@bartek
Tavsiyeniz icin tesekkurler, mutlaka gaz da isimizi teknik olarak gorecektir. Lakin gaz ocak ve firin var.
Fakat amacimiz karbon salinimini dusurmek mumkun oldugunca. O yuzden gunes varken gunesi tercih ediyoruz. Buzdolabi da LPG ile calisiyor
Araci surerken 12v ile calisiyor, sabit haldeyken ise sadece inverteri acarsak 220v uzerinden calisiyor. Fakat surekli 210watt civari tuketim yaptigi icin genelde LPGde tutuyoruz ne yazikki. Gun icinde uretim kudurdugu zaman, eger aku yeterli seviyede ise buzdolabini 220v uzerinden calistiriyoruz birkac saat.
@Evliyacelebi
Televizyon cok yakiyor evet
Canak anteni komple sokup attik agirlik yapiyor diye, pek televizyon izleyen insanlar degiliz lakin evde de TV var fakat televizyon yayinimiz yok.
Acikcasi henuz devamli gunes goremedik. Hatta oglen 12ye kadar falan genelde bulutlu oluyor hava. 12'den sonra aciyor ve bu durumda bile bir sorun yasamadik. Depolama konusunda henuz bir kisitlama yok lakin aku henuz 1 gun bile %100 dolmadi. %75-80e kadar dolduruyoruz, %50-%55e kadar kullaniyoruz. O yuzden akuye de bir zarar vermedigimizi dusunuyorum.
Fakat bahsettiginiz gibi ben de aku kapasitesini artirmak istiyorum.
Bunun icin onumuzdeki yila bir ev yapimi LifePO4 projem var. Satin almaktan ziyade kendim yapmaya karar verdim.
Uretim dusuklugu panellerin tamamen acisindan kaynakli diye dusunuyorum. Asagi yukari esneme yok lakin bombeli sekilde tavana kitle montajladim, titresip durmasinlar diye. Fakat bu bombe yuzeyin dogru durust gunes alamamasina sebep oluyor sanirim. Lakin panelleri montaj etmeden, tek baslarina test ettim. Full gunes altinda, gunese bakan bir aciyla en fazla 60 watt urettiklerini gordum. Sanirim paneller de baya bir dandik. 50w'lik paneller duzgun aciyla gercekten 50watti veriyor. Tavanda montajliyken bile tam gunes altinda 37-38watt veriyorlar. Gunes enerjisi montaji yapan portekizli bir sirkete de kontrol ettirdim, paneller cok dandik dediler onlar da..
Simdi aliexpress saticisiyla dispute durumundayiz bakalim...
Dedigim gibi, bugunku tecrubemle sonraki aracimda, ya da seneye islerin durumuna gore 50wlik panelleri bagaja koyup, camasir asar gibi oraya buraya asmak en iyisi gibi gorunuyor
Bir de 400w'lik ruzgar panelleri var onlari inceliyorum bu aralar gelecek icin.
0.9metre capinda donuyorlar, kullanmadiginiz zaman kanatlarini cikarip bagaja atiyorsunuz. Baya kompakt birsey. Onlar da ilginc. Bakalim, hepsi seneye.