Birkaç gün önce 750watt/1500watt iki kademeli termostatlı fanlı seramik ısıtıcı aldım. Asıl sobayı almadan bununla bir deneme yapmak hem de ikinci elektrikli bir çözüm olarak yanımda taşımak için aldım. İstanbulda havalar soğumuşken evin önünde bir deneme yaptım. Hava 1,5 derece sıcaklıktayken 750watt kademesinde 1 saat çalıştırdım. 1 saatin sonunda 9,5 dereceye zor geldi. Sonra 1 saat daha çalıştırdım. 1 derece daha arttı ve 10,5 derece oldu. Sonra aklıma
@ince999 'nin sözü geldi. 500-600 watt'a sadece ısındığınızı zannedersiniz diye
Sonra bu böyle olmayacak dedim 1,5kw ile çalıştırmaya başladım ve yarım saat sonra 16 derece oldu. Başından beri 1.5kw çalıştırmış olsaydım içerisi yeterli ısıya gelecekti. Sonra bu elektrikli ısıtıcı ile olmayacağını anladım. İade edip elektrikli yağlı radyatör mü baksam diye düşünürken ikinci el doğalgaz sobası denk geldi. Bugün sobayı gittim aldım ve bu konunun amacı soba montajına geri döndüm
Bu fanlı ısıtıcıyı da ek olarak bahar aylarında kullanabilmek için iade etmekten vazgeçtim.
Aldığım soba ECA marka daha önce forumda konusu da geçen bir soba. Hatta Youtubeda da vardı. Yukarıda paylaşmıştım.
Aşağıda konusu olan soba ile aynı model. Soba doğalgaz ile kullanılmış. LPG uyumlu bir soba ama uygun enjeksiyon memelerinin temin edilmesi ve değiştirilmesi gerekiyor. ECA yetkili servisleri ve birkaç servisi daha aradım. Hepsi artık soba ile ilgili bir destek vermediklerini belirttiler. Parçayı kendim temin edip bir doğalgazcı arkadaşım ile beraber yapmayı düşünürken. Kartal soğanlıkta bir soba servisi buldum. Onlar yaptıklarını belirttiler sobayı götürüp oraya bıraktım. Hatta sobanın testlerini yaptılar sorunsuz bir şekilde çalışıyor.
Bacayla ilgili bir çözüm bulmaktan da vazgeçtim. Çünkü bununla ilgili kimseden destek alamadım. Kendi başıma da maceraya girmek istemedim ve sobanın kendi orjinal bacasyıla kullanmaya karar verdim. Bu sobanın bacasının ucunda kare bir parça var. Her ne kadar biraz kaba dursa da yuvarlak bir çıkıntıdan daha iyi gözüküyor gibi geldi bana. Belki de öyle düşünmek istiyorum
Çok canımı sıkarsa yazın çıkartır bir menfez kapak takarım diye düşünüyorum.
M erhaba, yapımına devam ettigim motokaravanda ısınma seçimini gazlı sobada karar kıldım, ve araştırmalarım sonucunda çok uyugun olacagına inandıgım eca marka oteller için özel bir seri üretilip artık satışda olmayan eski bir seri olup sıfır olan bu sobaları bulduk. Arkadaşımın tanıdıgında...