Ynt: Kaz Dağlarında Kamp için Önerileriniz
Dedimya işte kendi çapında
Fırsat buldukça motoruma atlayıp kaçıyorum biryerlere. Pazar günleride çalışan biri olarak sadece cumartesi günüm izinli. Eh bu da beni bir hayli kısıtlıyor. Dolayısı ile genelde istanbula yakın civarda gezebiliyorum.
Kaz dağlarının kuzey yamaçları da güzel yerler. Doğası aynı zaten tek farkı güney yamaçlar turistik ve köylük kuzey yamaçlar hepten köylük. Geçen nisan ayında Akçakoyun'da 4 günlük bir moto kampa katılmıştım. Oldukça geniş ve ağaç gölgesinin de bol olduğu bir alanda kamp kurmuştuk. Kamp alanı coğrafya olarak süper ama tesis bakımından ahşap masa, çeşme ve tuvaletten ibaret. Kamp alanının yakınlarında üzerinde herhangi bir tesis olmayan doğal sıcak su kaynağı, şelale ve yürüyüş için uygun yerler var. Sıcak su kaynağı sanırım kullanılmıyor. Bekçisi bizim gezmemize izin vermişti. Kaynağın üzeri basit bir yapı ile kapatılmış içinde bir sıcak su havuzu var, belki kullanıma açılmıştır. Gece dağa çok uzun olmayan bir sürüş yapmıştık önümüzden küçük bir domuz sürüsü geçti. Pek bi sevimliydiler. Dedigim gibi coğrafya genel olarak aynı. Akçakoyun yakınında uygun fiyatlı bir otel de var.
Dağ havası sevenlere kaz dağları ideal. Ben deniz kenarı tatil kampı isterim diyenlere Gökova körfezini öneririm. Gökova milli parkı gayet güzel ama kalabalık. Gökova körfezinin kuzey sahillerinde kamp kurulabilecek sakin yerler var. Deniz güzel civarda ormanlar var ancak biraz derme çatma yerler. Temiz bir tuvalet bulabileceğinizi düşünmeyin. Ona göre tedbirinizi alın.
Kırklareli kıyıköy güzel bir coğrafya ancak yerli halkın turizm namına öğreneceği daha çok şey var. Toprak yollar beni durduramaz diyenlerdenseniz Kıyıköy'de Selves plajına gitsinler. Ulaşım iki şekilde oluyor. Aracınızı kıyıköy plajında bırakıp bacak boyunu aşmayan bir dere ve yüksekliği 50 metreyi aşmayan bir tepeyi geçtikten sonra Selves plajındasınız. Yada Kıyıköyden vize istikametine 200 m gittikten sonra sağdan yokuş aşşağı bir toprak yol başlıyor. Oradanda ulaşabilirsiniz ancak yolda plajı gösteren tabela falan yok yol iki yerde kavşak yapıyor. Doğru yolu bulmak için benim gibi hepsini gezebilirsiniz yada ben size tarif edeyim
O yol Selves barajına da ulaşımı sağladığından bölgede baraj ve lojman var. İlk yol ayrımında sağdan gidiyorsunuz zaten sola da girseniz lojman yada yönetim binası olduğunu düşündüğüm bir yere varıyorsunuz çok birşey kaybetmiş olmazsınız. İkinci yol ayrımı 4 yol ayrımı biçiminde bir kavşak ve yine sağdan giderseniz plaja en yakın yolu seçmiş olursunuz. Direk karşıya giderseniz yolu biraz uzatarak yakındaki başka bir plaj girişine varıyorsunuz ki burası hepten bakir bir saha. Sağdan nereye çıkılır bilmiyorum. Oraya biri gidip yazsın
Plaj yaklaşık 2-3 km uzunluğunda. Bahsi geçen tepeyi aştıktan 1,5 km sonra ormanla denizin birleştiği bir yere varıyorsunuz. Bu nokta toprak yolunda plaja ulaştığı yer zaten. Ormanla içi içe olmak güzel. Yaşlı bir amcanın işlettiği ahşap bir restoran var. Köfte ekmek falan yapıp satıyor. ve hemen ordaki ahşap masaları kiraya veriyor. Kendisini hayırlar ile anıyorum, zira çadırını kuramadığı için benden yardım istemişti eşimle beraer çay keyfimizi bırakıp amcanın çadırını kurmuş ve yardımcı olmanın dayanılmaz hafifligi ile yerimize döndük. Sabah kahvaltısı için yanımızda ekmek olmağını fark ettiğimizde aynı amcadan ücreti mukabilinde ekmek almak istediğimde acayip bir cevapla karşılaştım. "Ben köfte ekmek satıyorum, istersen köfte ekmek vereyim ekmeklerini kahvaltıda ye, köftesini sakla öğlen yersin." Sağlık olsun diyerek kendisi ile tekrar karşılaşmamak dileği ile yanından ayrıldım.
Orman içine çadır kuranlar var. Kıyıköydeki kamp alanı ile karıştırmayın orası baya baya gelip yerleşen yılın yarınısı orada geçiren bir topluluk bana baya baya uzaydan gelmişim gibi baktılar. Zaten çok kalamadım. Güneş altı kum üstü bir yer.
Selves koyu güzel ama.
Birde o bölgede kastro diye bir yer var tabelasını görünce sakın oraya girmeyin. Naçizane tavsiyem.