.
Bilmiyorum nerede hata yaptım. Başlığın hiçbir yerinde mppt regülatörlerinin daha çok verimli olduğunu inkar etmediğim halde, bu gerçeğin üzerine basmakta yeterli olamadım galiba ?
Belki tezimdeki zorluk, bir adım daha ilerisini düşünmekte yatıyor ?
Tekrar yazayım..
Tabi bu kompleks aletler daha verimli. Başlıkta tersini yazdığım tek kelime bile yok. Lütfen bir zahmet tekrar okuyabilirsiniz.
Ama kısaca
konu bu değil !...
İşin püf noktası kompleks dolayısıyla daha pahalı oluşlarının , kışları hafta sonu kaçamakları yapan ama temelde yaz ve bahar ayları yollarda olan karavancılar için, fiyat/fayda açısından bir anlamının olup olmadığını düşünmekte yatıyor.
(
Bu noktaya nasıl gelindiği ile ilgili açıklama tekrar okunabilir)
Hatta yukarıdaki guruba, alternatör destekli ve ayni yerde bir iki günden den fazla kalmayan ya da ağırlıkla kampinglerde şebeke desteği alan karavancılar da dahil .
Sanırım Türkiye’de ~% 98 üzeri karavancının araçlarını kullanma profili bu ?
Eğer “karavan” tarihsel çıkış anlamında olduğu gibi, yollarda gereksinimlerin sadece yeterli bölümlerinin taşınması olarak anlanıyorsa, yaklaşım bu hedefe de uygun olmalı.
Sizi bilmem ama benim karavancı olarak gururumu okşayan, enerji dahil, gereksiz olan hiçbirşeyi yanımda taşımamamda yatıyor.
Yani sadece “altın kesim” ile yollarda olmak..
Zaten konuya genel anlamda bakarsak;
Karavanda gereksinimlerin karşılanması yerleşiklikten farklılıklar göstermekte, dolayısıyla esnek ve “
topyekün” düşünmeyi gerektirmekte.
Elektrik enerjisi bu açıdan en tipik örnek.
Solar, karavanda enerji kazanımının artık en önemli ama yine de tek yolu değil.
Yollara yerleşikliğin ataletinden kurtulmak için çıkmıyor muyduk ?
Öyleyse biraz da esnek düşünmeye enerji sarfetmek, sıhhate zarar vermemeli ?
Eğer konuya teorik yaklaşıp, enerji kazanımını sadece solara indirgersek, ki gerçek bu değil, karavancılığın esneklik ve çok yönlülük özelliğini, hatta her gün yaşadıklarımızı hesaba dahil etmemiş oluruz diye düşünüyorum.
...
Belki bir satıcı için anlayışla karşılanabilir ama, “işini bilmek” “kıytırık alet” “cimrilik yapmak” şeklindeki sıfatların teknik konuları gerekçelendirmekte kullanılması bana oldukça alışılmamış geliyor, @mkokayhan .
Ayrıca, “pilavı kaşıklamak yerine çubukla yemek” benzetmesi nedense yine bana karşıtı olarak, “köşedeki bakkaldan ekmeği Porsche ile almaya gitme”yi çağrıştırdı.
Son olarak izninizle yan konunun, yan bilgisi olarak;
Öğrendiğim kadarıyla çubukla yemek yemek, sindirim açısından daha sıhhatli hızda olması yanında, yemek içindeki çeşitli malzemelerin teker teker alınması yüzünden, lezzet zenginliğini arttırıyor denilmekte.
Bazen basite varmak için, karışık düşünmek gerekiyor galiba ?
.