Kaşık Denemem

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ferhat10 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,465

ferhat10

Ana Kamp
Yer
Denizli
Telsiz Çağrı Kodu
TA4AFO
Herkese merhaba, el becerimi geliştirmek için kuru bir çam dalından kaşık yapayım dedim.Babam matkabı götürdüğü için sadece balta,satır,nacak ve ağaç törpüsü kullandım.Kaşık kısmını törpülerken en istemediğim şey oldu kaşığı deldim(4. fotodaki siyah nokta),odunu uzun kesmiştim diğer tarafın yaptım kaşığı.Pek başarılı çalışma olmadı ama ilk deneme için normal.

P1040496.JPG

P1040501.JPG

P1040512.JPG

P1040515.JPG

Etiketler

Ynt: Kaşık Denemem

ben böyle şeylere çok saygı duyuyorum, harika bir çalışma olmuş, ayakta alkışlıyorum, eğer bunu ben yapsaydım, hayatım boyunca başka kaşıkla çorba içmezdim...

Cevaplarınız için teşekkür ederim.Henüz kullanılmaya hazır değil daha zımpara işlemi bitmedi.

İmkanlar daha fazla olsa, daha iyi şeyler çıkacağı belli. Mengene , keski vs... gibi.

Çok güzel bir çalışma olmuş bence. Boş bir zaman diliminde bende deneyeceğim :D

Eline sağlık bence guzel olmuş. Az aletlerde yapılan el emeği ürünlere saygı duyuyorum her zaman.

Beğenmenize sevindim,ilk siparişimide aldım annem uzun saplı bir kaşık yapmamı istiyor :smiley: yakında başlarım.

Eylem Bey, demirciye kaşık iskarpela yaptırmayı düşünürdum ama sizin oyma bıçağınız daha güzelmiş bu tarz birşey yaptırayım.

Bir Türk atasözü der ki; " Herkes kaşık yaparmış da, sapını ortaya getiremezmiş."

Sap olayı ortaya gelmişse, olmuşsunuz demektir. :smiley:

Kolay gelsin.

http://www.youtube.com/watch?v=rxDqU8aLMLc bu bıçaklardan alın bikaç tane kolay gelsin.

El emeği göz nuru dedikleri bence her zaman ilklerdir. El alıştıktan sonra onun pek bir emeği kalmıyor açıkçası. Ticari bir boyutu olmayan el emeklerine saygım sonsuz. Bence bu çalışma da gayet başarılı olmuş. Ellerinize sağlık selamlar, saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

SON MESAJLAR

SON KONULAR