Karavanımın Yapım Aşamaları; VW Volt LT35 Kamper - İlhan Güneş (berkcantp)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan i.güneş Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 751
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 187,590
Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; VW Volt LT35 Kamper - İlhan Güneş (berkcantp)

erhan110' Alıntı:
İlhan bey sizin bu akordeon dolap kapaklarına bayıldım., benım karavanda 140cmx50 cm ebadında yekpare bir wc kapısı var , hesap hatası yapmısız acılırken mutfak kısmına dayanıyor vede yarım acılıyor, ne dersiniz acaba bu ebattada akordeon kapak olabilirmi ??? açıkçası olsa muazzam işime yarar.

Selamlar
Erhan

Hafele katalogunda 1,5 mt yüksekliğine ve 90 cm enine kadar olan var. Katlanma makanizması salyangoz veya arkaya doğru. Çok değişik sistemler var incelemenizi tavsiye ederim

http://www.hafele.com/tr/documents/HTR_21.BOLUM_2009.pdf

Etiketler
creater 7.5i

Geçen gün Hafelye gittim, kendi karavanım için gerekli stor kapı (170x50) için stor kapı için gerekli malzemeleri hesaplattım, çıkan fiyat 590TL. bilginize..

:smiley: Çok paraymış , halefe şaşırmış ... teşekkürler bilgi için arkadaşlar .

Selamlar
Erhan

Erhan bey, akordeon dolap kapaklarını hafelede çok paraya mal oluyor ben Ankara'da Orjinal Tornadan aldım. Çubukları boy, tutma yerini yarım boy aldım. Sende Hafele dışında bir araştırma yap derim, maliyeti yarı yarıya az olur.

Bugün 140x183 cm. yatak ve 69x173 oturma grubu süngerini kestik tahmini Cumartesi biter.
Oturma gurubu, ara ön ve arka led lambalar devreye girdi.
Ayrıcı akşam üstü solar panelin, şarj cihazından çıkan kablosu aküye bağlandı.

stor kapak düşünen arkadaşlara bir uyarıda bulunmak istiyorum, stor kapak çok güzel ve işlevsel fakat depolama alanınızda yer kaybına neden olacaktır, İlhan beyin karavanında bu sorun olmadığı için kullanabilir ama yer problemi yaşayan camperlerde alan olarak büyük kayıp, bu sistemde kırmızı çizgili alanı kullanamıyorsunuz

IMG_3298.jpg

atiladi' Alıntı:
İlhan abi, sana aşağıdaki gibi bir gösterge lazım, aracın iç ve dışını gösteren termometresi var, akü voltajını dijital olarak gösteriyor vede grafik olarak akünün doluluk oranını gösteriyor..
Ürünü bir müddet önce beğenip kayda almıştım ama şu anda aktif olmadığı için ulaşmak münkün deyil linki not et belki kısa bir sürede ilanı güncellerse tekrar aktif olur..

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-test-olcum-cihazi-termometre-arac-aku-monitoru-ic-dis-sicaklik-gostergesi-voltmetre-34228449/detay

bu ürün aşağıdaki siteden dağılıyor tüm dünyaya satılıyor 13$ kargo ücretsiz. Hong Kong'dan buraya gelmesi 3 haftayı bulur ama.

http://www.dealextreme.com/p/3-8-lcd-digital-clock-with-in-outside-thermometer-voltage-measuring-bar-for-vehicles-35152

Teşekkür ederim Gencer kardeşim, Diğer arkadaşlarımın ve benim araştırmamdaki siteler dahil henüz thermometer sahip olamadım, tabiki bir çaresini bulmaya çalışacam.

Sağolasın Yusuf kardeşim, bugün senin gönderdiğin dışarıı elektrik fişini, banyo ledini ve Şaşmaz dan aldığımız iki aküyü birleştiren kabloyu muhafazalı bir şekilde montajını yaptık.

IMG_3314.jpg

IMG_3317.jpg

IMG_3320.jpg

IMG_3323.jpg

Oturma grubu altındaki dolaba, elektrik sistemini yaptık içindekiler ve bağlantılar hakkında yanlış yaptıysak uyarılarınızı bekliyoruz.

-Araç aküsünden gelen +uca pako şalter koyduk ve yaşam aküsüne bağladık. (- ucu direk bağladık)
-Solardan gelen kabloları yaşam aküsüne bağladık. Karavanın içindeki 12V sigorta panosundan gelen kabloda yaşam aküsüne bağlandı.
-Dolaba 12V bilgisayar fanı yerleştirdik, üstüne gerektiğinde kapatmak için anahtar koyduk. Belirli bir ısıda kapatacak termostat bulursak anahtarı iptal edeceğim.
-İnvertörü (1500 tam sinüs) yaşam aküsüne bağladık.
-Karavanda bulunan 6 adet 220V kabloyu 220V sigorta panosuna çektik ve panoya kaçak elektrik rolesi koyduk. Panoya ana ceryan giriş fişi bağladık.
-Harici gelen kabloya (dışardan) üçlü priz taktık, Prizin birine akü şarj cihazından gelen fişi taktık. Diğer bir fişe kamptaysak 220V panodan gelen fişi takacağız.
-Kamp haricinde 220V pano çıkış fişini çekip invertörden gelen fişi takacam.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

SON MESAJLAR

SON KONULAR