Kayseri'den Off-Road Görüntüleri (25 Ocak 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan maykan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,849
Ynt: Kayseri'den Off-Road Görüntüleri (25 Ocak 2009)

Kayserililer uyanık olur derler ama sizde karışıklık var galiba..
yada parası çok Kayserilisiniz ellaham..
Yatırım maliyeti değil önemli olan ..işletme maliyeti..Kazancın sermayeye oranı ...
iyi düşünün arkadaşlar..

Etiketler

mrb hüseyin bey
kayserililer gerçektende uyanık olurlar.
iş offroad a gelince offroad zaten safi zarar :smiley:
harcadığınız paralar emekler hep boşa gidiyor.
ama hobby olarak çok güzel birşey.
offroad olayını çok yoğun şekilde yapmadıkça yatırım maliyeti düşük işletme maliyeti yüksek seçenekler daha cazip oluyor.
sonuçta bir şekilde offroada başlamak isteyen insanlar birazda mali durumdan dolayı ilk başta ucuz araçları tercih ediyorlar.
tabi parası olan ilk baştan en mükemmelini alabilir o ayrı.
bir offroad cu olarak yeni başlayacak bizlere hangi arabaları önerirsiniz.
benim gönlümden unimog ve defender geçiyor.
iyi günler...

Merhaba
Ben kimseye şu ya da bu diye tavsiyede bulunacak ehliyette görmüyorum kendimi.
Bu tartışılan bir konu.Arkadaşlarımızın çoğu (ben de dahil) araç markalarını ideolojik boyutta değerlendirme durumundayız.
Bu ideoloji Amerikan ve Japon ideolojileri durumunda.(ben japoncuyum).Aslında markadan ziyade karakter daha önemli.
İş hayatımızda taşıdığımız ağır yükten kurtulmak için sosyal faaliyetlere katılırız.Birçok habi gibi Off-road da bir hoby-spor.
Ben hiç olmazsa bu sporu yaparken de ağırlık taşımama taraftarıyım.Benim aracım çok hafif. Dolayısıyla bir de o ağırlığı
taşısın diye büyük bir motor ve ona uygun ağır aktarma organları-onlara uygun ağır şasi gibi aslında hayatımıza ve doğaya ekstra ağırlık
katan araçlardan uzak duruyorum.Büyük şeyler kimine cazip gelebilir.Benim tercihim zarif olanlar.Saygılar.

mrb hüseyin bey.
istanbulda ağırlıklı olarak hangi araçları kullanıyorsunuz.
insanlar neden hangi aracı seçiyorlar?
hangi araç sağlam,işe yarar?
hangi araç araziye gelinde dağılıyor bozuluyor.
bize sizin ve arkadaşlarınızın tecrübelerini aktarırsanız seviniriz.
iyi günler....

merhaba
Herşeyden önce unimog alırsanız geziye çıkarken siz arkadaşlarınızdan bir gün önceden yola çıkmak zorundasınız.o da çalışırsa.
Önce yazdığım gibi bu çok afaki bir konu ve ben bu konuda hüküm verecek konumda ve ehliyette değilim.
Bence net bir tanım olamaz bu konuda.Şartlara göre değişkenleri çok olan bir konu.Benim kanaatim odur ki
Japon arabaları özellikle de Suzuki ve Amerikan Jeep (ama yeni modelleri) ağırlıkla kullanılıyor.Pajero da muhteşem bir araç ama az.
cj ler vakti bol ve tamirciliği de off-road ın bir parçası olarak düşünenler için ideal bir araç.1 yıl cj sahibi olan işsiz kalmaz.2 yıllık cj ci ise benim diyen tamirciye taş çıkartır.Lada ların modası çoktan geçti.Bence en sorunsuzu Suzuki . iyi günler.

