Kartepe Hakkında?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SoundMasteR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,788
Ynt: Kartepe Hakkında?

Aslında farklı hesaplar yaparak kaymaya gidilecekse orada verdiğimiz skipass paraları otel fiyatına denk geliyor neredeyse .O zaman hiç gitmemek lazım .öyle olunca skipass ,villa parası git gel benzin parası birde yemek yapmaya uğraşmakla , daha zararlı çıkılıyor ve birilerinin cebi herhalukarda doluyor ..Açıkçası ben buna pek karşı değilim .Birileri risk alıp oraya tesis kurmasa biz bu imkanı zor bulurduk .Sonuçta çevre halkınında nimetlendiği de aşikar .Kaymaya gelen bir sürü insan yol boyu tesislere para bırakıyor .Kartalkaya 'da mesela otelde çalışanların çoğu çevre köylüleri .O otel olmasa yol boyu kayak kiralama gözleme vs dükkanları açmış olanların aklına bu gelirmiydi ,gelse bile kim onlardan alışveriş ederdi .Girişimci insanlara devletin her zaman destek olması gerekir .Çünkü onun nimetinden dolaylı olarak bir sürüde insan yararlanıyor .Taşın altına elini koyunca elinde ezilebilir ,taşıda kaldırabilirsin .Özel sektörde çalışan biri olarak risk almanın ne demek olduğunu iyi bilirim .

Etiketler

Merhabalar arkadaşlar,
Birkaç gün önce (15/03/2012) 51 olup yolun yarısına yaklaştım (yarısı 75 oldu) bu sürede çok çeşitli ortamlarda her türden insanlarla geceli gündüzlü birlikteliğim oldu.Sabahlara kadar ibadet ettiğim olduğu gibi, yine sabahlara kadar yiyip içtiğim oldu.
Bu ortamlarda öyle sözler duydumki sormayın gitsin, birisi tamda Berk arkadaşımızın anlattığı kişilere uygun.
"DÜNYA YAĞLI BİR KAVURMA GİBİDİR, FIRSAT ELİNDEYKEN YE YİYEBİLDİĞİN KADAR BİRDAHA FIRSATIN OLMAZ"
Ne yazıkki günümüzde siyaset hizmet filan değil, servet edinme işi olarak yapılıyor.Aksini söyleyenle her ortamda tartışırım.
En basiti son iki günlük gazetelerdeki miras şikayetlerine bir bakın.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

Bu bölümün moderatoru olan arkadasa seslenmek istiyorum.Yukarıda yazılan ile bu konu başlığının ne alakası var Allah askına .....

Kartepenin yenilmesine birsiyasinin sebep olduğu söylenmiş doğrumudur, arkadaşımıza göre doğru dur.
Benim iletim, haram yemenin dinle, imanla, siyasi görüşle alakası olmadığını anlatmak içindi.
Bu arada temiz, dürüst, birtakım değerlere inanmış, bu inandıkları değerleri bir gurubumuz beğenir diğeri beğenmez, dürüst siyasetcilerimiz yokmu var tabiki, geçmişte de vardı, şimdi de var, gelecekte de olacak aksi halde zaten biterdik değilmi.
Bu yazdığım iletiden rahatsız olanlar olabilir olmalıdırda,
Tabiki modöratör arkadaşımız silebilir, benden izin almak durumunda değil,
Ancak unutulmamalıdırki bu memleket yıllardır dürüst olmayan siyasetci ve bürokratlardan çekti.
Bu arada unutmadan ben geçmiş hükümetlerin birinde bir oylamaya şahit oldum, eski bir bakan yüce divana gitsinmi, gitmesinmi oylamasıydı, benim arkadaşım olan millet vekili aynen şunu söyledi "ne yapayım parti gurup kararı aldı gidip lehte oy kullanacağız bu utanç bana yeter" dedi ve o eski bakan hala bizlerden kesilen vergilerle maaş aldığı gibi birçok imtiyazlara sahip olarak geziyor.
Belkide ona "Türkiye seninle gurur duyuyor" diye tempo bile tutuyorlardır kimbilir.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

SoundMasteR' Alıntı:
Arkadaşlar haftaya pazartesi 1 şubatta arkadaşlarımızla birlikte kartepeye kendi aracımızla günübirlik gitmeyi düşünüyoruz fiyatlar hakkında ve tesis hakkında araştırma yaptım fakat tam olarak net bir bilgiye ulaşamadım siteden baya bir giden arkadaş var bazı sorularım var

1. olarak tesise giriş ücreti ödüyormuyuz
2. olarak ski-pass ve lift ücretleri ne kadar kişi başı
3. olarak tesisede kendi getirdiğimiz alkolümüzü içebiliyormuyuz
4. olarak sucuk mangal falan yapmayı planlıyoruz sucukları ordan almak zorundamıyız kendin pişir kendin ye olayımı yoksa mangalamızı yakıp kendimiz yapabiliyormuyuz ve restaurant usulü ise fiyatları uygunmu
5. olarak kayak takımlarımız yok kayak takımlarını ne kadara kiralayabiliriz bildiğiniz güzel ve uygun bir yer varmı ordan kiralayabiliceğimiz

veya diyoruzki günübirlik turlar varmış kendi aracınla katılabiliyormuşsun o dahamı avantajlı olur sizce ama turlarda araştırığıma göre sadece haftasonları tur düzenliyormuş.
Kusura bakmayın çok soru sordum ama ilk defa gidiyoruz 4kişi olucaz yanımızda kız arkadaşlarımız olucak o yüzden herşeyden haberli gitmek istiyorum ona göre plan yapalım dedim.
Şimdiden ilgilendiğiniz için teşekkür ederim

Forumun ilk mesajını okuyun Ve son yazılanların ne kadar alakalı olduğuna siz karar verin .bir sürü siyaset sitesi varken kayak forumunda bunların yazılması gayet itici

Konuya ÇOK hatalı yaklaşıyorsunuz.

Eğer Kartepe konusunu siyasi boyuta taşıyacaksanız o zaman en baştan yani "Cahit Çağlar ve Uludağ" konusundan başlamanız gerekir ve çok güzel melodramik bir belgesel olur Keltepe'den Kartepe'ye....

Bu belgesel içinde,

- 70 li yıllarda Keltepe'ye yatırım yapan Amerikalı çiftin ekolojik değerleri dikkate alarak ortaya koydukları projeyi, temel atıp inşaata başlamalarını,

- Bu çalışmalar sırasında önlerine çıkan bürokratik !! sıkıntıları

- Uludağ'a rakip olmasın ve birilerinin çıkarlarını zedelemesin diye bu güzel beldenin turizm değerlerinin nasıl göz ardı edildiğini

- Ardından dağa ayıp ediyoruz diyerek Keltepe adının Kartepe olarak değiştirildiğini

detaylı bir şekilde izleyebilirsiniz.

Bütün yaşanan sıkıntılardan sonra, "Ben bu beldeyi düzeltirim ama destek isterim" diyen bir iş adamına devletin her türlü desteği vermesi gerekir. Ayrıca verilen destekten çevre köyler de "kuruturcasına" faydalanıyor ki bahsedilen destek de yol yapmak, boru döşemek.

O güzergah üzerinde Suadiye, Acısu, Derbent, Maşukiye, Gürcüköy, Nusretiye, Balaban gibi yüzlerce köy var. Dağ yamaçlarına kurulan tatil siteleri, villalar var ve hepsi bu hizmetlerden faydalanıyor.

10 yıl öncesine kadar yolumuz yoktu, şimdi evimizin önüne kadar doğalgaz geldi, havaalanımız oldu.

Bence Kartepe Belgeselini çekmeden önce şu soruyu sormanız gerekir öncelikle:

Kartepe yüzyıllardır var. İstanbul-Ankara hattında, otoban, E5, deniz ulaşımı, tren..... ve son olarak havaalanı. Son 10 yıldır büyük bir gelişim içinde.

Peki ulaşımın bu kadar kolay olduğu, bu denli göz önünde olan bir beldede

Neden 1 tane bile kamp alanı yok ??
Neden sadece 2 tane otel var ??
Neden Pansiyonculuk gelişmemiş ?? Halk niye pansiyonculuk yapmıyor ??
Neden offroad parkuru, trakking, dağcılık, doğa sporları, bisiklet turları ile adını hiç duymuyoruz ??
Neden karavanların yanaşabileceği 1 tane bile alan yok ??

Sadece oteli beslemek için mi ?

Yapmayın lütfen elinizi vicdanınıza koyun.

Bugün Kartepe'de en azından bir kayak tesisi varsa, bir otel hizmet veriyorsa bunu sağlayanlara teşekkür etmek gerekir.

enverdede' Alıntı:
Güzel bir, yarım su dolu bardağa bakış açısı.Nasıl bakarsanız öyle görmek mümkün.Artılar-Eksiler.

Yarım bardak diyemeyiz çünkü ortada biten bir proje yok. Daha yeni yeni yapılan bir proje var. Ve o bardak yavaş yavaş doluyor.

Çok basit bir soru soruyorum ben..
Bugün de dahil olmak üzere niçin Kartepe'de bir tane bile kamp alanı, pansiyon yok ? Yapılacak, yapılıyor değil.

Bu sorunun cevabı bize bütün detayları verecektir.

Bugünü eleştirmek için, geçmişten bugüne kadar olan süreci de incelemeniz gerekir. Ondan sonra bugünü eleştirelim. Öbür türlü çok hatalı bakarız olaya. Ben bunu söylemeye çalışıyorum. Yoksa birilerini övmeye çalışmıyorum.

alican4153' Alıntı:
Kartepeye Araplarda otel yapmayı planlıyorlarmış yol üzerinde bir mevkiye,yer için teklif dahi verilmiş. Bu yaz zaten kartepede hep araplar vardı geldiler beğendiler herhalde :smiley: :smiley:

Birden bire ilgi odağı haline geldi. Yıllardır hiçbir çalışma yapılmayan yerlere şimdi villalar siteler kuruluyor.

Daha 16 yıl önce 1-2 km eşşeklerle kum-çimento taşıyıp arsamıza ev yapmıştık Kartepe'de. Kimse dönüp bakmıyordu, konuşmuyordu Kartepe'yi o zaman...

Şimdi o evin 50 metre ötesinden asfalt çift şerit yol geçiyor. Bizim, dağın eteğinde bataklık diyip girmediğimiz sadece kavak ektiğimiz yerlere teklif üstüne teklif geliyor.

Hala kanalizasyon, alt yapı yok burda. Su bedava, dağdan indiriyoruz boruyla. O suyu size şişeyle satıyorlar hem de en iyi sudan daha iyi kalitede. Güllük suyu deriz biz. Tadına doyum olmaz, içtikçe içesin gelir. Biz bahçe suluyoruz onunla.. İstanbul susuzluktan kavruluyor, yanıbaşındaki dağda pınarlar fışırıyor, 200 metre altında kanalizasyon karışmaya başlıyor....

İşin tarihi boyutunu, yer altındaki sığınak ve geçitleri, mağraları, kalıntıları hiç yazmayayım buraya. Keltepe, Astakoz'lar zamanında haberleşme için kullanılan bir gözetleme kulesi aslında. Dağın içinde koridorlar, geçitler var. O kadar yazdık, yolladık kaç bilim insanı gelip inceleme yapmış ????

Bir de bu açılardan düşünün....

Bir kişi yolu açtı, ardından konvoy halinde geliyor millet. Ama o yolu açabilmek önemli işte. Bunca yıldır bir engel vardı ki kimse el sürmedi, süremedi. Biz gelen kimseyi dövmedik şimdiye kadar. Demek ki engel başka bir yerden......

Sığınakları mağaraları ilk defa sizden duyuyorum maşukiyeliyim bende,müsait olduğunuz bir zamanda buluşşak gösterseniz bana çok memnun olurum :smiley: Evet birşeyler yapılmaya çalışılıyor,köy halkına çok faydası var istihdam sağlanıyor,yol kenarındaki sucukçular para kazanıyor ama dağ yavaş yavaş kayboluyor önceden maşukiyenin yukarılarında ev yokken artık evler yavaş yavaş yukarı çıkmaya başladı doğal ortam gittikçe azalıyor.

alican4153' Alıntı:
Sığınakları mağaraları ilk defa sizden duyuyorum maşukiyeliyim bende,müsait olduğunuz bir zamanda buluşşak gösterseniz bana çok memnun olurum :smiley: Evet birşeyler yapılmaya çalışılıyor,köy halkına çok faydası var istihdam sağlanıyor,yol kenarındaki sucukçular para kazanıyor ama dağ yavaş yavaş kayboluyor önceden maşukiyenin yukarılarında ev yokken artık evler yavaş yavaş yukarı çıkmaya başladı doğal ortam gittikçe azalıyor.

İşte buna dikkat çekebilmek önemli. Kartepe'nin Belediye olması bunun en güzel adımı.

Bu alanlar 10 sene içinde tamamen tahrip edilmiş bir dağa dönecek. Bu kaçınılmaz... İstanbul - Kocaeli - Bursa üçgeninde. Yalova, Bolu, Düzce de var. Maşukiye artık başlı başına bir şehir, yıllardır gelişiyor. Bunu kimse durduramaz artık.

Ama şimdi el atılır düzenleme yapılırsa, planlı programlı hareket edilirse mümkün olan en az zararla bu gelişim olur. Ve bu imkan var. Bugün hataları konuşalım onları düzeltmeye çalışalım. Yoksa bir kayak tesisi doğa'ya zarar veremez, kendi bindiği dalı keser o zaman. Yani rant diye oraya bakarsak, trilyonlarla karşılayamayacağımız doğa, tarih mirasını es geçeriz... Bunun örnekleri var. İşte Marmaris, Fethiye- Ölü Deniz, Kuşadası, Bodrum, Mersin Kız Kalesi........

Müsait bir zamanda tanışır o çevreyi dolaşırız, dedelerin "taşlı tarla" dediği bir yer vardı, neden taşlı tarla denildiğini araştırırken çok ilginç veriler bulmuştum, Kayıp dağ efsanesinden tutun, Kartepe den Körfez'e inen kanallara kadar. Ama hiçbir bilimsel araştırma yapılmadı ne olduğuyla ilgili...

Bu arada Fakoff, kardeş site ofroadcuyuz.com yaşgünü partisine geliyor mu ? Soğucak size çok yakın :smiley:

http://www.offroadcuyuz.com/off-road-haberler-ve-duyurular-news-announcements/4434-offroadcuyuz-1-yasgunu-kutlama-kampi-sogucak-24-25-kasim-2012-a/sayfa22.html

kredno' Alıntı:
İşte buna dikkat çekebilmek önemli. Kartepe'nin Belediye olması bunun en güzel adımı.

Bu alanlar 10 sene içinde tamamen tahrip edilmiş bir dağa dönecek. Bu kaçınılmaz... İstanbul - Kocaeli - Bursa üçgeninde. Yalova, Bolu, Düzce de var. Maşukiye artık başlı başına bir şehir, yıllardır gelişiyor. Bunu kimse durduramaz artık.

Ama şimdi el atılır düzenleme yapılırsa, planlı programlı hareket edilirse mümkün olan en az zararla bu gelişim olur. Ve bu imkan var. Bugün hataları konuşalım onları düzeltmeye çalışalım. Yoksa bir kayak tesisi doğa'ya zarar veremez, kendi bindiği dalı keser o zaman. Yani rant diye oraya bakarsak, trilyonlarla karşılayamayacağımız doğa, tarih mirasını es geçeriz... Bunun örnekleri var. İşte Marmaris, Fethiye- Ölü Deniz, Kuşadası, Bodrum, Mersin Kız Kalesi........

Müsait bir zamanda tanışır o çevreyi dolaşırız, dedelerin "taşlı tarla" dediği bir yer vardı, neden taşlı tarla denildiğini araştırırken çok ilginç veriler bulmuştum, Kayıp dağ efsanesinden tutun, Kartepe den Körfez'e inen kanallara kadar. Ama hiçbir bilimsel araştırma yapılmadı ne olduğuyla ilgili...

Bu arada Fakoff, kardeş site ofroadcuyuz.com yaşgünü partisine geliyor mu ? Soğucak size çok yakın :smiley:

http://www.offroadcuyuz.com/off-road-haberler-ve-duyurular-news-announcements/4434-offroadcuyuz-1-yasgunu-kutlama-kampi-sogucak-24-25-kasim-2012-a/sayfa22.html

çocukken babamla ava gittiğim koruluklar şimdi site oldu :-\ ormancılar çok güzel çalışıyorlar en ufak bir ağaç motoru sesinde bile hemen geliyorlar ama yine yapan yapıyor adam devletin ormanına 4 tane villa dikmiş 2. katın kabası çıkıldıktan sonra fark edildi de yıkım kararı verildi :smiley: maşukiye halkı da bu konularda baya bilinçli ve istemiyor doğanın yok edilmesini umarım daha da zarar görmez.arkadaşımla gelmeyi düşünüyoruz offroadcuyuz kampına,gelirsek inşallah tanışırız orada :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,702
Kayıtlı Üye Sayımız
166,545
Kaydolan Son Üyemiz
Behcet001453

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR