Ynt: Karavanturk Hakkında
Dostlar,
Zaman zaman yaptığım sohbetlerde birleşme ile ilgili kafa larışıklığının devam ettiğini görmekteyim. Dilim döndüğünce, olanca açıklığı ile paylaşmanın daha yararlı olacağını düşünüyorum.
Geçmişi biliyorsunuz. Eski dernek forumu, yeni Federasyon forumu ve sonunda Özdal'ın gayretleri ile Gezenbilir Karavan bölümünde buluşma.
Bir süre sonra 2009'da Gezenbilir Karavan bölümüden ayrıldım. Bu ayrılışın karavancılarla en ufak bir ilişkisi yoktu, tamamı ile Gezenbilir'in yaşadığı yönetimsel sorunları tasvip etmemem ana etkendi. Bunların detaylarına girmeyeceğimi bilmenizi isterim. Sadece kopuş nedenimin sizlerle ilgisi olmadığını anlatmak için belirtmek durumunda kaldım.
Karavanturk forumunu kurdum, misyonu Karavancıların kendilerine ait bir forumda paylaşımda bulunması idi. Her gruba eşit mesafede bir yayın politikası izledi. Buradan ayrılığımın nedenini yeterince ifade edemeyişim, ve de beni kişi olarak,tarz olarak tasvip etmeyenlerin görüşleri, Gezenbilir'den kopamamak gibi nedenlerle, katılımı nicelik açısından arttıramadım. Nitelik açısından dolu,dolu, az ve öz görüşlerin paylaşıldığı bir forum olmanın ötesine gidemedi. Öyle de kalabilirdi, ki mutluyduk. Karavanturk'u sadece amatör bir ruhla kurmuştum ve öyle de kalması en büyük arzumdu. Dernekleşme, örgütlenme gibi kaygıları olmayan, sadece Karavancılara has bir forum oldu.
Kendi forumumda katılımcılığın sorunlarını tartıştık ve sonunda UKKF, Gezenbilir Karavan grubu ve Karavanturk, birliktelik adına Gezenbilir'de devam etmeye karar verdi. Hala, Karavancıların kendilerine özel bir forum alanında buluşmaları fikrini taşıyor olmama rağmen, çoğunluğun görüşüne katılarak, Karavanturk'u pasif duruma getirdim.
Şimdi birleşme gerçekleşti. Bundan sonrasında yönetim nasıl oluşur, idari konular nasıl paylaşılır aşamaları şekillenecek. Bu aşamalarda görev almak istemiyorum. Kişisesel tercihim bu yönde.
Aynı amatör ruhla Gezenbilir'e katılımım devam edecek. Karavanturk bir portal olarak kalacak. Bir nevi, karavancılığa yeni bir soluk getirecek, makalelerin paylaşıldığı, işin felsefi boyutlarının olacağı bir ihtisas portalı olarak görülmesini bekliyorum. Rakip olma, ayrılık yaratma, bölme gibi gayelerim yok, bugüne kadar olmadı da, bu net biline.
Bu birlikteliğin tüm Karavan camiasına hayırlı olmasını diliyorum. Şimdi gelişmelere, önümüze bakma zamanı ...