Ynt: Karavanını Yapanlar; 2005 Boxer Pop-up 2 Camper (atiladi)
Çok çok teşekkür ederim Hüseyin abi....
Tespitinizdeki gibi, "bu gün" yapılanların tabiki bir hikayesi var, üzerlerinde zihinsel tasarım, ülke kaynaklarının müsade ettiği malzeme temini, prototip çalışmaları ve imalat gibi bir süreç sonunda hayata geçiyor...Karavan kelimesi benim için hobiden çok, bir yaşam biçimi, bir geçim biçimi olarak şekilleniyor...Aileden gelen "tamirciye para vermemek" yaşam şekli ile yetiştirilmiş olmaktan kaynaklanan beceriler listesine, tesadüflerin katkısıyla, okul yıllarında eğitim yoluyla alınmış teknik resim, perspektif, tasarı geometri, tasarım ve ergonomi derslerinden elde edilen bilgileri gerçek hayatta kullanabileceğim şeylere dönüştürmeye çalışıyorum...Sahip olunan imkan ve becerileri "cepte" kabul edince, ortaya birşeyler çıkartmak "bu gün" kelimesinin içine sığacak kadar da basitleşebiliyor aslında, yerki insan sevdiği işi yapabilme fırsatını yakalamış olsun, ve tüm zamanını sevdiği işe ayırabilmiş olsun...
Evet karavana bir süreliğine yerleşiyorum, yoksa hayatımız "evi olmayan duvarcı ustasının" hayatına benzemeye başladı, birazda biz karavanla gezebilelim dedik, tabiki yine "tasarımlı karavan" çalışmaları devam edecek....