Karavanların 1. Köprüden Geçişi Serbest midir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,811

Yusuf..

Zirve
Yer
İstanbul Ümraniye
Web
www.gezenbilir.com
Abiler,dostlar,arkadaşlar ;D uzun zamandır kafama takılan ama bir türlü sorma fırsatı bulamadığım yada sorma cesareti bulamadığım hani cahilliğim ortaya çıkmasın diye,bir soru sormak istiyorum; ;D

Şimdi benim karavan önceleri kamyonet statüsündeydi,şimdi ise bilindiği üzere cinsi kısmında Karavan yazıyor hal böyle olunca benim karavan birinci köprüyü kullanabilirmi yani araç artık özel kullanımda olduğu için mantık olarak geçmesi gerekiyor diye düşünüyorum bu konuda sizlerden yardım bekliyorum. :D

Etiketler
Ynt: Karavanların 1. Köprüden Geçişi Serbest midir?

Sevgili Yusuf,ruhsat da karavan diye yazıyorsa Boğaz içi köprüsünden rahatlıkla geçersin. Ancak benim aklıma takılan soru, köprüden geçerken, polisin durdurmadan ve karavan olduğunu anlamadan plakana ceza yazma olasılığı.

yusuf ben geçtim kimse birşey demedi:smiley: aslında bilmeden girdim, hattaaaa yine bilmeden kaçak geçtim, kartımdaki para yetersizmiş, benim orada durmam gerekirmiş ben dumadım:smiley:) lali lali çalıncada panik oldum:smiley:) aracı sağa çektim, gözlemcilerin yanına gittim ne oldu? şimdi ne olacak? diye:smiley:) cezayı yemişim, öyle dediler ama bu araçla geçemezsin diyen olmadı... biraz pahalı bir şekilde öğrenmiş oldumkii ordan karavanla geçilirmiş....

Hüseyin abi bu kısmını hiç düşünmedim ama şuda varki neye göre ceza kesecek o zaman durdurmadan adını ne koyacak acaba hani kessede itiraz hakkımız olur diyorum ama bu seferde uğraşmak gerekecek,gerçi güzergahım geneli hep ikinci köprüyü kullanırım ama olduki birinci köprüyü kullanmak gerekti o zaman gidip polisin önünde durup bak arkadaşım bizim araç karavan ona göre demek lazım ;D

;D ;D ;D Sebiha hanım net bir öğrenme olmuş ama bilginin bir bedeli olmalı değilmi ;D şimdi o geçişin 10 katı ceza ödemek zorunda kalacaksınız,benim 2008 senesinde kart bakiyem yetmemişti yeni geldi cezasını ödedim ayrıca yine aynı senede ogs cihazım önceki araca aitti kaçak geçiş sinyali vermedi ama buna rağmen ceza geldi onuda ödedim devlet alacağını hiç bırakmıyor :(

Yusuf merhaba,
Aracın Diğer Bilgiler kısmında karavan yazması sınıfını değiştirmiyor. '' N '' sınıfı araçlar 1.köprüyü kullanamazlar.
Levent

Yusuf, proje belgelerinin kopyalarıyla, vergi dairesindende aracın kamyonet olan vergi muhatabı cinsini, özell amaçlı kamp taşıtı karavan diye düzeltirdinmi...Çünkü plakaya yazılan cezalarda, GBT gibi sorgulamaya bakıyorlar, sorgulamada trafik kaydında ve vergi dairesinde aynı şekilde "özel amaçlı kamp taşıtı" yazması durumunda geçebileceğini biliyorum...

Aracın ruhsatı karavana dönüşdükten sonra sınıfı da değişmekte ve M1 sınıfı olmaktadır. Benim ruhsatta sınıfı yerinde de M1 yazmaktadır. Ruhsatta Karavan yazıyorsa araç N sınıfı olamaz . Ruhsatta kullanım amacı kısman da da, yolcu taşıması diye yazıyorsa yine M1 sınıfı olduğunun göstergesidir. N sınıfı araçlar yük taşımasın da kullanılırlar. Aslında bu konuların yer aldığı ve Sn. teos'un başlattığı,Karavanla ilgili yönetmelikler bir başlık altında bu sitede yer almıştı. Ya kaldırılmış ya da ben bulamadım. Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde konu açıklanmış.

Yusuf aslında sen girişimci bir arkadaşsın, senin elin 1. köprüdeki kontrol amirliğine resmi bir yazı yazıp sonucu bekler diye düşünüyorum...

Haklısın Atilla abi tam yetkili birinden tam bir bilgi almak lazım aslında işin doğrusu nedir tam bilende yok kimisi ak diyor kimisi kara kanun ve yönetmelikleri herkes anladığı şekilde uyguluyor.

yaybek' Alıntı:
Haklısın Atilla abi tam yetkili birinden tam bir bilgi almak lazım aslında işin doğrusu nedir tam bilende yok kimisi ak diyor kimisi kara kanun ve yönetmelikleri herkes anladığı şekilde uyguluyor.

Yusuf bir zahmet şu iş hallediver bende merak ettim şimdi, çünkü ben çok sık kullanacağım 1. köprüyü

Hayrola, avrupalı karavancılara misafirmi geleceksin, sık sık..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,898
Kayıtlı Üye Sayımız
166,690
Kaydolan Son Üyemiz
mesut.saban

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR