kyenipazar41
Kamp II
ah hüseyin bey keşke olsa böyle bir kurs ama hiç sanmıyorum...
ah hüseyin bey keşke olsa böyle bir kurs ama hiç sanmıyorum...
Hayırlı olsun, keyifle kazasız belasız binmenizi dilerim.
Ne zaman römorkla yola çıksam, kendimi, aracın uzunluğu yaklaşık iki katına çıktı, araç sollarken ve virajlarda dikkat diye hazırlarım.
Türkiye’de çekme karavan yüklemesini, kullanmasını ve dikkat edilecek noktaları gösteren kurslar var mıdır? Ehliyet almak için değil, kendi karavanımızı tanımak için. Yeni karavan kullanacaklara böyle bir kurs çok faydalı olabilir.
Üyesi olduğum Alman Otomobilciler Kulübünda böyle kurslar var (başka yapanlarda var). Çekme karavanlar için böyle bir kursun konuları.
Ekli dosyayı görüntüle 507597
ADAC Wohnmobil- und Wohnwagen-Training - Verkehrssicherheitsprogramme
Aşağıdaki Google tercümesi yetersiz kalırsa tercümeyi yapabilirim.
Google Übersetzer
Bu video başka bir kurstan.
Video: https://www.youtube.com/watch?v=04-EdUH5Qm0
Evet ehliyetinizi BE ye çevirmeniz gerekiyor.hayırlı uğurlu olsun
karavan çekmek için ehliyet farklımı ?
Katılıyorum bazen duyduklarımız yok artık bile dedirtiyor insanlara ama yapacak birşey yok, duruma göre davranıyoruz hepimiz.BE ehliyette kurslar cimrilik yapıyorlar tek dert römorklarının olmaması değil...
KOCAELİ'de BE veren kurs yok , hepsi anlaşmış gibi (gibisi fazla bence) , B yi C ye yükseltiriz sonra da CE ye geçersiniz diyorlar... Toplamda 5.000 TL maliyet çıkartıyorlar.
Forumumuz sayesinde Pendik'te bir kurs buldum 4 de 1 maliyetine kayıt oldum , sınav gününü bekliyorum...
Teşekkürler.Karavanınız hayırlı olsun. Umarım keyif dolu geziler geçirirsiniz.
bu BE ehliyeti almak yerine direk E sınıfı ehliyet alsak karayolundaki neredeyse tüm araçları kullanabilir bir ehliyet sahibi olsak daha mantıklı olmaz mı?
Yanlızca E sınıfı römork kullanamıyor, TIR ehliyetine sahip olmanız yada almanız gerekiyor oda CE olarak geçiyor.bu BE ehliyeti almak yerine direk E sınıfı ehliyet alsak karayolundaki neredeyse tüm araçları kullanabilir bir ehliyet sahibi olsak daha mantıklı olmaz mı?