Ynt: Karavanım İçin Enerji Sistemi?
Şu anda buzdolabım 12V soğutması ise fena değil, Mesut Eryılmaz ile Misi'de kamptayız onun buzdolabı 220V , soğutması ise harika 2008 yılından bu yana kullandığını belirtiyor, onun dolabından aldığı buz ve verimi benim aldığım soylenemez.
İlhan bey,
Diğer dolabın ayarları, büyüklüğü ve kullanım tarzı, sizin dolapla tam tamına eşit olmadan, sistemler için nihai tesbitte bulunmak kolay olmasa gerek?
Kaldı ki Gökhan beyin belki gözünüzden kaçan profesyonel değerlendirmesi, konuya açıklık getiriyor.
"12-24vdc Motorlar Rotorunda 4 Adet Doğal Mıknatıs Barındırırlar Ve Bu Fiziksel Özellik Motora Elektronik Sürücü İle Devir Ayarı Yapma Özelliği Kattığı Gibi (ınverter Sistem) Motorun Gücünün %50 Sine Kadar Doğal Mıknatıslar Karşıladığı İçin Ve Gaz Basıncına Göre Devir Değiştirdikleri İçin Az Akım Çekerler Isınmaları Az Olur Dolayısıylada Sabit Devir İle Çalışan Ve Silisli Sac Rotora Sahip Olan 220vac Motorlara Göre Çok Verimlidirler.
12-24vdc Motorlar Daha Verimli, 220vac Motorlar İse Fiyat Avantajlı Olduğu İçin Tercih Sebebi Olabiliyor..."
Türkiyede karavan firmalarının ev dolaplarını tercih etmelerinin sebebini
biliyoruz.
Ama bunun dünyada standart olduğu gerceklerle örtüşmüyor. Yalnızca maddi açıdan bile baksak, iki sistem arasındaki fiat farkını, karavanın mal oluş fiatı ile orantılıyınca, insanın bu düzey çözümleri hak idda edilen yere oturtması zorlaşıyor. Hele tam bu amaçlar için geliştirilmiş cözümler çağdaş karavancılık için sunulurken.
Aracını kendi yapan yada yaptıranların, kendilerini işletme hesapları ile hareket eden Türkiyedeki birçok firmayla ayni kulvarda görmesi bilmem ne kadar doğru. Yapılan bazı güzel karavanları gördükçe, ben bizim bu çözümlerin uygunluğundan kuşku duyuyorum dersem, sanırım kimseyi incitmem?
Tabii isteyen istediği seçimi yapabilir, lütfen yanlış anlaşılmasın.