Merhaba değerli forumdaşlar;
3 Yıllık araştırma,projelendirme ve 1 yıllık çalışma sonrasında kendi çekme karavanımızı imal etmeyi başardık çok şükür.
Ekli dosyayı görüntüle 637846
Bu süre zarfında uzun yıllardır üyesi olduğum forumumuzdan çok fazla bilgi edindim. Tüm yönetici/moderatör/üyelere teşekkürlerimi arz ederim.
Hususen,
@AKMühendis @yugun @dogan124 @Akdeniz45 @pasolvon @yusuf3070 ve daha birçok detay bilgi/tecrübe paylaşan abilerime ve arkadaşlarıma da ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.
Çekme Karavanımız biraz sıradışı bir proje oldu. Çünkü KATLANIR KARAVAN ( FOLDİNG CARAVAN ) yaptık.
Temel olarak 3 avantajı mevcut :
1-) Seyir halinde önden gelen rüzgarı daha az alarak yakıt ekonomisi sağlıyor
2-) Yanal rüzgarları daha az alarak ve ağırlık merkezi de daha aşağıya çekerek sürüş güvenliğini artırıyor.
3-) Kapalı otoparka rahatça giriyor
Karavanımızı 750 Kg altı projelendirdik.
Ebatları : 300x200 şeklinde..
Tavan iç Yüksekliği 198 cm
Şasi : Paraya kıyarak Galvaniz saçtan Lazer kesim ve büküm yaptırarak imal ettik. Autocad projesi için Makina mühendisi bir abimizin büyük desteği oldu. Sağolsun herhangi bir ücret talep etmedi. Kendisi için yaptığı bir çizimdi,bizimle paylaştı.
Duvarlar : Yalıtım maksadıyla 4mm Kavak kontra arasında 20 mm sert mavi XPS köpük kullanılarak sandviç yapı oluşturuldu. 4 mm Kavak + 20 mm XPS + 4 mm Kavak şeklinde. Sonrasında ise Kılcal su geçişini dahi önleme kabiliyeti olan Epoksi kullanıldı. Daha sonra ince zımpara yapılarak dış yüzeyine SU BAZLI boya yapıldı. ( Ek olarak sadece Tavanda ekstra 300 gr/m2 Örgü elyaf ile mukavemet sağlandı)
Pencereler : 2 adet açılabilir, Sineklik ve Güneşlikli, Amortisörlü karavan camı kullanıldı. Ayrıca 4 adet sabit pencere yapıldı. Bu imalat kendimize ait olup çift kat 3 mm Pleksi glas kullanılarak yalıtım hedeflendi (Sadece tavanda,dış yüzeyinde 5 mm pleksi glass kullanıldı)
Detaylı olarak Son halinin videosunu izlemek isteyen arkadaşlara linki paylaşıyorum.
Sonrasında da imalat videosunu ekliycem , iyi seyirler dilerim ...
Video: https://youtu.be/mW_e