İntersport outlet mağazası nerede acaba?
Kayak ekipmanlarının aktif spor yapılırken kullanıldığını unutmamak gerekir, bu durumda kullanılan malzeme ve detay tasarım en önemli unsurlar seçim için.... Uzun yıllar sadece belirli sezonda kullanılacağı düşünüldüğünde kaliteli bir malzeme tercih etmekte fayda var. Ancak ortalama bir marka, hızlı ter tahliyesi yapan bir goretex malzeme kullanıyor ve ufak tefek tasarımsal gerekleri yerine getiriyor ise tercih edilir.
Ben Killtec marka ekipmanları kullanıyorum. 4-5 sene oldu, pantolonum şu northland, pantolon ve mont değiştirdiğim anda Burton marka alacağım.
Birbirlerine özel fermuar ile bağlanan mont ve pantolon bir tulumun ıslanmazlığını sağlıyor.
Benim şu anki malzememde de salopet pantolon mont ile çıt çıt ile bağlanıyor ancak sonuçta bol karlı günlerde saat 3-4 gibi artık içliklerim ıslanmış ve bitkin durumda oluyorum. Malzemenin hafif, ter tahliyesi için uygun, iç koruma aparatlarına (sırt koruma, darbe emici şort vs gibi) uygun, ipod vs çıkışının mantıklı tasarlanmış, ski-pass, eldivenvs gibi
ek parçalar için düşünülmüş askılarının olması önemli ayrıntılar.
Bayanlar için tasarlanan modeller genelde güzel gözükmesi için filan düşük belli tasarlanıyor, bunlara da itibar edilmemesi gerekir. Genelde bu modeller half pipe veya snowpark gibi çıkıp 35-45 dakika performans yapılıp sonra kenarda takılınacak biçimde tasarlanıyor.