Karavanımın Yapım Aşamaları, DEFENDER 110

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan DEFENDER 110 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,405

Etiketler
Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları, DEFENDER 110

bende babamda tavsiyelerinizi bekliyoruz.
zaten bende onun dediklerini yazıyorum.

slm arkadaşlar
ben ibrahimin babasıyım bu günlük gelişmelerden kısa bir bilgi vemek istedim. Çünkü organizatörümüzün uyku saati çoktan geçti :smiley:)
bu gün sadece yasal prosedürü takip ile geçti. emniyet , makine mühendisi ve sigorta şirketi arasında dokuduğum mekik sonrası aracın 1 ay ( 23 gün kaldı ) içerisinde tescil olması gerektiğine karar verildi. ancak aracın sağlık bakanlığında son plakası 23 yani elazığ . ben aracı giresun ( 28 ) espiyeden aldım ve geçici plaka ile Samsuna (55) getirdim. eğer bir ay içinde yetişmezse eski plakası ile tescil olacalmış kiiiii eski plakası resmi yani siyah plaka oda nasıl olacak bilen yok. yani iyice arap saçı olacak. bu nedenle araç süre bitmeden 10 gün önce ( bize geriye 13 gün kalır ) muayeneye hazır hale gelmesi ( 19 yaşındaki landy kızımızda çıkabilecek aksaklıklar nedeni ile ) şiddtetle tavsiye ediliyor. sürenin çok kısa olması nedeni ile makine mühendisi Mevlüt amcamızın tavsiyesine uyarak önce yandan camlı 2+1 kişi taşıma kapasiteli panelvan kamyonet olarak tescil ettirip, daha sonra belkide landlar içinde ilk olarak 3 kişilik karavan olarak ruhsatlandıracağız. ancak bu 13 günlük süre içerisinde öncelikle aracın tüpü, ara bölmenin açılma işleri ve muayeneye hazılık ile geçecek. görüntülenebilir her yaptığımız işi sizlerle paylaşmaya çalışacağız. tecrübelerinizi, tavsiye ve görüşlerinizi merakla bekliyoruz.

metin0035' Alıntı:
Hayırlı uğurlu olsun.İlgi ile izliyoruz.Şoför üstüne kadar alkoveni uzatsanız daha iyi olur gibi.İyi çalışmalar.SEVGİ ve SAYGILAR.
Metin bey bizde alkoven yapmayı çok istiyorduk ama aracın temel aksamında yapacağımız tüm değişiklikler için TSEye tip proje ile başvurarak onay almamız gerekiyormuş.
bu nedenle aracın şase ve kaportasında hiçbir değişiklik yapmadan karavanımızı yapmak daha akılcı oluyor. ilginize teşekkürler Saygılar

arkadaşlar belki bilirsiniz araba trafikten çekili bu gün yeni plakamız geldi!
55 BZ 224

Tamer bey aracınız hayırlı olsun. Açıkçası neden böyle sıkışık bir zamana ve karışık prosedüre maruz kaldığınızı anlayamadım ???
Tam anlamıyla "burası Türkiye" dedirtecek cinsten uygulamalar var. Umarım işiniz rast gider :smiley: :smiley: :smiley:

DEFENDER 110' Alıntı:
arkadaşlar arabanın aküve kornasınıaldık akü arabaya göre yetmiyor kornada böyle bir arabaya biraz garip geliyor ;D

Sanırım akünüz bitik durumda idi,yoksa tamamen mekaniktir defler.
Ekstra enerji çekecek hiç bir şey yoktur araçta.

dalyan' Alıntı:
Sanırım akünüz bitik durumda idi,yoksa tamamen mekaniktir defler.
Ekstra enerji çekecek hiç bir şey yoktur araçta.
tabiki Ertanbey sorun araçta değil aracın 19 yaşında olmasında :smiley:
elbette muhtelif pekçok sorunla karşılaşacağız.

Selamlar.Aracınız güzel duruyor.4x4 karavan seçenekleri kısıtlı ben de fiyat performans olarak defenter dönüştürmeyi düşünüyorum.Bu haliyle yakıt değeri nedir acaba.Tüplü 40 kuruş diyenler var.Düşüncem 10bin civarına bir araç alıp mekanik yürüyen boya gibi çoğu aksamını elden geçirtip uzun yola hazır hale getirmek ve yaşam alanını da iyi bi karavan firmasına 10bin civarına yaotırmak:Bu düşündüklerim acaba toplamda nekadar tutar yapmak nekadar mantıklı sizce.Yeni olduğumdan hatalarım için kusura bakmayın.Tavsiyeleriniz kararımı vermemde direk etkili olacak.İyi günler

Aracınız hayırlı olsun. Espiye'de sanırım trafik ışıklarının kenarında duran araçlardan biri olsa gerek. Oradan her geçişimde benim de gözüme takılırdı. Aklımdan geçeni siz hayata geçiriyorsunuz. Merakla izleyeceğim.

Takibe devam....Fotoları,gelişmeleri bekliyoruz....Selamlar....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.