Hasan Göçmen
Ana Kamp
3,7 m lik ilk yapmış olduğum karavanda görmüş olduğum hatalarım ve eksikliklerim den dolayı şimdi 3 m lik 2 kişilik karavan yapmaya başladım.Şase ve iki yan cepheler bitti.Karkas 30x30x1,5 kutu profil olarak yaptım.Dış kaplama malzemesi olarak Ekopanel (Geridönüşümden preslenmiş 6mm kalılıkta 1250 x 2500 )kullanacağım.Tedarik ettim. 1 Tabaka 17 kg geliyor.İç kaplama için 9mm osb aldım.Uzun süredir siteyi takip ediyorum şimdi bir çok kişi profil için çok çabuk çürür dağılır diyecekler.Ben onları duymayacağım.Yapacağım karavan benimle yaşamıyacak.Ağırlık konusunda ise 750kg sınırlarına ulaşırım.Tam hesap yapmadım ama birinci karavanımdam dolayı 750kg nin altında kalacak.İleriki zamanlarda tam kilo hesabı yapıp sizler ile paylaşırım.Karavanı 3m yapmamın amacı ağırlık , eşim ve benim kalabileceğim kadar olması.Misafir kabul etmiyoruz.Karavanın hatlarını keskin yapmam ise radüslü kenarların birleşim yerleri ile uğraşmamak ve cam ile uğraşmamaktır.Çünkü bir tasarım yarışmasına girmiyorum.Yapılacak olan karavan benim ihtiyacımı görsün yeter.Zaten 12 ay gezemeyiz.