Karayolu Ve Adriyatik Üzerinden Alpler ( İtalya-almanya-i̇sviçre-avusturya) Ve Balkan Turu (haziran-temmuz 2024)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan theodor_malinovski Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 474
Mesajlar
490
Tepkime Puanı
275
Yer
anatolia
Herkese merhaba,

Almanya-Friedrichshafen kentinde her sene düzenlenen ve kendi kategorisinde Avrupa'nın en büyük ve en geniş katılımlı amatör telsizcilik fuarı olan HAM RADIO 2024 etkinliğine katılmaya karar verdim. Geçmiş yıllarda da katıldığım bu fuara yine her zamanki gibi kendi aracımla gideceğim fakat bu sene farklı olarak denizyolunu da kullanacağım. Farklı bir güzergah kullanacağım için yolculuk boyunca edineceğim tecrübeleri ve izlenimleri forumda sizlerle paylaşmaya karar verdim.

Friedrichshafen kenti Almanya-İsviçre-Lichtenstein sınırında yer alan Konstanz gölü kıyısında bir şehir. İklimi ve doğası muhteşem bir yer. Adeta yayla gibi. Kavurucu sıcaklardan bir nebze olsun kaçınmak için iyi bir rota olduğunu düşünüyorum. Hem fuara katılmak hem de Konstanz gölü kıyısındaki diğer tarihi şehirleri gezmek için ideal bir yer. Fuar, havaalanı ile Zepplin fabrikası yanında ve oldukça geniş bir alana sahip. Fuar döneminde geniş bir yer kamping olarak kullanılıyor ve her türlü imkan (duş-wc-elektrik-mutfak vb.) sağlanıyor. Katılımcılar karavan ve çadırlarında konaklayabiliyorlar.

Daha önceki gezilerimde klasik ve standart güzergah olan Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan, Avusturya rotasını kullanıyordum. Bu sene fuar döneminin bayram tatiline denk gelmesi nedeniyle sınır kapılarında aşırı bir yoğunluk oluşacağından alternatif bir rota belirledim: Yunanistana giriş sonrası Igoumenitsa limanından aracımla feribota binip İtalya'nın Venedik limanına ineceğim. Bu sayede hem yoğun sınır kapılarını pass geçmiş olacağım hem de ciddi bir mesafeyi de araç kullanmadan geçmiş olacağım.

Igoumenitsa-Venedik arasında Superfast Ferries firmasının feribotları çalışıyor. Haftanın 2-3 günü karşılıklı seferleri var ve yolculuk 24 saat sürüyor. Sabah 6:00 da kalkan gemi ertesi gün sabah 7:00 civarında Venedik limanına ulaşıyor. Feribotta oldukça konforlu özel kamaralar var ve her türlü yeme-içme imkanı mevcut.

Venedik limanına indikten sonra Milano ve Como gölü üzerinden İsviçre'ye giriş yapacağım. İsviçre - Almanya arasında otoban kullanmayı düşünmüyorum. Ücretsiz devlet yollarından ilerleyerek Alp dağlarında yer alan Stelvio Pass veya St. Bernardino gibi ünlü dağ geçitlerinden birini geçmeyi planladım.

Fuar sonrası rotam: Almanya'nın güneyinden doğuya doğru ilerleyerek Berchtesgaden, Salzburg ve Slovenya Bled gölü sonrası Balkanlara giriş yapacağım ve Saraybosna, Mostar ve Trebinje üzerinden Kotor'a ulaşacağım.
Karadağ'dan sonra artık dönüş yoluna gireceğim. Sahilden Arnavutluk-İşkodra gölü sonrası A1 otobanından Kosova Prizren'e ulaşmayı planlıyorum. Prizren'de bulunan heybetli Şar dağını geçerek Vardar ovasına ineceğim. Üsküp sonrası yol zaten herkesin bildiği Selanik-Kavala-Dedeağaç-İpsala transit güzergah.

Görüşmek üzere....
 
Son düzenleme:

Merhaba. Öncelikle kazasız belasız seyahatler diliyorum. Ben ve eşimde binek aracımızla sizin gibi benzer rotadan roma ya kadar gitmeyi planlıyoruz. İlk avrupa turumuz olacağı için heyecanlıyız tabi. Avrupa turu deneyimleyen arkadaşlardan birşeyler kapmaya çalışıyoruz. Özellikle alplerde, avusturya ve italya da çadır ile kamp yapmak istiyoruz. tabi hava şartları uygun olursa. Sizin böyle bi kamp planınız var mı ? bu kamp alanlarını bulabileceğim bir uygulama veya harita varsa paylaşabilir misiniz ?
 

Merhaba. Öncelikle kazasız belasız seyahatler diliyorum. Ben ve eşimde binek aracımızla sizin gibi benzer rotadan roma ya kadar gitmeyi planlıyoruz. İlk avrupa turumuz olacağı için heyecanlıyız tabi. Avrupa turu deneyimleyen arkadaşlardan birşeyler kapmaya çalışıyoruz. Özellikle alplerde, avusturya ve italya da çadır ile kamp yapmak istiyoruz. tabi hava şartları uygun olursa. Sizin böyle bi kamp planınız var mı ? bu kamp alanlarını bulabileceğim bir uygulama veya harita varsa paylaşabilir misiniz ?
Teşekkür ederim. Umarım sizin yolculuğunuz da sorunsuz geçer.

Ben de bu turumda çadır kampı planlıyorum. Tabii arada otel ve pansiyon konaklamarım da olacak.
Saydığınız ülkelerde çok sayıda kamping mevcut.
Google maps üzerinden arama yapacağınız bölgeyi büyütüp arama çubuğuna "camping" yazarsanız o bölgedeki hemen tüm tesisleri görüntüleyebilirsiniz.
Ayrıca ACSI üyesi kamp alanlarının listelendiği ve ayrıntılı bilgilerin yer aldığı camping europa sitesinden de faydalanabilirsiniz.

İyi yolculuklar dilerim.
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,511
Mesajlar
1,519,080
Kayıtlı Üye Sayımız
172,168
Kaydolan Son Üyemiz
salertug

SON KONULAR



Geri
Üst