yugun
YÜCEL GÜNDÜZ
Yeni yabancı karavanlarda opsiyonel olarak sunuluyor şu aralar. Sistem nedir? Nasıl çalışır? Sizce gerekli mi? Kamplarda altyapısı oluşabilecek mi? Ne dersiniz?
Evet bu şekilde bağlamak benim de aklıma gelir hep. Şamandıra denilen bir eleman sayesinde depo hep dolu tutulur. Tabii karavanlardaki sistem nasıl çalışıyor bilmiyoruz henüz.orjinali nasıldır bilmiyorum ama zihni sinir procesi olarak aklıma şöyle bir fikir geldi. şehir şebekesinden gelen suyu uygun bir aparatla ( bahçe sulama hortumu başlığı veya benzeri ) karavanın su dolum girişine bağlarsak ve girişin iç kısmına asma rezervuar iç takımı ( evet tuvaletteki sifonun iç mekanizması ) yerleştirirsek hem depo sürekli dolu kalır, hem taşmaz, hem de şehir şebekesi suyunu ikinci bir hat çekmeye gerek kalmadan ( ve karavana mümkün olan en az müdahale ile ) kullanmış oluruz. not: çizim acele oldu özür dilerimEkli dosyayı görüntüle 519771
Yada çekvalf kullanmak istemezseniz iki adet vana kullanın.biri pompa çıkışına dolayısı ile kontrolsu depoya su dolumu yapmasın diye elle kapatlıcak.diğeri şebeke den su almak istenildiğinde açıılacak
her iki yöntemde unutkanlığa yer vermiyor.
merhaba, çok güzel bir çözüm olmuş. Aquaroll deposunu nereden temin edebiliriz ?Bugün yaptım ve çalıştı. 40lt aquaroll bidonun yanında da üstünde de su girişi vardı. Ortadakine valf şamadra ile şehir suyunu bağladım. Üsttende pompa borusunu saldım oldu. Hem ucuz hem kolay .
cepten fotoları gönderememişim