mayıstosböce
An lar Sadece An lar,Yaşam Budur Zaten
Arkadaşlar,bu konunun çok önemli olduğunu düşünüyorum çünkü biz araçların içinde yaşıyoruz,daha önce bir çok defalar gördüğüm halde net söyleyemediğim ama ara ara ucundan bahsettiğim bilgiler vardı,bu kafamı kuma gömmek değil yapan arkadaşları zor durumda bırakmamak adına yazılmamış şeylerdi çünkü herkes az da olsa aldığı ürünün ucuz olduğunda bedelinin ne olduğunu bilir ama imkan yoksa ne yapalım,bunları fırsat buldukça kendi alanımda olanları yazacağım ama yalnızca ben değil herkes kendi bildiklerini yazsın.Karavanda benim alanıma giren ürünler yapıştırıcı,mobilya da kullanılan yapıştırıcılar,pütür gibi kaplama malzemeleri,bunların sağlık açısından zararlarını aşşağıda ki gibi rakamsal veremem(araştıracağım bulursam yayımlarım),örnek olarak su kontraplağını inceleyelim benim aracımda ki yatak bu kontraplaktan ve onu yaptığımda zararlarını bilmiyordum daha doğrusu aklıma bile gelmedi ama onu yapan firmaların nasıl yapıştırıcı kullandığını biliyorum,,yani demek istediğim ayrıntılı bir şekilde herkes bildiklerini ortaya döksün,zaten bilmesek bile internet sayesinde araştırarak bir çok doğruyu bulabiliriz.Aşşağıda ki yazı bir alıntıdır.
Aşağıdaki yazıyı hızla özetliyorum, çünkü ne kadar önemli oldugunu gördüm; özellikle ki önümüz şimdi yaz…
Arabanıza biner binmez derhal pencereleri açıp arabanızı havalandırın… ve de klimaları hemen açmayın…
Araba panosu, koltuklar vs. benzen üretir..Bu da kansere neden olan bir toksindir (arabanızda ısınmış plastik kokusunu anımsayın..) Bu toksin kansere neden olabilen özellik taşır; ilaveten kemiklerinizi zehirler, lösemiye, alyuvarların azalmasına , ayrıca da düşük yapmaya da neden olabilir..
İç mekanlarda kabul edilebilir benzene seviyesi 0.01 metrekarede 50 mg’dır.…
Kapalı alana park edilmiş arabalarda bu oran 0.01metrekarede 400-800 mg seviyesine çıkar. Havanın sıcaklığının 17 derece ve üstü olan dış ortamlarda, ve de güneş altında park edilmiş arabaların içindeki benzen seviyesi ise kabul edilir seviyenin 40 katına ulaşır (0.01 metrekarede 2000-4000 mg benzene)
Dolayısıyla arabanın içindeki insanlar mutlaka bu zararlı havayı solumak zorunda kalırlar…
Arabanıza binerken, pencere ve kapılarınızı açıp arabanızı çok iyi havalandırınız.
Benzen vücuttan atılması çok zor bir toksindir ve de böbrek ve ciğerleriniz için de son derece zararlıdır
Aşağıdaki yazıyı hızla özetliyorum, çünkü ne kadar önemli oldugunu gördüm; özellikle ki önümüz şimdi yaz…
Arabanıza biner binmez derhal pencereleri açıp arabanızı havalandırın… ve de klimaları hemen açmayın…
Araba panosu, koltuklar vs. benzen üretir..Bu da kansere neden olan bir toksindir (arabanızda ısınmış plastik kokusunu anımsayın..) Bu toksin kansere neden olabilen özellik taşır; ilaveten kemiklerinizi zehirler, lösemiye, alyuvarların azalmasına , ayrıca da düşük yapmaya da neden olabilir..
İç mekanlarda kabul edilebilir benzene seviyesi 0.01 metrekarede 50 mg’dır.…
Kapalı alana park edilmiş arabalarda bu oran 0.01metrekarede 400-800 mg seviyesine çıkar. Havanın sıcaklığının 17 derece ve üstü olan dış ortamlarda, ve de güneş altında park edilmiş arabaların içindeki benzen seviyesi ise kabul edilir seviyenin 40 katına ulaşır (0.01 metrekarede 2000-4000 mg benzene)
Dolayısıyla arabanın içindeki insanlar mutlaka bu zararlı havayı solumak zorunda kalırlar…
Arabanıza binerken, pencere ve kapılarınızı açıp arabanızı çok iyi havalandırınız.
Benzen vücuttan atılması çok zor bir toksindir ve de böbrek ve ciğerleriniz için de son derece zararlıdır