Karavanımın Yapım Aşamaları; İveco Daily-Ahmocan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ahmocan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 240
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 57,812
Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; İveco Daily-Ahmocan

Berkant bey kolay gelsin projeniz oldukça güzel ve işlevsel duruyor. Yan sürgü kapıyı iptal etmek ve yerine yeni bir karavan kapısı takmak şimdiye kadar uygulanmamıştı. Avrupa yapımı örneklerde bile rastlamadığım bu uygulamanın işlevsel ama bir o kadar da pahalı olduğunu düşünüyorum. Ama beğenmedim dersem yalan olur. Arka kapakların iptal edilebilmesiyse çok iyi olmuş. Bu konuda sizinle aynı fikirdeyim. Açılacak pencereyi ise bana göre baş ucunuza açtırın, arkaya açılacak pencereler ilerki yıllarda sıkıntılı oluyor. Karavan yağışlı yollarda ilerlerken yerden kalkan çamurlu sıvı camın ekiyen lastiklerinden içeriye doluyor ve içerisi çamur oluyor. Üstelik sıcak yaz kamplarında baş ucundaki açılabilen bir pencere temiz nefes almayı ve rahat uyumayı sağlıyor.
Camlar konusundaki düşüncenize katılmıyorum. Çünkü tamamen açılabilen plexiglas karavan camları kamp için ideal olsa da seyahat halinde açık kalamadıkları için kabin kısmında yolculuk yapanlara sıkıntı oluyor. Bu durumda kayarak açılabilen camlar, çok iş görüyor.
Arka kapakların değişim işini nereden nasıl hallettiniz? kaça mal oldu? bilgi verirseniz sevinirim. :smiley: :smiley: :smiley:

Etiketler

Elinize sağlık her şey güzel gidiyor....Avrupadaki örneklerde kayar kapı iptal edilip karavan kapısı uygulaması olarak güzel örnekler oldukça çok var, bu çalışmada güzel oldu, çok faydalı olacağını düşünüyorum...

Ducato Kapı.jpeg

Ducato Limuzim Camper.jpg

Merhaba Haşmet Bey;

"Arka tekerlerden çıkan çamurlu suların içeri girmesi" olasılığını hiç düşünmemiştim. Bu konu üzerine biraz çalışayım. Fakat arka tarafta cam olan o akdar çok karavan var ki, acaba hepsi bu tip sıkıntıya sahipler mi?

Pencereyi baş ucumuza koymaktan vazgeçmemizin sebebi yastıkların yada ayakların gerinme esnasında pencereyi yada stor perdesini yırtma ihtimaliydi. Fakat arka camı kesinlikle iptal edip sac ile kapatmak istiyoruz. Zira ısı yalıtımı oldukça önemli bir faktör. Tek kat cam tahmin edeceginiz üzere kışın soguk ve nemli olacaktır.

Aracın kapılarını iptal etme konusu gerçekten radikal bir karardı. Ama dediğim gibi bu araçları "pazarcı" görünümnden kurtarıp fonksiyonel hale getirmek en önemli düşüncemiz. Zira sürgü kapı (tamamen şahsi düşüncemdir) çok alan kaybına yol açıyor. Hem alan kullanışsız oluyor, hemde ısı transferi engellenemiyor.

Arka kapıların iptali, yerine görülen modülün montajı bize 4000TL mal oldu.

Giderken sürgü camları açma fikrine gelirsek, zaten araçta maks 4 kişi yolculuk yapacak, gerekirse tavan camı aralanabilir, ki araca klima montajı yapılıyor.

iyi niyetli yaklaşımınıza teşekkür ederim. Paylaştıkça kazanıyoruz.

atiladi' Alıntı:
Elinize sağlık her şey güzel gidiyor....Avrupadaki örneklerde kayar kapı iptal edilip karavan kapısı uygulaması olarak güzel örnekler oldukça çok var, bu çalışmada güzel oldu, çok faydalı olacağını düşünüyorum...

Atilla abi, tecrübelerin bizim için önemli.

Kışın yapımına başlayacağım yeni projemde bende kayar kapıyı iptal edip (gerekdiğinde açılabilmesi için açma mekanizmasını kaydırarak) kayar kapının içinden karavan kapısı açacak şekilde projemi yapmıştım, siz benden erken davrandınız güzelde oldu, artık kapının açma kapama ve kilit sistemi için, sorun yaratabilecek deneyimlerinizi paylaşırsanız biz daha az uğraşarak sonuca ulaşırız...

''Elbetteki camlar çitf cam pleksi (yani karavan camı) olacak. Pazarcı işi olan sürgü camlar ile karavancılık yapılmaz.''

Berkant bey yukarıdaki sözünüze anlam veremedim, benim ve birçok arkadaşımın aracında(daha doğrusu karavanında) bu camlardan var, biz şimdi karavancılık mertebesine ulaşamadıkmı, bir cam yüzünden biz karavancı sayılamıyormuyuz, öyleyse üzüldüm doğrusu

Vallahi, benim cam yolda sürgülü, kampda ileri doğru açılıyor, tasarımı bana ait....

Görüntü138.jpg

Görüntü140.jpg

bahcecim' Alıntı:
Arka kapıların iptali, yerine görülen modülün montajı bize 4000TL mal oldu.

Giderken sürgü camları açma fikrine gelirsek, zaten araçta maks 4 kişi yolculuk yapacak, gerekirse tavan camı aralanabilir, ki araca klima montajı yapılıyor.

iyi niyetli yaklaşımınıza teşekkür ederim. Paylaştıkça kazanıyoruz.
berkant bey, yazılanların iyi niyetli olması bu sitenin vazgeçilmezi, hepimiz bilgi ve düşüncelerimizi faydalı olabilmesi adına burada paylaşıyoruz. Gördüğüm kadarıyla siz de aynı şekilde davranıyorsunuz. :smiley:
arka kapak için yapılan modül güzel ve işlevsel olsa da karavanın maliyetıni ciddi boyutta arttıracaktır. Tavan havalandırması karavan tipiyse o da yolda kırıldığından açmak yanlış olur. Kabin kliması varsa işe yarar. :smiley:

Fikirler ve uygulamalar güzel ama maliyetler bizi aşar. Biz pazarcılığa devam... ;D

Seyir esnasında arka kabinde temiz hava sirkülasyonu olmazsa hatun başımın etini yer Berkant :smiley: yeni bişeyler düşünelim. Buarada Berkant kendi karavanına da pazarcı diyor takılmayın bu kadar. Kapıların iptali masraflı ama kullanisli bir karar inşallah bittiğinde de icimize siner.

buralpdi' Alıntı:
''Elbetteki camlar çitf cam pleksi (yani karavan camı) olacak. Pazarcı işi olan sürgü camlar ile karavancılık yapılmaz.''

Berkant bey yukarıdaki sözünüze anlam veremedim, benim ve birçok arkadaşımın aracında(daha doğrusu karavanında) bu camlardan var, biz şimdi karavancılık mertebesine ulaşamadıkmı, bir cam yüzünden biz karavancı sayılamıyormuyuz, öyleyse üzüldüm doğrusu

Benim aracimda surgu camli, hep cift cama ozenmisimdir. Belirtmek istedigim vurgunun sahsinizin yada bu ise gonul koymus kisilerin karavanciligi ile ilgisi olmadigini eminim sizde cok iyi biliyorsunuzdur. Sahsen beni taniyanlarda bu dusuncemi anliyorlardir. Elbette cimbizla cekerseniz agir bir laf, ama oyle olmadigina emin olun lutfen. Zira sizin karavanciliginizin basit bir cam ile alakasi olmadigini hepimiz biliyoruz.

Ama bazi dusuncelerimde israrciyim, cift cam acilir cam bir karavan icin olmazsa olmaz. Bu elbette ki benim sahsi dusuncem, bir baskasina gore pencere onune disariya saksi koymak vazgecilmez olabilir. Lutfen bu tercihleri hic kimse sahsi algilamasin.

Peki siz surgu cam kullanicisi olarak tavsiyelerde bulunur musunuz? Sizce endiselerimde yersiz miyim? Gercekten surgu camlar nem yapmiyor mu? İsi yalitimnda problem yasamiyor musunuz? Havalandirma (konaklama esnasinda) problem olmuyor mu? Ayrica perdeler ekstra yer kaplamiyor mu? Sinek sorunun nasil astiniz?

Eger gerek yoksa elbette ki surgu cama donus yapariz, hem daha saglam, hemde daha ekonomik bir cozum.

Saygilarimla

düşüncelerinizi açmanız iyi oldu çünki yanlış anlaşılabilecek bir cümle idi,

benim düşüncelerime görede karavan camı, ama yerli imalatların kalitesi kötü, avrupa camlarında maliyetleri çok yüksek bu yüzden tercihi bütçeniz belirleyecek,
benim karavanımda bütçem elvermediği için sürgü cam kullandım, kışın her oto camı gibi buğu yapıyor, dışarıdan monteli sinek teli kullanarakda sinek sorununu yaşamıyorum, perdem yok jaluzi kullanıyorum onlarda cam çerçevesinin içinde yer kaplamıyor,

naçizane tavsiye kabul ederseniz cama,lavaboya,perdeye takmayın sadece sizi rahat ettirecek bir karavan yapmayı hedefleyin, herkesin önceliği farklı olduğu için kullanacak kişilerin ihtiyaçları karşısında aksesuarlara karar verin
ben öyle yaptım karavanım benim ihtiyaçlarıma göre şekillendi ve rahat ediyorum, gezilerim keyifli geçiyor,
kolay gelsin,
selamlar

Hmmm. Yatak tarafındaki (arkadaki) cam için perdeyi zorunlu görüyorum sanki :D :D :D

Arka tarafta kendinden jaluzili çift camli pencere 80x120 cam olacak. Perde muhakkak olmalı bencede, siparişi Berkant verdi valla jaluzisi varsa kendinden süper olur hani :smiley:

dally içi çok büyük gerçekten ticarettede tercihlerde ilk sırada yer alan bir araç resimleri bekliyoruz hayırlı olsun

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri