Karavanturk Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan teos Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,682

teos

Karavan sevdalısı, amatörce
Yer
İstanbul
Web
www.karavanturk.org
Dostlar,
Bugün bir sevinçli bir de hüzünlü olay yaşadım. Sevinçli kısmını zaten "buselik" paylaştı :smiley:
Oluşan konsensus nedeni ile ile karavanturk sitesi yayınına son vermiştir. Bugüne kadar katılımda bulunan tüm dostlarıma gönülden teşekkürlerimle....

Etiketler
Ynt: Karavanturk Hakkında

Oğuz Bey,
Once emek verdiğiniz 'karavan turk' belki de, kişisel blog'unuz niyetiyle forum kullanılmadan yayında kalabilir..
Dostlukla kalın.

Aliço dostum, zaten kişisel bir blogum var biliyorsun. www.oguzsevim.com
Bu kararın kolay alınmadığının bilincindedir, tüm dostlarım diye ümit ediyorum. Karavan camiasına hayırlı olsun ...

Oğuz Bey, kişisel blog'unuzu biliyorum. Kenar da köşede dursun niyetiyle söylemiştim..

Türkiye karavancılığına emek veren, elini taşın altına sokan ve bir tuğla koyan herkesin önünde saygı ile eğiliyorum; iyi ki varsınız!... :smiley:

Cavid Sezen

Üzüldük ama karavan camiasının birlikteliğine faydalı olacağı tahmini yürütüldüğünden üzüntümüz sevince dönmüştür. Oğuz Abi, bu kararı almakla büyük bir özveride bulunduğunuzu biliyoruz. Sizi tebrik ediyorum.

Hiç kolay değil gerçekten. İçim fazlasıyla buruk ama bu özveri karşısında saygıyla eğiliyorum.

Daha iki gün önce varlığından haberdar edildiğim ve iki gündür her fırsatta gözlerim ağrıyana kadar incelediğim sitenin kapanışına üzüldüm. Lakin genişleyen bir birlikteliği görmek de mutluluk verici.

Saygılarımla.

bir yanda üzüntü bir yanda sevinç, birliktelik adına bu kararınızdan ötürü sizi kutluyorum, hoşgeldiniz

Oğuz abinin aramıza gelişine çok sevindim Karavantürk forumunun kapanmasınada bir o kadar üzüldüm sonuçda çokca emek verilmişdi sağlık olsun şimdi daha güçlüyüz daha güzel işlere hep beraber imza atacağız...

Bu amatör ruh devam ettiği sürece neden olmasın diyorum sevgili Yusuf. Tüm dostlara selam olsun .
Senin de bir an önce gönlündeki karavana kavuşman dileklerimle....

Dostlar,
Zaman zaman yaptığım sohbetlerde birleşme ile ilgili kafa larışıklığının devam ettiğini görmekteyim. Dilim döndüğünce, olanca açıklığı ile paylaşmanın daha yararlı olacağını düşünüyorum.
Geçmişi biliyorsunuz. Eski dernek forumu, yeni Federasyon forumu ve sonunda Özdal'ın gayretleri ile Gezenbilir Karavan bölümünde buluşma.

Bir süre sonra 2009'da Gezenbilir Karavan bölümüden ayrıldım. Bu ayrılışın karavancılarla en ufak bir ilişkisi yoktu, tamamı ile Gezenbilir'in yaşadığı yönetimsel sorunları tasvip etmemem ana etkendi. Bunların detaylarına girmeyeceğimi bilmenizi isterim. Sadece kopuş nedenimin sizlerle ilgisi olmadığını anlatmak için belirtmek durumunda kaldım.

Karavanturk forumunu kurdum, misyonu Karavancıların kendilerine ait bir forumda paylaşımda bulunması idi. Her gruba eşit mesafede bir yayın politikası izledi. Buradan ayrılığımın nedenini yeterince ifade edemeyişim, ve de beni kişi olarak,tarz olarak tasvip etmeyenlerin görüşleri, Gezenbilir'den kopamamak gibi nedenlerle, katılımı nicelik açısından arttıramadım. Nitelik açısından dolu,dolu, az ve öz görüşlerin paylaşıldığı bir forum olmanın ötesine gidemedi. Öyle de kalabilirdi, ki mutluyduk. Karavanturk'u sadece amatör bir ruhla kurmuştum ve öyle de kalması en büyük arzumdu. Dernekleşme, örgütlenme gibi kaygıları olmayan, sadece Karavancılara has bir forum oldu.

Kendi forumumda katılımcılığın sorunlarını tartıştık ve sonunda UKKF, Gezenbilir Karavan grubu ve Karavanturk, birliktelik adına Gezenbilir'de devam etmeye karar verdi. Hala, Karavancıların kendilerine özel bir forum alanında buluşmaları fikrini taşıyor olmama rağmen, çoğunluğun görüşüne katılarak, Karavanturk'u pasif duruma getirdim.

Şimdi birleşme gerçekleşti. Bundan sonrasında yönetim nasıl oluşur, idari konular nasıl paylaşılır aşamaları şekillenecek. Bu aşamalarda görev almak istemiyorum. Kişisesel tercihim bu yönde.

Aynı amatör ruhla Gezenbilir'e katılımım devam edecek. Karavanturk bir portal olarak kalacak. Bir nevi, karavancılığa yeni bir soluk getirecek, makalelerin paylaşıldığı, işin felsefi boyutlarının olacağı bir ihtisas portalı olarak görülmesini bekliyorum. Rakip olma, ayrılık yaratma, bölme gibi gayelerim yok, bugüne kadar olmadı da, bu net biline.

Bu birlikteliğin tüm Karavan camiasına hayırlı olmasını diliyorum. Şimdi gelişmelere, önümüze bakma zamanı ...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR