Kartuşlu Kamp Ocağı Sıcaklık Dayanımı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ykaragoz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,061

ykaragoz

Yeni Üye
Merhabalar butan propan karışımlı vidalı kartuş kullanmaya karar verdim fakat aklımdaki soru sıcak aylarda arcın içindeki sıcaklıklarda kalması durumundaki patlama riski? Malum hele araç bir de güneş altında kalırsa iç sıcaklık 50 santigrad dereceyi geçiyor. Yorum lütfen...

Etiketler
kamp
Ynt: Kartuşlu Kamp Ocağı Sıcaklık Dayanımı?

Merhaba ykaragoz,
Ben kamp konusunda çok yeniyim. Benim için çay çok önemli doğal olarakta ilk aldığım kamp malzemem ocak ve çadır oldu. Kamp ocakları hakkında çok araştırma yaptım. Aynı tereddütler içerisinde kaldığım için ocağımı çakmak gazla dolan bir ocak tercih ettim. Güvenlik herşeyden önemli. Ocağım Aygaz yeni üretim henüz piyasada yok internetten bir iki sitede var. Şimdilik kampta kullanma fırsatım olmadı ama evde denedim mükemmel sonuç aldım. Ben çay demlemek için aldım ama yemek dahi yapabilirsin. Çakmak gazla dolduğu için gaz kartuşu taşıma derdim yok. Gittiğim heryeden 2 liraya temin edebileceğim çakmak gazları ile dolum yapıp, işim bittiğinde gazı boşaltabiliyorum. Tavsiye ederim.

Aynı çakmak gazlı ocaktan ben de kullanıyorum ve çok memnunum.45TL'ye geçen yıl almıştım.

Aygaz ocağın tam olarak modelini vermenizde bir sakıncamı var acaba modelinin ne olduğunu açıklasanızda yeni ocak alacaklara bir referanslık yapsanız iyi olmazmı bilgiler paylaşıldıkça değer kazanır bunları unutmayalım

frombird' Alıntı:
Aynı çakmak gazlı ocaktan ben de kullanıyorum ve çok memnunum.45TL'ye geçen yıl almıştım.

Bende 45TL'ye bu yıl aldım.

marmariscj7' Alıntı:
Aygaz ocağın tam olarak modelini vermenizde bir sakıncamı var acaba modelinin ne olduğunu açıklasanızda yeni ocak alacaklara bir referanslık yapsanız iyi olmazmı bilgiler paylaşıldıkça değer kazanır bunları unutmayalım

İnternette aygaz diye aratılınca sonuç gelmiyor ama ben bu linkten satın aldım.
http://urun.gittigidiyor.com/spor/kamp-hobi-tamirci-icin-mini-ocak-gaz-kartusu-88881418

frombird' Alıntı:
Merhaba,
Bir kutu çakmak gazı ile ne kadar dayanıyor? Benim merak ettiğim diğer kartuşlu sistemlere göre dezavantajı varmı? Yani kartuş ve çakmak gazı ile karşılaştırdığımızda hangisi daha ucuz ve ısıtma açısından hangisi daha iyi. Birisi karşılaştırma yapabilirse hepimiz için faydası olur.

Bunlara bakınırken gittim her bakkalda bulunan piknik tüplerden aldım. Tavsiye ederim daha iyisi yok:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR