karayollarına karşı hak talebi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan acaNn Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,610

acaNn

96" Daihatsu Feroza Sx
Yer
Maltepe/İstanbul
bugün her zamanki yolumdan eve doğru giderken karayollarının yaptığı yamanın (veya yamanın içindeki bozukluktan dolayı, aşırı yağmur yağdığından göremedim) üstünden geçtim ve aracımın iki tarafının da makasları kırıldı, arada öyle bir kot farkı var ki makasları geçtim az daha bariyerlere çarpıyordum zor toparladım

hızım yaklaşık 70 km civarıydı, yamanın bulunduğu bölgede ise daha önce çalışma vardı ve kapatılmıştı, şimdi uyduruk birşey yapmışlar ve güya yolu onarıp trafiğe açmışlar.

Benim sormak istediğim şey ise karayollarına karşı bu gibi durumlarda bir hak talep etme durumumuz ve başarılı olma şansımız nedir?

Öyle ki mevzuatta şöyle bir tanım var;

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖREV VE YETKİLERİ:

Madde 7 - Karayolları Genel Müdürlüğünün bu Kanunla ilgili görev ve yetkileri şunlardır :

a) Yapım ve bakımdan sorumlu olduğu karayollarında can ve mal güvenliği yönünden gerekli düzenleme ve işaretlemeleri yaparak önlemleri almak ve aldırmak

bu da aracımın durumu

Fotoğraf0714.jpg

Fotoğraf0718.jpg

Etiketler
Ynt: karayollarına karşı hak talebi

Büyük geçmiş olsun size bir şey olmamış
az önce eve girdim binek araçla o kadar birikinti içinde gizlenmiş çukura düştüm ki artık
araba kulanmaya korkmaya başladım düşüp bir çukura uçacağız diye
tekrar geçmiş olsun

iskenderunda yaşıyorum, evimin önündeki yollarda tank palet kırar o kadar kötü.
iğrenç bir şehir burası. bi yağmur yağar yollarda kaya parçaları olur.
bi savcı arkadaşımla bu konuyu konuştuğumuzda belediyeye dava açıp maddi manevi tazminat davası açabileceğimi söylemişti herhangi bir hasar durumunda.
Başka bir avukat arkadaş ise araçda meydana gelen hasarı öderler fakat manevi tazminat işinin biraz zor olduğunu söyledi.

bence bi tutanak tutturup dava açın.
aksi durumu düşündüğünüzde siz aracınızla karayollarının her hangi bir yol işaret işaretçisine hasar verdiğinizde nasıl ki sizden bu hasarın maddiyatını talep ediyorlarsa sizinde bu hasarınızı talep etme hakkınız var.

Teorik olarak tabi ki hak arama hakkınız var. Pratikte dava açarsanız eninde sonunda kendilerini haklı çıkartılar, mahkeme parasını da size ödetirler gibi geliyor bana, ya da belki davayı kazanırsınız ama senelerce kendinizi yıprattıktan sonra. Yine de olur da başarırsanız, benzeri davalar için emsal teşkil eder, Türkiye için hayırlı bir iş yapmış olursunuz.

mossin nagant' Alıntı:
bence bi tutanak tutturup dava açın.
aksi durumu düşündüğünüzde siz aracınızla karayollarının her hangi bir yol işaret işaretçisine hasar verdiğinizde nasıl ki sizden bu hasarın maddiyatını talep ediyorlarsa sizinde bu hasarınızı talep etme hakkınız var.

benim şu an tek pişman olduğum konu polise alkol vb. konular hakkında zabıt tutturmayıp sadece fotoğrafları çektikten sonra çekiciyi çağırmam oldu.

ölümlü kazalarda bile 7 yılı bulan davalar var ve kazanılan çok az dava var araştırdığım kadarıyla, bir yanım davayı kazansam!! bile alacağım komik tazminat rakamı için bu kadar uğraşmaya değer mi diyor

diğer yandan da dediğiniz gibi ucuz atlatsam da karayollarının üstünkörü yaptığı iş yüzünden, güzel güzel evime gitmek yerine yağmur altında bu işlerle uğraştığımdan dolayı sinirleniyorum ve zaten sırf herkes uğraşmaya değmez dediği için ihmallerin devam ettiğini bildiğimden ,kestirip atmak istemiyorum

Merhabalar,
Arkadaşım size çok geçmiş olsun diyorum bende benzer bir olay yaşadım kaza yerini ve çevresini kameraya çekmiştim sigorta şirketine dedim alın gerekirse dava açın diye sıcak bakmadılar.Kimbilir benim cebimden para çıksaydı ben dava açardım.
Tekrar geçmiş olsun.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

diğer yandan da dediğiniz gibi ucuz atlatsam da karayollarının üstünkörü yaptığı iş yüzünden, güzel güzel evime gitmek yerine yağmur altında bu işlerle uğraştığımdan dolayı sinirleniyorum ve zaten sırf herkes uğraşmaya değmez dediği için ihmallerin devam ettiğini bildiğimden ,kestirip atmak istemiyorum

Ben yol ortasında açık unutulmuş logar kapakları bile gördüm, bunlar yüzünden hayatını kaybetmiş kişilere dair haberleri de gazetede okudum.

Merhabalar,
Arkadaşlar bu konuda hepimiz haklıyız, sadece haklıyız.Hak aramaya kalktığımız zaman bin bir türlü lafla karşı karşıya kalırız.
Bakın daha birkaçgün önce başı boş bırakılan bir at bir aracın ön camından girip arka camından çıktı bunu hepimiz yazılı ve gösel medyadan gördük.Araç sürücüsü hakkında sadece ilk gün yoğun bakımda denildi okadar.
Bizim ülkemizde bırakın diğer yolları en büyük yol olduğunu her fırsatta iftiharla söylediğimiz kullanabilmek için her kullanımımızda para verdiğimiz (parayı peşin veriyoruz) TEM yolu bile en ücra yollarımızdan daha güvenli değil.
Seyir halindeyken karşımıza bırakın vahşi hayvanları başıboş bırakılmış evcil hayvan çıktığı gibi, yolun böldüğü yerleşim yerlerinde (üst geçit olup olmaması hiç önemli değil) karşı dan karşıya geçmek isteyen insanlar çıkıyor.
Bunların sebep oldukları kazalar bazıları ölümlü bile olabiliyor.
İşte arkadaşlar bu konuda topyekün mücadele belki sonuç verebilir.
Sabah çıktığımız evimize akşam eğer sağ salim dönebilirsek şükretmemiz lazım diye düşünüyorum, özellikle büyük şehirlerde.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

sisdagili61' Alıntı:
İşte arkadaşlar bu konuda topyekün mücadele belki sonuç verebilir.

öyle olsa bile bu konu hakkında bilgisi olan biriyle yola çıkmak lazım, yoksa zaman kaybından başka bişey olmaz.

hukuk fakültesi öğrencisi arkadaşlarıma durumu anlattım, hocalarına sorup geri dönüş yapacaklar ,bakalım artık ne olacak

İyi günler
Sy Çakmak
Geçmiş olsun,açmak istediğiniz davanın sizin lehinize sonuçlanması dileğiyle
Saygılar

10 sene önce başka bir konudan devlet tarafından mağdur edilmiştim, hakkımda gereksiz yere dava açılmış ve sonrada düşmüştü. Bizim üniversitenin hukuk profesörü bir hocamız "aç karşı dava, kesin kazanırsın, akılları başlarına gelir, bir daha yapmazlar" demişti, tahmin edilebileceği gibi üzerine gitmemiştim.
Teoride kazanırsınız ama dava süreci muhtemelen uğraştırıcı olacaktır.

Benimde mazgal kapagı yerinden çıkıp egzosu kopartmıştı..
Yeni egzos alıp taktım.. mahkemeye gitsem daha fazla benzin parası harcardım..

Size, bu işin maliyeti ne kadar oldu?

Alican Bey geçmiş olsun,
Kaza raporu tutuldu mu? polise alkkole ilişkin zabıt tutturmadım demişsiniz, ama polis geldi mi? kaza raporu var mı? anlaşılmıyor.
Elinizde bir kaza raporunun bulunması ve raporda kazanın kot farkı nedeniyle gerçekleştiğinin yer alması, açmayı düşündüğünüz davada işinize yarardı.

Arkadaşlar forumun yeni üyesiyim. 1 aydır enteresan olaylar okuyorum. Çok canım sıkılıyor. Öncelikle Alican Bey'e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İşim icabı zaman zaman şehirler arası yollarda seyahat ederim. Alican Bey' in başına gelen olay ile yollarda karşılaştığımız olumsuzluklar tamamiyle yurdumuzda insana verilen değeri gösteriyor aslında.
Seyahat halinde iken dikkat edin,
Duble yollarda, bir şerit tamir edilirken, diğer şerit çift yönlü çalışıyor. Burada alınan güvenlik önlemlerinin tamamı bizi korumak için değil, sadece dava halinde hakimin soracağı sorulara cevap olsun diye yapılıyor. Hele aralıklar ile alakasız yerlerde yolların ortasına çakılmış kazıklar da karşımıza çıkınca, hakikaten bu yollarda hayatta kalmak mucize.
Yol yapım tekniği gülünç. Yola mucur dökülüyor, üzerine sıvı zift dökülüyor, sonra tekrar mucur dökülüyor ve üzerinden bir silindir geçiriliyor. Üzerinde kalan bağımsız mucur parçalarının yerleşmesi için de, yol trafiğe açılarak bizim araçlarımızın tekerleri vasıtası ile yerşen taş yerleşiyor, yerleşemeyen taşları da lastiklerimiz yol kenarına atıyor. Kırılan camlarımızın ve zedelenen motorkaputlarımızın tüm sebebi;Karayolları,yol yapım çalışmalarında biz farkında olmadan araçlarımızı ücretsiz kullanmalarından kaynaklanıyor. Bu kadar önemli bir problem için, Karayollarının uyguladığı çözüm; o taşları kenara süpürmek yerine, "Dikkat, taş sıçrar " işareti.
Karayollarında farkındalık yaratabilme adına, uygun bir protestoya ben de her zaman destek vermeye hazırım.
Saygılar.

herkese ilgisi ve iyi dilekleri için teşekkür ederim

Sentinel' Alıntı:
Kaza raporu tutuldu mu? polise alkkole ilişkin zabıt tutturmadım demişsiniz, ama polis geldi mi? kaza raporu var mı? anlaşılmıyor.
Elinizde bir kaza raporunun bulunması ve raporda kazanın kot farkı nedeniyle gerçekleştiğinin yer alması, açmayı düşündüğünüz davada işinize yarardı.

kaza raporu tutturmadım, aslında dışarıdan bakıldığında kaza statüsüne giren bir olay bile olmadığı için o şaşkınlıkla polis çağırmak aklıma gelmedi, en büyük pişmanlığım da o, elimde sadece fotoğraflar ve kaskoya yaptığım beyan var maalesef

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR