Şadan Bey Çok Teşekkür EderimBu güzel geziyi bizlerle paylaşıp uzaklara gitmek isteyen karavancı arkadaşları cesaretlendirip özendirdiğiniz için teşekkürler.
Sayın drares çok teşekkür ederimBu yazı dizisinin canlanması, anılarımızla bizi heyecanlandırdı. Teşekkürler![]()
Hayırlı, Uğurlu olsun.Değerli arkadaşlar, edebiyatın izinde yurtdışı gezilerimi paylaşmaya bu sitede başlamıştım. Ancak karavanımı satınca uçakla devam ettim. Sizlere 7 kıtada 100 ülke gezilerimi topladığım kitabım "Edebiyatın İzinde Bir Dünya Seyahatnamesi"nin tüm yayınevlerinde satışa sunulduğunu paylaşmak istiyorum.
Her şeyin başladığı bu güzel siteye ,Değerli yöneticilerine ve arkadaşlarıma çok çok teşekkür ediyorum.
İbrahim Tanju Adalı
Ekli dosyayı görüntüle 647942
Yücel bey çok teşekkür ederimHayırlı, Uğurlu olsun.
Kitabınız çok pahalı, İkinci elini bulmayı heyecanla bekliyorum. Harika bir kitap olabilir. Ben de edebiyat severim birazcık açıkçası. Bu kitap beni çok heyecanlandırdı...Yücel bey çok teşekkür ederim
Karavanla yolculuk yaparken ben park4nigt kullandim her ulkede karavan park yerleri her turlu yol ve mesire alanlari dahil her seyi bulursunuz yıllık 10 euro tavsiye ederim 2 yıldır kullaniyorum cok memnunum tavsiye ederim.Herkese merhaba,
28 gün süren Güney Avrupa Gezimi brada sizlerle paylaşacağım.
Geçen sene yaptığımız Orta Avrupa gezimizi http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=105038.0
Linginde paylaşmıştım.Geçen sene Gezi hedefimiz İngiltere Doğu Batı 0 Noktası olan Greenwichdi.
Bu seneki gezi hedefimizi Avrupa Kıtasının Batı'daki son Noktası olarak belirledik ve genel olarakta Gūney Avrupa kapsayan tur olarak karar verdik ve neredeyse 4-5 ay çalıştım.
Planlamayı yaparken işimden en çok 25 gūn civarında uzak kalabiliyorum.bu sürede mümkün olduğunca çok yeri görebilmek için feribot ve otoyol kullanma zorunluluğu kaçınılmazdı bende planlarımı buna göre yapmaya başladım.Normalde sadece karayolunda yapılırsa yaklaşık 12000 km tutan bu rotayı Feribotlarla 7000 kilometreye indirme şansımız oldu.Ayrıca eurocamping sitesinden kamping rezervasyonlarını ve Marbella Porto ve Lyon da Booking aracılığı ile aylar öncesinden otel rezervasyonu yaptırdım.
Program Planlarken mümkün olan en hızlı bir şekilde Barcelona'yı ulaşıp ,Madrid ,Granada, Cebelitarık, Sevilla.
diye başladığım program buralara gelmişken Portekizede gidelim diyerek Lizbon ve Portoyu da dahil ettim ve Gezi hedefimizi Avrupa Kıtasının Batı'daki son Noktası olarak karar verdikten sonra sonra meşhur Guggenheim Müzesinde görmeyi çok istediğimizden Bilbao sonra dönüştede önce Bordeaux molası ve Confluences müzesi gezmek için Lyon ve sonra EXPO yu gezmek içinde Milanoyu dahil edip Venedikten feribota binerek iguemenitsa ve izmir olarak planladım.
Ynt: Karavanla İzmir'den Avrupa Kıtasının Batıdaki Son Noktası Portekiz Cabo Da Roca Ya Yolculuk
21 Haziran Sabah erkenden kahvaltımızı yaptıktan sonra Barcelona gezimiz için yola çıktık.Kamptan çıkıp sola dönüp Yaklaşık 500 metre yürüyünce Barcelona'ya giden L94 ve L95 otobüsleri ortalama her 20 dakikada bir geçiyor.Otobüs nakit para alıyor bizde 4 kişi için 8.60 Euro'ya plaza catalunyaya geldik.ilk olarak Metrodan 10 luk Kartı 9,80 Euro'ya Alıp L 2 Metrosu ile sagra de familiaya gittik.Daha sonra park guelle ve Park'ın içerisindeki Gaudi Müzesini gezdik.
Ekli dosyayı görüntüle 496987
Ekli dosyayı görüntüle 496988
Ekli dosyayı görüntüle 496989
Ekli dosyayı görüntüle 496990
Ekli dosyayı görüntüle 496991
Inşallah bizde 2026 yilinda ispanya portekiz guzergahina gitmeyi planliyorum paylastiginiz guzel bilgilerden istifade edecegim elinize saglikYnt: Karavanla İzmir'den Avrupa Kıtasının Batıdaki Son Noktası Portekiz Cabo Da Roca Ya Yolculuk
benim de aklımda olan güzel bir rota. geçen yıl almanya üzerinden amsterdam'a kadar gitmiştim avrupada nordcamp ve portekiz düşündüğüm rotalar inşallah bize de kısmet olur. Güzel geziler dilerim .
Bu kullandiginiz garmin ve tomtom motokaravan yuklemesi mi var yoksa otomobil yüklemesi ile yola devam ettiniz teşekkürlerMadrid granada arasında otoyolda hiç para ödeme Noktası yoktu.Sanırım bu otoyol ücretsiz ,bu arada sizlerle navigasyon uygulamam ile ilgili bilgi vermek istiyorum karavanda bir tane garmin ve bir tanede tomtom marka 2 cihaz kullanıyorum Yanımda ayrıca Detaylı Avrupa Haritası ve bir tanede pusula var. Gezi çalışması yaparken gideceğim yollarda belli ilçeleri not ediyorum.Yolda iki navigasyon farklı yolları uyardığında bazen Garmini bazense Tomtomu dinliyorum. İlk defa bu yolda bir yol yenileme çalışması nedeniyle iki cihazda iflas etti ancak tabelalar ile yolu bulduk.
Ekli dosyayı görüntüle 22
Gece öyle bir sıcaktı ki arabaya portatif klima aldığım için dua ettim.Sabaha kadar tavanda vantilatör ve portatif klimamız açık çok rahat ettik,aksini düşünemiyorum