Kasko Değeri Belirleme Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hsbasar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,950

hsbasar

Zirve
Yer
Ankara
1993 model Defender V8 sahibiyim. Aracım 3528 cc motora sahip. Ancak 16 yaş üstü kasko değer listesine bakınca bu model sadece 1994 yılı için var, listede 1993 için kasko değeri olmadığından vergi indiriminden faydalanamadım. Danıştığım kişiler sigortacın reasüranstan öğrenebilir dedi. Fakat 2 farklı sigortacı reasüransa yazı yazmasına rağmen cevap alamadık.

1993 model defender'ı olup vergi indiriminden yararlanan veya bu model için kasko değerini gösterir bir belgeyi nasıl alabileceğimi bilen varmı?

Etiketler
Ynt: Kasko Değeri Belirleme Sorunu

Motorlu taşıtlar vergisi 26 no.lu genel tebliğinin 2. maddesini inceleyiniz. Bağlı olduğunuz taşıt vergi dairesine dilekçe ile yapacağınız başvuru ile sorunu aşabilirsiniz diye düşünüyorum ama gene de halledemezseniz siz direkt olarak Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği ünvanlı kuruma yazılı olarak başvurun ve aracın 1993 yılına ait kasko değerini talep edin.

2.5. Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği tarafından 2006 yılı Ocak ayından itibaren uygulanmak üzere yayınlanan 01/01/2006 tarihli ve 78 numaralı “Motorlu Kara Taşıtları Kasko Değer Listesi”nde yer almayan taşıtların kasko sigortasına esas olan değerleri; yetkili sigorta acentelerinin müracaat etmeleri halinde Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği tarafından ayrıca belirlenecektir.

Bahsettiğiniz madde bu. Aslında biz de böyle yaptık, reasürans bireysel başvuruyu kabul etmiyor. 2 ayrı sigorta acentesi başvuru yaptı ama resürans cevap vermedi :(

Sedat Bey,
Ben, sizin konu ile alakası olmayan ama cevabını bulamadığım başka bir konu ile ilgili,
www.bimer.gov.tr
adresinden şahsi başvuruda bulunmuştum. Bu web sitesi, "Başbakanlık Bilgi İletişim Merkezi" olarak geçiyor. TC Kimlik numaranız ile başvuruda bulunabilirsiniz. Ben sorumun yanıtını 2 ay sonra elime gelen resmi bir belge ile aldım. Süreç uzun ama zaman kaybetmemek adına denenebilir diye düşünüyorum.

Selamlar, sevgiler...

Burak Dirican

Güzel fikir.

Sigortacım ile tekrar görüştüm, reasüransa bir kez daha başvuracaklar. Eğer gene sonuç alamazsak sizin bu fikri uygularım.

Kendi adıma konuşuyorum, sigortacımı beklemem, kendi başvurumu yapar, sigortacımı da sıkıştırırım.
Zira Reasürans'a yapılacak başvurudan bir sonucun çıkıp çıkmayacağı belli değil, belki bir veya iki hafta bekleyeceksiniz, sonra cevap gelmeyecek. Bu süreyi kaybetmemek adına başvuruyu hemen yapmak sağlıklı olabilir, kaybedilecek bir şey de yok...

ben bireysel başvuru yaptım iki hafta sonra fax çektiler cok rahat bir sekilde ergi dairesinde isimi hallettim,
bir dilekçe
ruhsat fotokopisi
size geri donus için bir fax numarası
isi zorlaştıracak bir sey yok

nboya' Alıntı:
ben bireysel başvuru yaptım iki hafta sonra fax çektiler cok rahat bir sekilde ergi dairesinde isimi hallettim,
bir dilekçe
ruhsat fotokopisi
size geri donus için bir fax numarası
isi zorlaştıracak bir sey yok

Başvuruyu nereye yaptınız? Fax ilemi, elden mi yaptınız?

ben ruhsatı taratıp kendim mail ile sigortalar birliğine başvurdum ve sağolsunlar çok kısa sürede bana mail olarak kasko değerin bildirdiler hem de geriye dönük 4 yıllık olarak bende bununla vergi dairesine başvurarak işlemimi yaptırdım.

merkezci' Alıntı:
ben ruhsatı taratıp kendim mail ile sigortalar birliğine başvurdum ve sağolsunlar çok kısa sürede bana mail olarak kasko değerin bildirdiler hem de geriye dönük 4 yıllık olarak bende bununla vergi dairesine başvurarak işlemimi yaptırdım.

genel@tsb.org.tr ye e-posta gönderdim bakalım ne olacak :smiley:

Bugün resürans faks ile cevap verdi.

Size teşekkür ediyorum. İhtiyaç duyan arkadaşlar bu yolu izleyebilir.

barbecue' Alıntı:
geçmiş olsun demek lazım :smiley:

Teşekkür ederim.

Yasada yetkili acente başvurabilir denmesine rağmen, neden acentenin başvurusuna değil de benim başvuruma cevap verdiklerini anlamadım ama olsun iş halledildi. :smiley:

Tasıt vergısı ındırımden kac defa yararlana bılırız? Bır dılekce yazdık bır alt dılımı geldı dıyelım ama halen kasko degerınden yuksekse ıkıncı bır dılekce yazılıp bır alt dılıme daha alınanılırmı? Bunun bellı zaman aralıkları varmıdır? Yada tek dılekce ıle bı seferde ıkı uc vergı dılımı dusme durumu olabılırmı?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR