Karayolları Denetleme Noktaları ve Karavanlarımız.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan güngör Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,307

güngör

Zirve
Yer
İstanbul
Bu akşam Şile'den dönerken Karayolları Denetleme noktasındaki görevli herzaman hafriyat kamyonlarını durdurup tartıya yönlendirirken
yıllardır geçtiğim halde ilk defa benide tartıya yönlendirdi.

Çekme karavanımın boş ağırlığının 600 kğ olarak bildiğimden ve kısa gezi nasıl olsa diye fazla yüklemediğimizden yasal sınıra yakın bir ağırlıkla
:-[geçtik, karavanlarımızı yüklerken dikkatli olunması ve yasal istihap haddini aşmamaya özen gösterilmesi artık kaçınılmaz.

Keyifli tatiller dilerim.

Etiketler
Ynt: Karayolları Denetleme Noktaları ve Karavanlarımız.

güngör' Alıntı:
Bu akşam Şile'den dönerken Karayolları Denetleme noktasındaki görevli herzaman hafriyat kamyonlarını durdurup tartıya yönlendirirken
yıllardır geçtiğim halde ilk defa benide tartıya yönlendirdi.

Çekme karavanımın boş ağırlığının 465 kğ olarak bildiğimden ve kısa gezi nasıl olsa diye fazla yüklemediğimizden yasal sınıra yakın bir ağırlıkla
:-[geçtik, karavanlarımızı yüklerken dikkatli olunması ve yasal istihap haddini aşmamaya özen gösterilmesi artık kaçınılmaz.

Keyifli tatiller dilerim.

Evet, mantar gibi çoğaldılar.

Levent in bu haberi ile bir dönemim sonuna gelmiş bulunuyoruz.Ayağımızı artık bir yerlere göre uzatmamızın vakti geldi.

bu konuyu bildiğim için yolda kantar girince bizim yiğidoyu tarttırdım tam 3.280kg geldi, harici yüklerin içinde net bildiğim ağırlıkları düşünce araç 3.167kg oluyor, bu ağırlık tam sınır bence,
ilave olarak eklenecek su,pis su, kamp malzemeleri, mazot(tartıldığında depo çeyrekteydi),motosiklet,ve yolcular eklenince 3.500kg olan istitap haddini geçmek çok kolay olacak,
aracını yeni yapacak arkadaşların çok dikkatli hesap yapmaları lazım, bu kg hesabı onlar için iyi bir örnek, ben mümkün olduğunca hep hafif malzeme kullanmama rağmen bu kilodayım (mobilyalar kavak kontraplak, içindeki aksesuarlar abartılı değil)

Karavan konusuna giriş yapmak için araştırma yapan bir acemi olarak, merak ettiğim husus kantarda tartım araçla karavan beraber mi yapılıyor ? Öyleyse limit kaç kg ? Sanırsam yapacağım çekme karavan biraz ağır olacak :smiley:

Dingillerin basmasıyla ayrı ve birlikte tartabiliyorsunuz, benimki 700 kg geldi, araba da 1250
tabi oradaki görevli karavanı tartmak istiyor, 750 kg limiti açısından

Sevgili karavan dostları....
Karvan ağırlığı mevzuu forumlarda tartışıldıkça forumları takip eden görevliler denetimleri arttırdılar galiba.Bu hafta sonu Adapazarı^nda karavan yapımcılarını tek tek dolaşıp sipariş vereceğim karavan için sohbetler yaptım.Sanırım forumları takip edip bilgi ediniyorlar.Sağolsunlar işleri olduğu halde çok ilgilendiler ve vakit ayırdılar.
Unutmadan yol uygunluk belgesi vs belgeleri de hazırlıyorlar.Muayene istasyonunda gereken test belgeleri vs belgeleri de hazırlıyorlarmış.Yıllardır münübüs kullandığımdan her yıl muayene istasyonlarında tırmalayıp duruyorum.Bir de karavan için mi istasyonlar da dikileçeğim.TÜV istasyonları hakkında sizleri sıkmak polemik yapmak istemiyorum ama istasyonlarda binbir eziyet çıkardıkları halde trafik kazalarında hala dünya birincileri arasındayız.Sanırım ağırlıktan çok bilinçli araç kullanmak daha önemli.Ben 800 kg bir karavanı küçük araçla çekip sorun yaşamaktansa 2500 cc motorlu tdi bir büyük araçla çekmek daha mantıklı geliyor.

syn dostlar,kafam karıştı 1900 kg 2500 cc camlı starex ile karavanla birlikte toplam yüklü ağırlık 3500 kg mı geçmeyecek?
(ki geçmesi mümkün görünmüyor tek dingil 800 kg yük su vs 300 kg. toplam 1100-1200 kg.civarı.)
çekme karavan 750 kgmı geçerse(geçince ayrı ruhsat gerektiğini söylüyorlar.) minübüse mi ruhsatını kayıt ettirmem gerekiyor?

aracı satarken ruhsattan ayırmam mı gerekiyor?

zaten ağır vasıta ehliyetim var ama bakalım karavan için daha ne güçlükler ,ne prosedürler,ne eziyetler,ne taşıt vergileri ne mevzuatlar çıkaracaklar bürokrasi...bürokrasi....bürokrasi....
herkese selamlar...sevgiler...

irfantprk' Alıntı:
Sevgili karavan dostları....
Karvan ağırlığı mevzuu forumlarda tartışıldıkça forumları takip eden görevliler denetimleri arttırdılar galiba.

