Kask Köpüğünün Dağılması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ferhat10 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,233

ferhat10

Ana Kamp
Yer
Denizli
Telsiz Çağrı Kodu
TA4AFO
Yaklaşık bir buçuk senedir dağçılık ve iple tırmanış/iniş çalışmalarında Petzl Elios Kask kulnanıyorum. Herhangi darbe almadı çantada taşırken kılıf içinde muhaza ediyorum ama kaskın köpüğü parçalanmaya başladı arkadaşlerımda aynı kaskı kullanıyor ama onlarda böyle bir sorun yok. bu neden olabilir acaba?

Etiketler
Ynt: Kask Köpüğünün Dağıması

bunlarda fotolar

P1040564.jpg

P1040564.JPG

P1040565.JPG

P1040566.JPG

Ynt: Kask Köpüğünün Dağılması

bulent kocoglu' Alıntı:
İki şey akla gelir
1- imalat hatası
2- Terinizin kimyasal yapısı
ikiside olabilir kaskı aldığım firmayada sorucam( büyük ihtimalle kulanıcı hatası diyip geçiştirecekya ama neyse)
Homer' Alıntı:
Üretim tarihleri farklı mıdır arkadaşlarınızla?
kaskları birlikte aldık ama olabilir arkadaşlara bi sormam lazım

bazen her markada böyle şeyler le karşılaşılır, aslında bu normaldir de, ama
durumun telafisi aldığınız yerin insiyatifine kalmış...

Malzemenin eski olmasıda bu tür sorunlara sebep olur. Bizim iş yerinde emniyet baretleri üretici tavsiyesine göre sağlam olsa dahi 5 yılda bir değiştirilir. Plastik türevi malzemelerde zamanla deformasyon olabiliyor. Firmada size muhtemelen kaskın üretim tarihinden yola çıkarak kullanım ömrünü doldurduğu şeklinde bir yanıt verebilir. Bu yüzden imalat tarihini öğrenmeniz önemli. İmalat tarihleride genelde kaskların içersinde bulunur. Yuvarlak daire şeklinde bir tarih indekslemesi olur oradan bakabilirsiniz...

Teşekkürler Serkan Bey ,2012 üretimi 3 yıllık garantisi var.Firmayla daha görüşemedim.

Sorunu çözmezlerse; Başta gezenbilir olmak üzere tüm forumlarda bu durumu paylaşacağınızı söyleyin.

Not: (Ürün markasını değil, satıcısını paylaşacağınızı)

Toros'un değişimde sıkıntı yaratacağını hiç sanmam. Benim Sarken kramponları direkt değiştirmişlerdi ve uzak akrabam çalışıyor zaten orada :smiley:.

Kask özelliğini kaybetmişe benziyor. Bir darbe anında çatlama noktalarında ayrılıp darbe emme özelliği göstermeyecek, siz de kafanızda polimerden bir şapka giymişten farksız olacaksınız.

Elimde 2006 senesinden kalma Meteor 3 var, hiç çatlama yok. Üretim hatasına benziyor. Aşırı sıcak-soğuk olsa bile olmaması lazım. öyle kopmaların. Ancak kimyasal teması ya da darbe olabilir üretim hatası değilse.

Ohzman' Alıntı:
Toros'un değişimde sıkıntı yaratacağını hiç sanmam. Benim Sarken kramponları direkt değiştirmişlerdi ve uzak akrabam çalışıyor zaten orada :smiley:.

Kask özelliğini kaybetmişe benziyor. Bir darbe anında çatlama noktalarında ayrılıp darbe emme özelliği göstermeyecek, siz de kafanızda polimerden bir şapka giymişten farksız olacaksınız.

Elimde 2006 senesinden kalma Meteor 3 var, hiç çatlama yok. Üretim hatasına benziyor. Aşırı sıcak-soğuk olsa bile olmaması lazım. öyle kopmaların. Ancak kimyasal teması ya da darbe olabilir üretim hatası değilse.
Bir buçuk hafta önce gönderdim hala cevap gelmedi bekliyorum. ne darbe aldı nede kimyasal temas oldu benim aklıma ter geliyor ama 3 sene garantisi olan kaskın 1,5 senede dağılması normal değil.

Şubat ayında gönderdiğim kask için Torosdan haber geldi sonunda :smiley:köpüğü değiştirmişler,kargoya vermişler yarın gelecekmiş.Kullanıcı hatası demişler, 15 lira masraf çıkardılar.Çok bir miktar değil ama garanti süre bitmeyen bir ürün için masraf çıkarmalarını anlam veremedim.Köpüğün kimyasal yapısı bozulmuş Güneştemi bıraktınız,çamaşır suyuylamı yıkadınız(kim yaparki bunu:smiley: ) vs. sorular sordular.Ancak güneşte bırakmadım,yıkamadım da ,darbede almadı, zarar görmesin diye özen gösterdim hep,sonuçta canımı emanet ediyorum.Arkadaşlarımda aynı kaskı kullanıyor ,onlar nasıl kullandıysa aynı şekilde kullandım bir tek benim kaskımda sorun çıktı deyince.Ücret almaktan vazgeçtiler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR