iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim,
karavancılıkla ilgili bilgilerimim büyük bir bölümünü sizlerin yorum ve önerilerini takip ederek edindiğimi söyleyebilirim. Bu anlamda Gezenbilir kurucu ve yöneticilerine de ayrıca teşekkür ederim.
öncelikle kendimden biraz bahsedeyim; aslen Mersinli olup, uzun yıllardır Bodrumda turizmle uğraşıyorum, her ne kadar zaman zamansızlıktan icra edemiyorsam da, aynı zamanda Almanca, Hollandaca ve İngilizce dillerinde Yeminli tercümanım.
Karavan seyahatlerimizi eşim ile birlikte iki kişi olarak Yurtiçi ve Yurtdışı uzun seyahatler yapmayı düşünerek t5 de karar kıldım. Yurtdışında (genelde Avrupa ülkeleri) Kamp alanlarında, ülkemizde ise düzgün işletildiğini düşündüğümüz kamp alanları ve Doğada konaklamayı planlamaktayız.
projeye göre araçta 200 lük güneş panelleri, 2 adet 75 amper Optima Yellow Top Akü, Eberspacher d2 Isıtıcı, Yalıtım için taş yünü düşünülmekte, yan camlar Dometic 90x50(Sineklik ve storlu) Üst havalandırma Fiama 28x28 ve güneş enerjisi ile çalışan,sürekli havayı temizleyen havalandırma, Danfos marka Kompresörlü( beko)12 VOLT buzdolabı (1200 eURO YERİNE 1250 tL YE MAL OLUYOR
Su depolarını, kış kampı da yapmayı planladığımız için araç içine yerleştimeyi düşünüyoruz, donmaya karşı önlem amaçlı.
Nevzat beyinkaravanını yapım aşamalarını büyük bir ilgi ile takip ediyor ve kendisine imreniyordum, daha nice mutlu geziler diliyorum kendisine. Ben de büyük bir merak ve heyecanla karavanımın bitmesini bekliyorum.
Ayrıca Nevzat beye üstteki yatak ile ilgili alanın yatmaya elverişli olup olmadığını sormak istiyorum, eğer alan yeterli ise, ben de yukarıya yatak sistemi yapmayı düşünürüm.
Site kullanımına hakim olamadığım için, yazışmaların yöntemini öğrenmeye fırsatım olmadı, umarım bu yolla tüm sorulara yanıt vermiş olmuşumdur.
Konu ile ilgili vereceğiniz her türlü fikir için teşekkür ederim, sağlıcakla kalın.