Doğru söze ne denebilir ki?... ;) Hüseyin iyi bilir bu işleri arkadaşlar...

mrb hüseyin bey
inanın (unimog alırsanız geziye çıkarken siz arkadaşlarınızdan bir gün önceden yola çıkmak zorundasınız.o da çalışırsa.)
sözünüzle unimog alma şevkimi kırdınız :smiley:
hem offroad hemde normal kullanım için defender iyi galiba.
japon arabalarının parçaları pahalı birde zor bulunuyor diyorlar.

merhaba..
şimdi size araç konusuna bakışım gereği desem ki; İngilizler araba yapmaktan ne anlar.. Onların araba diye yaptıkları bi çuval cıvata.. siz bi kere bu konuda kesin kanaaat sahibi olduğunuz için itibar etmeyeceksiniz. Sonra gidip bir defender alacaksınız. ömrünüzün bilmem kaç zamanını bu arabayla geçirecek, mutsuzluğunuzu aracınızla yaşadığınız birlikteliğin yarattığı duygusal bağ nedeniyle kimselere açamayacak.. bu arada etrafınızdaki insanlar sizi de benim gibi her konudan anlayan biri sanarak size ne alayım diye sorduğunda mecburen ve erkekliğin raconu gereği defender tavsiye edeceksiniz ve başkalarını da duygudaş edeceksiniz. Günün birinde şansınız yaver giderse bir yerlerde bu işlerin gerçek ustalarının Japon araçlar kullandığını... İngilizlerin off-road a katkılarının yalnızca "ucuz alacak kadar zengin değilim" atasözünden ibaret olduğunu anlarsınız... ama o zaman da kendinizde yeniden bir başlangıç yapacak cesareti bulabilirmisiniz... O zaman bakalım Rabbim neyler... neylerse güzel eyler..

Ha bu arada parça konusunda da yanılgı olmasın eskiden di parça zor bulunuyor muhabbeti.ben şimdiye kadar bir sorun yaşamadım ve pahalı da değil en azından diğer ülke araçlarınkine göre.. doğan-şahin e göre pahalı ama.

araba konusunda dünyada en iyi almanlar bunu kimse inkar edemez.
ayrıca makine mühendisi olmamdan dolayı bir arabaya bakınca diğer insanlardan farklı olarak çok daha fazla detay görüyorum ve olayı teknik olarak değerlendiriyorum.
her araba markasının iyi ve kötü modelleri var.birazda o arabayı ne için kullanacağınıza da bağlı.
eğer bir unimogunuz varsa ve ağırlıklı şehir içinde kullanıyorsanız.arabayı;hantal,ağır,çok yakıyor,yorucu diye eleştirebilirsiniz ama aynı arabayı dağda bir şantiyede veya offroad da kullanan bir insan;sağlam,yolda kalmayan,dağ bayır çamur için ideal bir araba olarak nitelendirecektir.
genel olarak ingiliz ve fransız arabaları dayanıksız ve işçiliği düşüktür.
landrover camel tropy de kendini ispatladı ve oradan elde ettiği tecrübeleri arabalarda kullanmasını iyi bildiler.

Yüzyıllar boyunca bütün ulaşım at - katır - öküz arabalarıyla sağlandı.O zaman yaşayan insanlar için vazgeçilmez araçlardı ve bu konuda kendini bu kadar kanıtlamış başka bir şey yoktu... sonra (belliki) bunu bilmeyen bi adam buharla çalışan motoru buldu.vs.vs.

Kayser'li arkadaşlar, hoşgeldiniz. Araçlarımıza ister ideolojik açıdan, ister mali açıdan, istersek de teknik açıdan bakıp en iyisi "bu" diyebiliriz elbette. Bence en iyi araba sizin alacağınız arabadır, markası ne olursa olsun. Ben biraz ideolojik yaklaşıp amerikan arabalarına hayır diyorum, biraz mali bakarak modeli düşük bir araba diyorum, biraz da bencilce yaklaşarak Pajero diyorum. Ama bunu ben diyorum, bir başkası tamamen başka bir şey söyleyebilir. Önemli olan aracınızı sevmeniz, gerisi boş, tıpkı az önce yazdıklarım gibi. Samsun'dan selamlar.

Bir başkadır karlı havalar ve offroad:smiley: Teşekkürler...

kayseride düzenlenen gezilere bende katılmak isterim :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,769
Kayıtlı Üye Sayımız
166,590
Kaydolan Son Üyemiz
dırzo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR