toplam 7 ileri 2 geri arazi+takviye şanzımanları ile mücehezdir.
Arazi şansımannından cıkan kuyruk mili ile 4 KW 220 wolt dinamo ile elektrik üretmektedir. Fındık tarlamızda aydınlatma, su basma vb elektrik ile ilgili ihtiyaçlarımızı karsılamaktadır. Kuyruk mili kasnagı ile daire döndürerek odun da kesmektedir. Küçük olduguna bakmayın çift sanzımanı ve 4x4 oldugu için bu arac dev fatih kamyonu bile cukurdan cıkarmıştır.
inanmayanlar olabilir ama gerçektir.
Tek plakası yoktur. Diğer alet ve edevatlar (far, klorifer, sinyaller, silecekler, radyo teyp, göstergeler, vb) mevcuttur.

Bu araç 1994 yıllarında uzaktaki fındık tarlasına gitmek amacıyla Dedem (Ahmet CIVAK) tarafından yapılmıştır.
Bizce veya bence :smiley: lüx arazi araçlarına taş cıkartır. 5 tane lüx aracı arkasına bağlayın çeksin. Bu araç ayrıca offroad da cok iyidir .yorumlarınızı bekliyoruz

Resim 001.jpg

Etiketler

Ynt: Eşi Benzeri Olmayan, Dede Yapımı Arazi Aracı - Kdz. Ereğli

vallahi ne diyeyim. Dilim damağım kurudu okurken... Türk insanının zekası, başarma azmi, üretkenliği bir araya geldiğinde ortaya çıkan sonucu en zeki ecenebiden 10tanesi bir araya gelse yinede çıkaramaz.
Bu araçta bunun örneğidir.
Dedenizin bu başarısını canı gönülden kutluyorum ve onun bu eserini buraya aktardığınız için size teşekkür ederim.

bende gezenbilir.com bize bole bir imkan verdigi için cok tşkkr eiyorum ;)
aslında bu araba için solenecek cok sey var. Dedem bu arabayı yaparken hem karada hemde denizde gidecek sekilde yapacakmıştı ama maddi durum ve bize yakın bir ırmak vb olmaması nedeniyle yapmamış bu fikir de soyle ortaya cıkmış.dedem golcukte askerlik yaparken hurdalıkta hem karada hemde denizde giden araçları görmüş yapmayı düşünmüş ama dediğim bazı nedenlerle yapamamış.Sadece suan ki arazi aracını yapmıştır. bu araba bir cm kaçık bir sey bulamazsız.ve aracı tasarladıgı sekilde yapmıştır ( kagıt üzerinde karalamasını gördüm).dedem oyle cevherler var ki debriyaja basmadan vites atıyo ve duşuruyo(çayırdatmadan) :D

helal olsun ben kara denizliyim ve bazen dogu karadenizde yaylalrına cıkarken cok entrasan araclar görüyorum hatta bir seferinde bir 190 kasa mersedes gördüm rize cıvarında aracın alt yapısı dörtceker kocamanlastikler vardı altında karadenizin insanı cözümcüdür yaratıcıdır helal olsun

gerçekten çok güzel yapanın yüreğine sağlık.başka birşey diyemem ben .

Dedeyimi kutlamak lazım
yeyiştiren topraklarımı
bence her ikisinide.
Ya taş koyanları ?? bence lanetlemek lazım
Bir hatıra.
Arı kovanlarımı kendim yapıyorum dedim fatura getirmezsen kredi alamazsın deiler.

Ynt: Kdz. Ereğli - Eşi Benzeri Olmayan Arazi Aracı

Dedenizi kutlar ve saygılarımı sunarım . Çok güzel bir iş çıkarmış . Arkadaşlarında dediği gibi İnsanımızı zekası ve üretkenliği çok büyük buna şüphe yok .

Dedeniz ve benzeri insanların bir garajı olabilse , maddi şartları yerinde olsa ve bu aracı yaptıktan bürokratik sorunlarla(sorun ne kelime !!!) uğraşmasa neler çıkar ortaya kimbilir ...

Yapanlara helal olsun , taş koyanlara yazıklar olsun ...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,594
Kayıtlı Üye Sayımız
166,895
Kaydolan Son Üyemiz
Kocatepe

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR