Karavanım İçin Enerji Sistemi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mutluxx Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,325
Ynt: Karavanım İçin Enerji Sistemi?

Buzdolabı seçeneği hem benim hemde çoğu karavancının kafasını karıştırıyor, kimi zaman sğutma adıyla kimi zaman maddi yönden öne çıkıyor. Şu anda buzdolabım 12V soğutması ise fena değil, Mesut Eryılmaz ile Misi'de kamptayız onun buzdolabı 220V , soğutması ise harika 2008 yılından bu yana kullandığını belirtiyor, onun dolabından aldığı buz ve verimi benim aldığım soylenemez. Böyle olunca haliyle kafam karışıyor.

Etiketler

Şu anda buzdolabım 12V soğutması ise fena değil, Mesut Eryılmaz ile Misi'de kamptayız onun buzdolabı 220V , soğutması ise harika 2008 yılından bu yana kullandığını belirtiyor, onun dolabından aldığı buz ve verimi benim aldığım soylenemez.

İlhan bey,
Diğer dolabın ayarları, büyüklüğü ve kullanım tarzı, sizin dolapla tam tamına eşit olmadan, sistemler için nihai tesbitte bulunmak kolay olmasa gerek?
Kaldı ki Gökhan beyin belki gözünüzden kaçan profesyonel değerlendirmesi, konuya açıklık getiriyor.

"12-24vdc Motorlar Rotorunda 4 Adet Doğal Mıknatıs Barındırırlar Ve Bu Fiziksel Özellik Motora Elektronik Sürücü İle Devir Ayarı Yapma Özelliği Kattığı Gibi (ınverter Sistem) Motorun Gücünün %50 Sine Kadar Doğal Mıknatıslar Karşıladığı İçin Ve Gaz Basıncına Göre Devir Değiştirdikleri İçin Az Akım Çekerler Isınmaları Az Olur Dolayısıylada Sabit Devir İle Çalışan Ve Silisli Sac Rotora Sahip Olan 220vac Motorlara Göre Çok Verimlidirler.

12-24vdc Motorlar Daha Verimli, 220vac Motorlar İse Fiyat Avantajlı Olduğu İçin Tercih Sebebi Olabiliyor..."

Türkiyede karavan firmalarının ev dolaplarını tercih etmelerinin sebebini biliyoruz.
Ama bunun dünyada standart olduğu gerceklerle örtüşmüyor. Yalnızca maddi açıdan bile baksak, iki sistem arasındaki fiat farkını, karavanın mal oluş fiatı ile orantılıyınca, insanın bu düzey çözümleri hak idda edilen yere oturtması zorlaşıyor. Hele tam bu amaçlar için geliştirilmiş cözümler çağdaş karavancılık için sunulurken.
Aracını kendi yapan yada yaptıranların, kendilerini işletme hesapları ile hareket eden Türkiyedeki birçok firmayla ayni kulvarda görmesi bilmem ne kadar doğru. Yapılan bazı güzel karavanları gördükçe, ben bizim bu çözümlerin uygunluğundan kuşku duyuyorum dersem, sanırım kimseyi incitmem?

Tabii isteyen istediği seçimi yapabilir, lütfen yanlış anlaşılmasın. ;)

Mesut bey,
Yenilikler, dünyada genel kullanım, değerleri, verimlilik bunları takdir ediyor beğeniyle takip ediyorum, ben son 15 günlük birlikte olduğumuz arkadaşımla hacimlerimiz asagi yukari ayni dolabımızla çelişkiye düştük.

değerli abilerim,
2 hafta evvel motocross antremanında kaza yaparak sol kol bileğimi 3-4 parçalı şekilde kırdım ve karavan turumu 2-3 ay istemeden ertelemiş oldum(umarım daha da ciddi problemler yaşatmaz ve tahmin ettiğim süreden fazla uzun sürmez)
haliyle su an hazırlıklarım yarım kaldı ve birşeyle ilgilenemez duruma geldim...kısa süre zarfında iyileşmeyi umut ediyorum ve uygun olan sistemi kurup yola çıkmak istiyorum.. bilgilendirmeler için çok teşekkür ederim.karavancılığı tecrübe etmeye başladığımda deneyimlerimi paylaşmak dileğimle...sevgiler

mutluxx' Alıntı:
değerli abilerim,
2 hafta evvel motocross antremanında kaza yaparak sol kol bileğimi 3-4 parçalı şekilde kırdım ve karavan turumu 2-3 ay istemeden ertelemiş oldum(umarım daha da ciddi problemler yaşatmaz ve tahmin ettiğim süreden fazla uzun sürmez)
haliyle su an hazırlıklarım yarım kaldı ve birşeyle ilgilenemez duruma geldim...kısa süre zarfında iyileşmeyi umut ediyorum ve uygun olan sistemi kurup yola çıkmak istiyorum.. bilgilendirmeler için çok teşekkür ederim.karavancılığı tecrübe etmeye başladığımda deneyimlerimi paylaşmak dileğimle...sevgiler

Geçmiş olsun. :(

Cavid Sezen

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri