Katalitik konvertör ömrü

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan msenol Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 38,088

Etiketler
Ynt: Katalitik konvertör ömrü

sn. msenol bey;
sizin sorunuzla biraz alakasız ama sağlamlık konusunda fikir olur 93 vitara ekzosu (katalitik değil) komple ve birazda keyfi olarak 2006 yılında değiştirmiştim. arazi görmüş bir araç olarak 13 sene ciddi bir zaman dilimi. benim öngörüm vitaralar yuksek araç olduğu için katalitik konvertor uzun yıllar hizmet edecektir.

MİCOMİCO' Alıntı:
sn. msenol bey;
sizin sorunuzla biraz alakasız ama sağlamlık konusunda fikir olur 93 vitara ekzosu (katalitik değil) komple ve birazda keyfi olarak 2006 yılında değiştirmiştim. arazi görmüş bir araç olarak 13 sene ciddi bir zaman dilimi. benim öngörüm vitaralar yuksek araç olduğu için katalitik konvertor uzun yıllar hizmet edecektir.

Katalitik konvertörün delikli yapısı, zaman içinde tıkanıyor diye biliyorum.
Alfa sensörünün davranışını ve emisyon değerlerinin merak ediyorum. Bunu tecrübe eden var mı diye sormuştum.

''Alfa sensörünün davranışını ve emisyon değerlerinin merak ediyorum'''

bahsi gecen sensörün ismi budur. Lambda (oksijen) sensörü

vitara servis manuelinde türkce sinde arac ömrü kadardır belli bir zamanda degişimi gerekmez yazıyordu ...

Ülkemizin Aşırı pahalı ve kaliteli benzinlerine dayanmıyor malesef genelde cok yakacak korkusuylada gazada basamaz olunca devirsiz kullanımın alışkanlık haline getirilmesiylede içinde tortu pişlik birikimini de atamayıp tıkanmalar olmaktadır ,,

katalizatör iptal edilip yerine düz boru ,,susturucu ,,alev kesici vs .takılır sada alt devirde cansızlık aşırı tüketim olur üst devirde coşma ve + beygir elde edilir. aracını 5bin devir ve üstü kullanacak arkadaşlar iptal ettirebilir ...
100-150 binlere gelmiş araclarında sökülüp içinin pisligi temizlenmesi cok tıkanmışsada cıkma ,yan sanayi uygun bir benzeri ile degişimi uygun olur..

Doğrudur lambda dıydı :smiley:

Aracı sadece offroad amaçlı kullanıyorum. Genelde yüksek devirlere çıkıyorum. Temizleme imkanı varsa tercih ederim.
Temizleme işlemi ne şekilde yapılıyor? Özel bir solusyonda falan mı bekletiliyor?

Tşk. Oğuz Bey.

orjinal vidalı sistemse (sonradan kaaynaklı degilse) normal bir tamircide liftte söküp tersten hava basılmalı ışıkta delikler tıkalımı gözlemlemeli ,,deliklerden ışık gelmiyorsada ucuz katalizatör peşine düşülmeli derim . :smiley:

Ynt: Katalitik Konvertör Ömrü

13 sene mi gidiyor?

senede 20.000km gitse bir katalizör 260.000 km mi gidiyor? bir katalizör 500.000 km yi bulur mu?

katalitik_konverter4_zps7f978b58.jpg

içinde 1mm lik delik ler olan taş'taki bu delikler yaklaşık 50 cm boyunda ne zaman tıkanacagının bir ölçüsü yok..üretiçi ömür boyu eskimez demiş.. ;) tıkanmaz dememiş.. ;)

Benim eski JLX imde 200 bin civarındayken zaten fabrika değerlerinde yakan araçta yakıt düşer düşüncesiyle söktürmüştüm, sökmek için eksozcu dıştan balyozla vurduğundan paramparça çıktı, bu nedenle tıkalı mıydı vs... fikrim yok, fakat yakıt tüketimi zerre azalmadı, ancak benim araç benzinliydi ve Oğuz Abi'nin dediği gibi çok yakacak korkusuyla dizel araç gibi düşük devirlerde kullanırdım, yakıtı ise daima shell'den alırdım.

2001 model 5 kapı manuel 165.000 km de LPG li vıtara jlx aracım var.İki yıldır kullanıyorum. Siteyi uzun zamandır takip ediyorum.
Özellikle yakıt ile ilgili tecrübelerini paylaşan Abdullah beye Diğer teknik konulardaki bilgilerini paylaşan Oğuz beye ve suzuki hakkında çözüm önerisi sunan katılımcılara teşekkür ederim.
Aracımın bakımlarını düzenli yapıyorum (yağ+hava filtrsi+Buji+ vs.)yakıt sarfiyatı LPG ortalama 100 km/10 lt.
Vize işlemi öncesi veya yılda bir yapılan eksoz emisyon ölçüm değerlerinin normalin üzerinde çıkmasının katalitik konvektör ile alakası olurmu? Teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR