Kartepe, Uludağ'ın Tahtına Aday

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VitaEsMorte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,220

VitaEsMorte

Zirve
KOCAELİ (A.A) - 15.01.2007 - Murat Kaban - Kocaeli'nin Maşukiye beldesi sınırları içinde yer alan 1640 rakımlı Kartepe Tepesi, 12 kayak pisti, 5 yıldızlı oteli, doğal güzellikleri ve eşsiz manzarasıyla cazibe merkezi olma yolunda hızla
ilerliyor.

Kartepe.jpg

Sapanca Gölü ve İzmit Körfezi'ne hakim Kartepe Tepesi, ziyaretçilere eşsiz bir manzara sunuyor. İstanbul'a yaklaşık 125 kilometre mesafede olan Kartepe, özellikle hafta sonları adeta kış sporları yapan İstanbulluların akınına uğruyor.
İstanbul'a en yakın kış sporları merkezi olması, 12 kayak pisti, 5 yıldızlı oteli, eşsiz doğal güzellikleri, İzmit Körfezi ve Sapancı gölü manzarasıyla Kartepe, Uludağ'ın tahtına aday gösteriliyor.
Kartepe'de tek otel bulunuyor. 20 yılı aşkın atıl kaldıktan sonra 2005'de tamamlanan Green Park Resorts Otel konaklamanın yanı sıra, Kartepeye günübirlik gelenlere kayak, snowboard, ayakkabı ve baton kiralama imkanı da sunuyor. 12 ay faaliyet gösteren otel ayrıca, kongreler, seminerler, düğünler, mezuniyet törenleri için de hizmet veriyor.
Otele ait nizami ölçülerdeki 4 adet futbol sahası futbol takımlarına kamp olanağı tanıyor.

-12 KAYAK PİSTİ-

Kartepe'de uzunlukları 400 ile 3 bin 500 metre arasında değişen 12 kayak pisti bulunuyor. 3'ünde telesiyej, 1'inde teleski bulunan pistlerin dereceleri zor, orta, kolay arasında değişiyor. Zirveden inen 3 adet pist, 3 ayrı koldan türeyen alt kollarla 6'ya ayrılıyor. Diğer pistler, tepenin öteki bölümlerinde yer alıyor. Pistlerde kayağın yanı sıra snowboard da yapılabiliyor.
Liftler Sabah saat 08.50'de açılıyor, akşam hava kararana kadar açık tutuluyor.
Kartepe, Maşukiye beldesi ve çevresindeki Kuzu, Altıoluk yaylaları ile doğa tutkunlarına kamp, piknik ve yürüyüş imkanı da sunuyor.

Etiketler
Ynt: Kartepe, Uludağ'ın Tahtına Aday

Ben ne yazıkki söylediklerinize katılmayacağım. Fazla pist olmasına rağmen açmıyorlar pistleri. Sadece bir tane kar basma makinaları var ve genelde bozuk. Teleferiklere kayakçılar dışındaki insanlar da bindiği için siz kayarken yanınızdan yürüyerek insanlar geçiyor. Liftler genelde rüzgar bahane edilerek açılmıyor. 20 dakika lift sırası bekliyorsunuz. Bence orada kayak yapmak tam bir eziyet :(

Evet böylece diğer Kartepe başlığında sormuş olduğum sorunun cevabını da aldım ;) anlaşılan değişen bişey yok Kartepede
Kısa yol, iyi kayak hayal galiba :-\

Arkadaşlar kısmetse bu haftasonu Kartepe'deyim. İyi bir inceleme fırsatı bulurum. Sanırım yetkili kişilere de ulaşabilirim. Yazılanları ve gözlemlerimi ilgilisine aktarırım. Gerçekten İstanbul'a yakın bir yerde güzel bir kayak pistinin olması harika olur.

Geçtiğimiz hafta hem iş hemde board yapmak maksadıyla burdan aldığım verileri aklımın bir kenarına yazarak Kartepe yollarına düşüverdim.
Şöyle bir başlangıç yapayım.
Evvela Maşukiye'den Kartepeye çıkan yol harika.
Cumartesi hava sisli ve kapalı olmasına rağmen pistlerde kayanlar vardı.
Pazar günü hava harikaydı.
Board yapmak için güzel bir gündü ;)
Pistlerden bir tek Kartepe'ye doğru olan kapalıydı, o da yıldırım düşmüş o yüzden.
Diğer liftlerin hepsi açıktı.
Otel ve tesis oldukça kalabalıktı.
Ama pistler öyle çok kalabalık olduğu söylenemez.
Liftlerde azda olsa kuyruk oluyor. Ama 3-5 dakika bekliyorsunuz.
Şimdi misafirim geldi.
Deep burda Mert paşam.
Konuyla ilgili daha yazacağım.
Görüşmek üzere.

Gezenbilir ekibi,

Geçtiğimiz hafta, Kartepe'nin nabzını yokladık.

Fotoğraflar eşliğinde durum raporu için ;

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=1167.0

aslında cok güzel yani hem istanbula yakın hemde doğası bakir
e bide sapancada eviniz varsa ozman dahada güzel
biz evde ckıoruz kayağa gidiyoruz pistler kapanana kadar ordayız
ama malesef hafta sonları çekilmiyo hem sapancanın yerlisi hınca hınç dağa çıkıyo hemde istanbula yakınlığının avantajını herkes kullanıyo

şu ana kadar Kartalkaya, Palandöken ve Uludağ da çok kez kayak tatili yapan biri olarak Kartepe özetle rezalet biryer..

Kartepe'ye 3 sene içinde arkadaşlarımla 3-4 defa gittim, otelde de kaldım maşukiyede kuzenimin evinde de kaldık. Bu süre içerisinde sadece 1 gün hava güzeldi..Diğer günler hava berbattı heryer yoğun sis ve yağmur yağıyor..zaten o sis olayı bitirio..
Pist açısından eh işte çünkü çok dar pistler kar kalitesinden bahsetmiyorum bile..Daha birsürü olumsuzluk sayabilirim..Bütün bu olumsuzluklara rağmen günlük 70 TL skipass oraya çok çok fazla...bence haketmiyor.. tek avantajı İstanbul'a yakınlığı başka numarası yok..

Kartepe'nin pistleri harika. Ancak otel yönetiminin gezi amaçlı girenleri pistlere almaması gerekir. Hem kayanlar için tehlike yaratıyorlar hem de barların önünde uzun kuyrukların oluşmasına neden oluyorlar.

pistler, havanın ve karın iyi olduğu zamanlarda gerçekten keyifli olabiliyor ama hafta sonu günübirlik gezmeye gelenleri lifte almaları çok ciddi sıkıntı yaratıyor, liftler zaten ilginç bir şekilde feci yavaş dönüyor birde manzara seyretmek için lifte binenleri almak ve bırakmak için oluşan dur-kalklar da devreye girince iniş 5 dakika :smiley: olmasına rağmen, lift sırası ve çıkış 30-45 dakika arasında bir zamana maloluyor.

Esin Sayin' Alıntı:
Kartepe'nin pistleri harika. Ancak otel yönetiminin gezi amaçlı girenleri pistlere almaması gerekir. Hem kayanlar için tehlike yaratıyorlar hem de barların önünde uzun kuyrukların oluşmasına neden oluyorlar.

pistlere alınmaması derken , telesiyejleri kullanmamalarındanmı bahsediyorsunuz tam olarak..? eğer doğru anlamışsam , herkesi gezip görme telesiyejleri kullanma hakkının olduğunu düşünüyorum..hafta sonları gerçekten kalabalık geliyorlar ve kayanlar için vakit kaybı yaratıyorlar..yasaklama değilde bu sistemi düzeltme yolları aranabilir..

Pistlerin güzelliğine gelince; herkesin beğenisi farklı sonuçta..allah kurtarsın ne diyim :D

Selamlar dostlar.. Kartepe ve sağladığı olanaklar aslında gerçekten Uludağ'ın saltanatını elinden alabilecek kapasitede fakat o bölgenin belli bir siyasi görüşe yakın olanlara peşkeş çekilerek ziyan edilmesi benim gibi hem Kocaeli'li ve bir Turizimciyi gerçekten üzüyor. İşletmecilerin beceriksizliği o bölgenin gelişmesine hatta turistlerin gelmesini engellemekte ve yukardaki kötü eleştirilere neden olmakta. İşletmenin başında işletme sahibinin yakınlarının, akrabalarının hatta hiçbirşeyden anlamadığı halde, herşeyi çok iyi bildiğini zanneden kızının olması ise ayrı bir durum zaten. Şu an otelin iş yapmasının nedeni bu yakınlarda başka seçenek olmaması ama kime sorsam herkes şikayetçi hatta orda çalışan personel bile.
Sonuç olarak burda dile getirilen sorunlar, işletmeyi yöneten kişilerin zihniyeti hatta zihniyetsizliği sebebiyle hiçbirzaman düzelmiyecek. Bir Kocaeli'li olarak üzülerek yazıyorum

Adapazarında doğmuş büyümüş birisi olarak, ilk temelin atılmasına çocuk yaşlarda şahit olup yıllarca hayalini kurduğumuz tesisler, malesef yönetim ve işletim becerisi kıt olan kişilere emanet edilmiş. Ciddi bir turizm ve doğa sporları cenneti olabilecek alt yapıya sahip kartepe bölgesi olaya hakim olamayan doğa sporu ve kültürü eksik zihniyet yüzünden heba olmaya devam ediyor. Doğal yöntemi işletmeyi tercih eden vatandaşın gereken tepkiyi vererek gerekli düzenlemeleri yaptırabilmesi olacakken, malesef halkımızın bu yöndeki bilinç eksiği burada da kendini negatif yönde gösteriyor. İşletmenin ve doğanın verebileceklerine hakim olmayanlar karşısında yaptırım sergileyebilecek doğa sporu kültürüne sahip zümre azınlık durumunda. Bunu düzeltebilmek için daha çok zaman ihtiyaç var ama korkum bu zaman sürecinde doğanın verebileceklerinin ciddi olarak tükenecek olması.

Aslında bu tarz isteklerinizi Jandarmaya yazın ki,sizin gideceğiniz sabah günübirlikçileri Kartepe girişinde tutarlar,öyle ya olimpiyatlara hazırlanırken günübirlikçilerde neyin nesi? :smiley:

Ben de bir "günü birlikçiyim" olimpiyatlaramı hazırlanıyosunuz oralarda vah halimize :smiley: Halkın kullanmaması için iyi bahaneler bunlar ben giderim gezerim göürürm dolaşırım doğayı korur onu hisederim .Spor yapmak pistin ortasında yürümek hiç iyi değil tabi.Pistte kayılır yürüyüş yapılmaz. Yasaklamak değil de eğitim ile çözülür bu tip sorunlar siz ilgilenin bak halk size karşı olumlu olacak ve o tip tehlikelere yol açmıyacaktır.Jandarma ya bilgi verelimde oralara çıkmasın halk ?? Nasıl bir yöntem ki bu??

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,766
Kayıtlı Üye Sayımız
166,580
Kaydolan Son Üyemiz
mmehmet

SON MESAJLAR

SON KONULAR