Ynt: Karavanı Hacmen Büyük Göstermek İçin Yapılabilecekler...
Mesut bey merhaba;
Eper olmuş siz yazalı ama ben kaçırmışım bu başlığı. Bir mimar olarak yazdıklarınıza kesinlikle katılıyorum. Gerçekten güzel tespitler.
Benim bunlara ekleyebileceğim bir kaç şey var müsadenizle.
- Birincisi fiziksel genişliği elde etmek için ön koltukların döndürülerek yaşam alanına kazandırılması iç mekanı kazandırdığı boyuttan daha büyük gösteriyor.
- İkinci tavsiyem çok fazla şeklin, rengin, desenin bir arada kullanılmaması. Örneğin koltuklarda kareli kumaş kullanılırken, dolap kapaklarında puantiye kullanmak aracı çok karışık gösterecekdir.
- Eğer koltuklar desenli seçilecekse mobilya kaplamaları düz olmalı. Mobilyalar desenliyse koltuk kaplaması düz olmalı.
- Eğer mobilyalar ahşap kaplama desenli seçiliyorsa, ahşap desenleri küçük olanlardan seçilmeli.
- Araç ışıklandırılması seçilirken sıcak tonlardaki ışıklandırma seçilmelidir. Ayrıca direk ışıklar yerine gizli ışıklar seçilmeli ve ışıklandırmanın konumu iyi seçilmelidir. Böylelikle bazı alanlarda aşırı gölge oluşumu önlenerek alanın küçükk algılanmasının önüne geçilebilir.
- Son tavsiyem ise araç içlerinde sade renkler kullanılırken, sıcak renlerdeki dekorasyon ürünleri (örneğin yastıklar) ile mekana sıcak bir hava verilmelidir.
Sent from my iPad using Tapatalk