Karavanla Kış Mevsimin Kamp Yapma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drares Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 49
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 71,247

drares

Haşmet Kalkancı
Yer
Aydın
Dostlar, son zamanlarda bir çoğumuzun karavanını kış aylarında da kullanmaya başladığını görüyorum. Yaz aylarında kamp kolay, her yer kamp alanı, her yer cıvıl cıvıl. Çocukların arkadaşları bol, kampa gidilecek arkadaş her zaman bulunuyor.Peki kış aylarında karavanda akşamları neler yapıyorsunuz? Uzun ve soğuk kış gecelerinde bir kaç m3 kapalı alanda kamplarınız nasıl geçiyor?
Biz genelde ailecek kitap okuruz ya da scrable (kelime bulma oyunu) oynarız. Ayrıca tavla ve iskambil kağıtlarımız da çocuklarımızla zaman geçirme araçlarımızdandır. Akşam yemeği sonrası konakladığımız yer yürüyüşe uygunsa yürüyüşe de çıkarız.
Biz karavanımızda tv sistemi kurdurmadık, bunun yerine pc+seyyar internet daha kullanışlı gibi geliyor.
Karavanımızın ısıtıcısı eberspaher d4 genellikle problemsiz işimizi görüyor. Ama geçen cts gecesi sabaha kadar her uyanışımda ısıtıcının mazot pompalama sesini dinledim. Bu sefer bana biraz fazla geldi.
Sizin bu konulardaki deneyim ve anılarınızı bu başlık altında dinlemek istedim, haydi bakalım pamuk eller klavyeye ;D

Etiketler
Ynt: Karavanla Kış Mevsimin Kamp Yapma

Haşmet Bey,kullanan dostlar deneyimlerini paylaşacaklardır diye düşünüyorum.

Ben henüz ilk adımı attım, aracım bittiğinde mevsim dolayısıyla ısıtma sistemini gerektiğinde elbette kulanacağız.

Televizyon koymayı şimdilik de olsa ben de düşünmüyorum,onun yerine kaliteli bir müzik sistemi tercihimdir.

İzmir'den selamlar, sevgiler.

(Karadeniz gezi izlenimlerinizi paylaştığınız yazılarınızı unutmadım. Daha o zaman ilk gezimizi Karadeniz'e yapacağımızı

belirtmiştim. Baharda ilk işimiz olacak.)

Henuz aracim hazir degil mesgale icin birsey diyemem. Ancak isitici ve diger fanli cihazlarin bulundugu kabinleri ses izolasyon sungeri ile kaplamayi planliyorum.

piramit-sunger.jpg

Haşmet bey kışın karavanda hiç kamp yapmadım. Henüz mazotlu ısıtıcım yok ama sonbaharda Çamkoru'da kamp yaptım. Elektrikli ısıtıcı işimi gördü (500 watt). Akşamları biz de kitap okuyarak veya PC de film izleyerek geçirdik.

DSC08395.JPG

En son katıldığımız Misi kampında gündüzleri sıcak olsada geceleri herkes ısıtıcılarını kullandı...ve bir çeşit kış kampı gibiydi....Bizde ilk defa camper ile katıldığımız bu gezide çekme karavanımızı çok aradık....O büyüklük ve ferahlık gerçekten başkaydı....Biz genelde çay demleyip bol muhabbet yapıyoruz....müzik olmazsa olmazı....ama kitap okumakta başka bir güzel....Şimdilik bizde televizyonu kullanmayanlat danız.....Herkese mutlu kış kampları arkadaşlar....

Sayın adaşım Haşmet Bey,nasip olursa yarın caretta çekme karavanımla,eşimle birlikte bir gece yatmalı kamp ve gezi planlıyorum,kış aylarında geçen seneden deneyimlerimiz var,benimki tamamen kafa boşaltma modu,sessiz sakin bir köşe bulup yürüyüş,keşif,ve tabi en dayanılmaz noktası ateş yakıp onun seyrine dalmak,internet,televizyon,ses sisteminden uzak,sadece bir deste iskambil kağıdı,pilli bir el radyosu sohbet edecek bişeyler,gezgin ve atlas dergisi,bize yetiyor herkese iyi gezintiler

Biz kış aylarında da ara sıra hafta sonlarında karavanla gezeriz. Evimizden ve çevremizden biraz uzaklaşınca hemen tatil havasına giriyoruz.
Karavanımızda televizyon yok ve artık ihtiyaçta duymuyoruz. Internet televizyonun yerini aldı. Ayrıca karavanda çok güzel kitap okunuyor. Özellikle dağlık yerlerde kar yağarken gecelemek çok zevkli. Eşim dağlık yerlerde yürümeyi çok sever bende ona ayak uydurmaya çalışıyorum. 10 gün önce hafta sonunu Alp Dağlarında geçirdik (bizden 100km uzakta). Kış sporları başlamadan gidelim dedik. Kış sporları başlayınca Alp Dağlarındaki karavanparklar hep doludur. Karavanparklar bu tür geziler için çok elverişli. Hem fiyatları uygun hem de insan istediği zaman gelip gidebiliyor.
Karavandaki truma sobanın sesine artık iyice alıştık. 22 yıldır aynı sobayı kullanıyoruz ;D.

Özellikle yağmurlu havalarda karavanın içinde yağmurun tıkırtısını dinleyerek uyumak en büyük zevkim.Üst ranzada yatıp başımı havalandırmanın olduğu yere denk getiriyorum,yağmur damlaları yüzüme çarpacakmış gibi düşüyor.TV düzeneği bendede yok. Manzaraya karşı gündüzleri sıcak kahve ve çay içip sıcacık ortamda kitap,dergi okumak radyo dinlemek ve sohbet etmekde büyük keyif.Çaydanlığın çıkardığı buhardan buğulanan camlar ortama mistik bir hava katıyor. Bence karavanı kışın kullanmak yazın kullanmaktan daha zevkli. Trumanın tıkırtı sesinede alıştık ninni gibi geliyor:smiley:

Biz kış aylarında da ara sıra hafta sonlarında karavanla gezeriz. Evimizden ve çevremizden biraz uzaklaşınca hemen tatil havasına giriyoruz.
Akdeniz45

Sevgili Hüseyin, ben seni emekli oldun biliyordum. :D
Ama doğru zavallı emeklilerin artık hiç tatilleri yok ! ;) ;D

UfukU' Alıntı:
Henuz aracim hazir degil mesgale icin birsey diyemem. Ancak isitici ve diger fanli cihazlarin bulundugu kabinleri ses izolasyon sungeri ile kaplamayi planliyorum.

piramit-sunger.jpg
Ufuk bey izolasyon fikri çok doğru olmayabilir, bu malzeme ateş-ısı olan bir bölgede tehlike yaratabilir mi? ayrıca biz o dolaba hava alması için havalandırma panelleri koyduk, çevresi izoleli olsa bile bu panellerden ses yine de yayılacaktır. Ben daha önceki kamplarımda da ısıtıcımı çalıştırdım ve sesinden hiç rahatsız olmadım. Belki de o gece benim hassasiyetim üzeimdeydi ;D

derindeniz1' Alıntı:
Haşmet Bey,kullanan dostlar deneyimlerini paylaşacaklardır diye düşünüyorum.

Ben henüz ilk adımı attım, aracım bittiğinde mevsim dolayısıyla ısıtma sistemini gerektiğinde elbette kulanacağız.

Televizyon koymayı şimdilik de olsa ben de düşünmüyorum,onun yerine kaliteli bir müzik sistemi tercihimdir.

İzmir'den selamlar, sevgiler.

(Karadeniz gezi izlenimlerinizi paylaştığınız yazılarınızı unutmadım. Daha o zaman ilk gezimizi Karadeniz'e yapacağımızı

belirtmiştim. Baharda ilk işimiz olacak.)
Sami bey aracınız hayırlı olsun, Karadeniz gezinizi ilgiyle izleyeceğiz, umarım hayallerinize bir an önce kavuşursunuz :smiley:

ankirali' Alıntı:
Haşmet bey kışın karavanda hiç kamp yapmadım. Henüz mazotlu ısıtıcım yok ama sonbaharda Çamkoru'da kamp yaptım. Elektrikli ısıtıcı işimi gördü (500 watt). Akşamları biz de kitap okuyarak veya PC de film izleyerek geçirdik.
Sn.Ankiralı, karavanda akşamları ailecek yapılacak bir şeyler bulunuyor, bence önemli olan o sıcaklığı hep birlikte yaşayabilmek. Kesinlikle kış kamplarını öneririm, çok zevk alacaksınız ;)

İşin açıkcası ben de kış kamplarını daha çok seviyorum..meşe odunu ateşi başında semaverde çay demleyip dostlarla muhabbet inanılmaz keyifli oluyor..

15.JPG

Her ne olursa olsun karavanda mutlaka kışlık uyku tulumu bulunmalı,kişi sayısına göre.

bu sene kısmetse biz de kış kampı denemelerine başlayacağız... buradan paylaşırım. Kış kampı için özellikle dikkat edilmesi gerekenleri ya da sizin için olmazsa olmazları da paylaşır mısınız? Mesela semaver olmaz ise gitmem arkadaş gibi :smiley:

serkanguranc' Alıntı:
En son katıldığımız Misi kampında gündüzleri sıcak olsada geceleri herkes ısıtıcılarını kullandı...ve bir çeşit kış kampı gibiydi....Bizde ilk defa camper ile katıldığımız bu gezide çekme karavanımızı çok aradık....O büyüklük ve ferahlık gerçekten başkaydı....Biz genelde çay demleyip bol muhabbet yapıyoruz....müzik olmazsa olmazı....ama kitap okumakta başka bir güzel....Şimdilik bizde televizyonu kullanmayanlat danız.....Herkese mutlu kış kampları arkadaşlar....
Serkan bey, kamp alanında çekme karavanın ferahlığı tartışılmaz, muhabbeti bol keyifli kamplar dilerim :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR