Karavanla Gökçeada Turu (1-10 Temmuz 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 221
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 47,985
Ynt: Karavanla Gökçeada Turu (1-10 Temmuz 2009)

Ben Ferhat ;D

Gezenbilir festivalinde verilen festival çıkartmasından Gezenbilir bölümünü kesip, Küheylanın arkasına yapıştırdım. Nasıl olmuş?
[attachment=1]

Etiketler

Hoş geldin Yusuf. Güzel bir gezi yapmışsın.Paylaşım için teşekkürler. Gökçeada'ya en son 1990 yılında gitmiştim. Resimlerden gördüğüm kadarıyla çok bir değişiklik yok. Belki merkezi (yerleşim yeri) biraz değişmiştir.

Yusuf hoşgeldin.

Sana daha nice güzel geziler dilerim. Darısı istediği karavana sahip olacaklara...

Yusuf hoşgeldin, umarım tatilin iyi geçmiştir...

fsirin' Alıntı:
Ben Ferhat ;D

Gezenbilir festivalinde verilen festival çıkartmasından Gezenbilir bölümünü kesip, Küheylanın arkasına yapıştırdım. Nasıl olmuş?
[attachment=1]

Ferhat abi çok mahcup oldum :-[ :-[ :-[ çok çok özür diliyorum nasıl yaptım ben bu hatayı ??? akıl başta değilki bir karış havada,hatta yazarken sizin elektrik konusundaki tecrübenizi bildiğim için keşke görüşebilseydik sormak istediğim bir şey vardı.tekrar tekrar özür.

Çıkartmada çok güzel duruyor hayırlı olsun.

A
Ahmet abi hoş bulduk,evet güzel bir gezi oldu ilk deneyimimiz olmasına rağmen fena değildi çocuklarda alıştı,pek eksiğimiz yoktu hatta fazlamız bile vardı çokca eşya almışız yanımıza bu seyehat bize tecrübe oldu dışarıda nelere gereksinim olduğunu öğrendik,

Gökceada'ya bende 5 senedir gidip geliyorum tamamıyle sit alanı olduğu için yeni yapılaşma yok böylesi daha iyi bence doğal haliyle kalıyor gerçi doğal hali değil Rum'lardan kaldığı gibi kalıyor tarihi kalıntılara bakılırsa Rum'lar zamanında çok çalışmış çok güzel yapılar yapmış bahçeler düzenlemeler adamlar dağları bağa çevirmiş fakat bizimkiler ne varsa talan etmiş yaptıkları işler kalıntılardan belli.

yasiko' Alıntı:
Yusuf hoşgeldin.

Sana daha nice güzel geziler dilerim. Darısı istediği karavana sahip olacaklara...

Hoş bulduk çok teşekkürler Ahmet abi kazasız belsız gidip geldik şükür,darısı tüm dostların başına bundan sonra kısa gezilerle testlerimiz devam edecek eksiklerimizi gördük kaldığımız yerden devam.

Evet değerli dostlar 28 Haziranda sabah saat 03 gibi yola çıktık hedef sabah saatlerinde Gelbolu taraflarında olmak günü dolu dolu yaşamaktı ilk molamızı Keşan ile Gelibolu arasında olan Korudağ'da verdik çok güzel bir orman içi dinlenme tesisi oradan geçen herkes durup en azından akmaya çalışan suyunda elini yüzünü yıkayıp şöyle dağın temiz oksijeninden almak ister çeşme eskiden güzel akardı fakat yanına yapılan özel işletme ve helalarda gürül gürül akan sular halka açık akan çeşmeden çok ince akıyor 2 litrelik şişeyi en az 4 dakikada doldurursunuz [attachment=1]

Beni en çok etkileyen çocukların fotoğrafları oldu. Kimbilir ne sevinmişlerdir.. Allah nazardan saklasın. Kum savaşını da çok iyi fotoğraflamışsın bayıldım.

Amacımız direk adaya geçmekti 08.30 daki feribota yetişelim istiyorduk fakat gelmşken saroz körfezini bir gezelim bakalım bizim için hem sakin hem güzel yerler varmı daha sonraki gezilerde değerlendirmek adına,Adilhan'dan girip Sazlıdere'ye kadar gittik fakat çok yerden denize ulaşım yok olan yerlerde çok kalabalık ve denizde kestane dolu,Sazlıdere'de sahilde küçük bir işletme var ve orada bir adet iskele var insanlar oralardan denize atlayıp yüzüyorlar Gökçeada'da bunun gibi sıkıntılar olmadığı için eşim ve çocuklar için sıkıntı oluşturacağından yola devam dedik

Gece uyumadan yola çıktığım için saatte öğlen olduğundan uyku bayağı zorladı mecburen arabayı Geliboluda bir benzinliğe çekip uyuduk uyandığımızda adada gezersek lazım olur düşüncesiyle depoyu fulleyip yola devam ettik çünkü adada yakıt önceki yıllar nakliye sebebi ile pahalı idi fakat bu sene devletin düzenlemesi ile aynı fiyatlara satılıyor,geçerken adını sıkca duyduğum Güneyli köyü tabelasından içeri girip bir bakalım dedik aşağı indik çok kalabalıktı biraz bakınıp sakin zamanlarda gelinebilir notu ile ayrılıyoruz oradan,hedef kabatepe limanı.

Kabatepe'ye geldiğimizde ferbotun kalkmasına 45 dakika vardı,bizde tabi açtık arabanın kapılarını yine sergi dosta düşmana karşı ;D koyduk çayı ocağa akşamdan hazırlanan zeytinyağlılar börekler vs.yedik tabi herkes göz ucundan bize bakıyor aslında sıram kaybolur endişesiyle ayrılmadım oradan ama hemen liman girişinin yanında orman kampı var orada kalan bir vatandaşla konuştum çadır yeri karavan farketmez 16.50 krş.dedi buzdolaabı alırsanız günlük 20 lira dedi elektrik su çamaşırhane tuvaletler duşlar ve market herşey mevcutmuş.güncel değil ama sanırım bu sitede yaklaşık fotolarıda var.

http://ayhan1970.blogcu.com/kabatepe-orman-kampi_971734.html

İyi araştırmacılık. iyi seyehatler

Feribota binmeden önce hesap ödedik karavan dedim 52 lira sanırım dedi ben büyük alkovenli değil panelvan dedim o zaman 22 lira aldı hatta dönüşte tekrar panelvan de yoksa fazla alırlar dedi zannedersem alkovenlilerden farklı alıyorlar,neyse feribot hareket etti bizimde heyecan artıyordu fakat uykusuzluk iyice yorgun düşürmüştü usuldendir deyip önce 3-5 kare foto çektik sonra koltuğumuza oturduk biraz uyumuşuz.

SON KONULAR - FORUM