acaNn
96" Daihatsu Feroza Sx
bugün her zamanki yolumdan eve doğru giderken karayollarının yaptığı yamanın (veya yamanın içindeki bozukluktan dolayı, aşırı yağmur yağdığından göremedim) üstünden geçtim ve aracımın iki tarafının da makasları kırıldı, arada öyle bir kot farkı var ki makasları geçtim az daha bariyerlere çarpıyordum zor toparladım
hızım yaklaşık 70 km civarıydı, yamanın bulunduğu bölgede ise daha önce çalışma vardı ve kapatılmıştı, şimdi uyduruk birşey yapmışlar ve güya yolu onarıp trafiğe açmışlar.
Benim sormak istediğim şey ise karayollarına karşı bu gibi durumlarda bir hak talep etme durumumuz ve başarılı olma şansımız nedir?
Öyle ki mevzuatta şöyle bir tanım var;
KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖREV VE YETKİLERİ:
Madde 7 - Karayolları Genel Müdürlüğünün bu Kanunla ilgili görev ve yetkileri şunlardır :
a) Yapım ve bakımdan sorumlu olduğu karayollarında can ve mal güvenliği yönünden gerekli düzenleme ve işaretlemeleri yaparak önlemleri almak ve aldırmak
bu da aracımın durumu
hızım yaklaşık 70 km civarıydı, yamanın bulunduğu bölgede ise daha önce çalışma vardı ve kapatılmıştı, şimdi uyduruk birşey yapmışlar ve güya yolu onarıp trafiğe açmışlar.
Benim sormak istediğim şey ise karayollarına karşı bu gibi durumlarda bir hak talep etme durumumuz ve başarılı olma şansımız nedir?
Öyle ki mevzuatta şöyle bir tanım var;
KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖREV VE YETKİLERİ:
Madde 7 - Karayolları Genel Müdürlüğünün bu Kanunla ilgili görev ve yetkileri şunlardır :
a) Yapım ve bakımdan sorumlu olduğu karayollarında can ve mal güvenliği yönünden gerekli düzenleme ve işaretlemeleri yaparak önlemleri almak ve aldırmak
bu da aracımın durumu