İlginç bir tespit İrfan bey, aksini düşünüyorum. Ağırlık kontrolleri arttıkça hepimiz gerçekleri öğrenmekte daha titiz olduk.
Üreticilerimizin ne dediği konusunda yorum yapamam, ancak alacağınız karavanın ''YÜKLÜ'' ağırlığı 750 kg geçmemesi gerekir.
Şu aşamada katar ağırlığı karavancılıkta dikkat edilmeyen konu ve karavan değil aracınızın ruhsatına çeki demiri işlenir.
750 kg üstü karavan için ayrı ruhsat ve plaka çıkarılması gerekiyor buda üretici firmanın yapması gereken işlemdir.

750 kg ve üstü karavan için ruhsat işlemi de özetle;
karavanınız/römorkunuz ayrı bir araç gibi kendi plaka ve ruhsat/tescil evraklarına sahip oluyur, 2 yılda bir muayenesi gerekeiyor ve yanılmıyorsam çekmek içinde "D" sınıfı ehliyete ihtiyacınız oluyor,
Daha detaylı bilgiler için "mustafayetim" abimizden bilgi alabilirsiniz, kendisi büyük ve ağır bir çekme karavan ile yurt dışı gezileir de yaptı ve yakın zamanda da karavanını muayeneden geçirdi.

memleket aç adamlara para lazım nereden yiyeceklerini şaşırdılar..

""syn dostlar,kafam karıştı 1900 kg 2500 cc camlı starex ile karavanla birlikte toplam yüklü ağırlık 3500 kg mı geçmeyecek?""Benbu konuda bildiğimi söyliyeyim, yanılıyor olabilirim ama, starex ruhsattaki azami ağırlığı, karavan ise gene ruhsatındaki azami ağırlığı geçmeyecek, araçlarda azami ağırlık ile çekme ağırlık hasapları farklı çünki.

Ben ne ruhsata kaydettireceğim ,ne de muayene istasyonlarında suratsız ların kahrını çekeceğim.Bir tanıdığım karavanıyla dünyayı gezdi bir Allah kulu kontrolde ağırlık sormadı.Tabiki onun emekli vali olmasıda bir etken olabilir.Yerli karavanlar,Avrupa karavanlar gibi dolu değil.boş çıkıp biraz da aksesuarlardan az yüklenirsem(bozulmayan yiyecek su vs leri münübüsün arkasına atarsam) ;D sorun olmaz yerliler ortalama 800 kg civarıymış.yapımcı firmaya sipariş verirken biraz daha hafif malzeme kullanmasını tavsiye edeceğim. neyse bu mevzuyu fazla uzatmak istemiyorom.isteyen kaydettirir,isteyen kaydetmez.Bu kanunu kim çıkamış yahu başka işimi yokmuş.En azından ağırlığı 850 kilo olarak çıkarsalardı ya,,neyse fazla uzatmayalım ,biz yazmaya devam ettikçe yakında motorsuz tüm karavanlara ağırlığa bakılmaksızın motorsuz taşıtlar vergisi getirecekler.Zaten Maliye bürokratı bir tanıdığım siteyi takip ediyor :smiley:
Hayatı kolaylaştıracaklarına daha da zorlaştırıyorlar.sınır 850 kg olsa memleket batacak sanki.
Bürokrasisiz keyifli günler dileğimle

selamlar.....

Ruhsata kaydettirmeden yakalanırsanız, bu sefer karavanlara sadece ağırlık yönünden değil, acaba kayıtlımı diyede bakmaya başlayacaklardır ki bu daha fazla dikkat çekmek anlamına gelir.

Ruhsata kaydettirmekten bahsettiğimiz konu "çeki demiri" ise konrolü sık.
Tekne römorku falan dikkat çekmiyor, ama karavan olunca polis illaki bakıyor çeki demiri işli mi diye.

Allah göstermesin herhangi bir kazaya karışıldığında ne olur düşünmek lazım. Onun dışında polis karavanla pek ilgilenmiyor. Hatta Kırşehir'de karavanı araçtan ayırıp Bölge Trafik önüne bırakmak için oradaki memurdan izin istediğimde amirine sordu. Nedir ne değildir sormadılar bile.

Bölge trafik önünde yaklaşık 3 saat kaldı karavan

300620124279.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,875
Kayıtlı Üye Sayımız
166,661
Kaydolan Son Üyemiz
Necmierdan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR