Karavanla Karadeniz Turumuz İçin Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Firkat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,604
Ynt: Karavanla Karadeniz Turumuz İçin Yardım

Yason burnu otantik,huzur veren,çok güzel bir yer

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Etiketler

Murat beyın dedıgı gıbı Yason burnu guzel bır yer kılıse zıyaret edılebılır ıcı bos olsada yanlız persenbe nefise akcelık tunelıne gırmeyıp sahıl yolunu takıp edeceksınızkı yason burnunu goresınız..

bu yol manzarası guzel oldugu kadar cok vırajlı ve dar dır..sorun cıkarmaz sımdı yol artık bos tunel acıldıkdan sonra bır tek tankerler gıder bu yoldan...

Bırde duruyorsa uzun saclının orda bır cay molası vermeyı unutmayın..

Sonradan gordum Murat bey detaylı yazmıs..

Bu yolda yalıkoyun koftesı mesurdur bu yola gırdıkden sonra yemeden gecmeyın..

Salih Bey,
Selamlar....
Yalıköy köftesi için yaklaştıkta olsa bir yol tarifi rica edebilir miyim. Bayram ve sonrasında Doğu Karadeniz'i hem gezeceğiz hemde gastronomik olarak nimetlerinden faydalanmak isteriz.
Selamlar, sevgiler

Burak Dirican

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

barbecue' Alıntı:
Doğu Karadeniz'de yemek söz konusu edildi madem, izninizle bir iki önerim olacak.. :-[ :-[
Bilindiği üzere Doğu Karadeniz'de kara lahanaya pancar denir ve sarmasının tadına doyulmaz..
Akçaabat köfte cennetidir.. Yol üzerindeki gösterişli köftecilerin dışında ara sokaklardaki küçük köfteciler hem daha lezzetli köfte yaparlar, hem daha hesaplıdır...
Ordu-Giresun arasında Piraziz'de yol üzerinde solda 'Öz Kukul Pide' yi göreceksiniz.. Bir selamımızı iletin, lütfen...
Zamanınız varsa, Ordu'da çarşı içindeki Hüner Pastanesi'nin su böreği ve ünlü laz böreğini kesinlikle tatmanız gerekir.
Muhlama ve kuymak da Doğu Karadeniz'e özgü tatlar.. Sonradan 'keşke' dememek için bir tadına bakın..

Şimdilik aklımıza gelenler bunlar...
Afiyet olsun...

Yiyip içtikleriniz sizin olsun, gördüklerinizi bizlerle paylaşırsanız seviniriz.... ;D ;D

Yavuz Bey,
Bilgilendirme için çok teşekkürler...
Sırf bu Doğu Karadeniz gezisi ve benim açımdan bir diğer özelliği olan gastronomik gezi için 2 aydır diyetteyim, Bayram da bunun mükafatını görmem gerek....

Selamlar, sevgiler...

Burak Dirican

Muhtemelen Samsun üzerinden gideceksiniz. Samsun da meşhur Balkaymak dondurmasından mutlaka yeyin. Ordu ya doğru giderken Terme ilçesine 1 km kala Soğancılar dinlenme tesisleri var. Orada mutlaka meşhur Terme pidesinden yeyin ( pastırma dokunmuyorsa pastırmalı yumurtalı )

Sent from my iPhone using Tapatalk

Burak Bey,
Ilk mola noktamız Samsun, bir gece Samsun'da konaklayacağız. Önerileriniz için çok teşekkürler, mutlaka değerlendireceğiz.

Selamlar, sevgiler

Burak Dirican

uzun saçlının yeri duruyor,bugün orada ilk kez çay içtik,çayı güzeldi ama çay sevenlere bir önerim var,uzun saçlının orada bir çay için,sonra trabzon merkezde atatürk alanında arka sokaklarda herhangi bir çay ocağında bir çay için,bakalım hangisini daha çok seveceksiniz?
ama önemli nüans trabzonda içeceğiniz çay da süzgeç kullanılmasın,ben trabzondaki süzgeçsiz doldurulan çaya bayılıyorum,süzgeç kullanılınca çayın rengi bulanık oluyor ve tadı kaçıyor,buralarda özellikle belirtmezseniz süzgeçsiz geliyor zaten

barbecue' Alıntı:
Salih Bey,
Selamlar....
Yalıköy köftesi için yaklaştıkta olsa bir yol tarifi rica edebilir miyim. Bayram ve sonrasında Doğu Karadeniz'i hem gezeceğiz hemde gastronomik olarak nimetlerinden faydalanmak isteriz.
Selamlar, sevgiler

Burak Dirican

Fatsayı gecınce ılerıde yol catal olur sagdan gıdersen yenı tunel yolundan gıdersın sız soldan Bolaman ıstıkametıne gıdeceksını ondan sonra yalıkoy gelıyor yolun solunda koftecıler vardı sıra sıra bunlardan hangısı olursa farketmez kofteler aynı gıdınce koftenın kılosunu sorun ona gore oturun ısınıze gelmezse baska yerde sorun orda yıyın ben en son 5 sene evel yemısdım yedıgım yerın adını bıle unuttum..Afıyet olsun....

bayar28' Alıntı:
Fatsayı gecınce ılerıde yol catal olur sagdan gıdersen yenı tunel yolundan gıdersın sız soldan Bolaman ıstıkametıne gıdeceksını ondan sonra yalıkoy gelıyor yolun solunda koftecıler vardı sıra sıra bunlardan hangısı olursa farketmez kofteler aynı gıdınce koftenın kılosunu sorun ona gore oturun ısınıze gelmezse baska yerde sorun orda yıyın ben en son 5 sene evel yemısdım yedıgım yerın adını bıle unuttum..Afıyet olsun....

Teşekkürler...

Tarif, bilgi ve tecrübeleriniz için teşekkürler. Elimden geldiğince fotoğraf ve notlar biriktirmekteyim. Gezi sonrası düzenleyip elimden geldiğince paylaşım da bulunacağım. Gezenbilir dostlara saygı ve sevgiler.

Sinop'ta hamur denen mantıyı deneyin, derim.. Hele tereyağlı, cevizli olanını.. ;) ;) Bir de buraya özgü 'nokul' dedikleri çörek var.. Eskiden hanımlar, bayramda misafirlerine ikram etmek için evde yaparlarmış, nokulu.. Şimdi fırınlarda, pastanelerde bulunabiliyor...

Perşembe-Ordu arasında 'Vonalı Celal'in Yeri'nde ille de hamsili pilav...
Ve de 'hamsi kuşu' da tadılması gerekenler arasında...

barbecue' Alıntı:
Sırf bu Doğu Karadeniz gezisi ve benim açımdan bir diğer özelliği olan gastronomik gezi için 2 aydır diyetteyim, Bayram da bunun mükafatını görmem gerek....

Selamlar, sevgiler...

Burak Dirican

Burak Bey, diyetin mükafatı fazla kilolar olarak dönecek gibi... Aman dikkat!.. :D ;D
Selamlar...

Sayın Egeli Bahsettiğiniz Tereyağlı cevizli mantıyı dün akşam denedik değişik ve guzel birşey. Nokul ile sanırım bugün tanışacağız.
Burak bey keşke bende sizin gibi hazırlıklı gelseydim, mesela 5-6 ay öncesinden ;) Bende zaten yeterince fazlalık mevcut :D

Bende de zaten fazlalık var ama gene bir kaç kilo versem alacağımın yanında kar olur diye yapıyorum bu diyeti:smiley:
Bayram gelse de bir yola çıksak diye dört bekliyorum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

SON KONULAR

Geri