Konu seneler sonra hortlamış
bende kendi projemden bahsedeyim dedim .
Çoğu malzemeyi arabayı aldığım aralık ayından bu yana peyderpey aliexpresten aldım, içlerinde temiz su için 80 wattlık hidrofor, lavabo suyunu pis su deposuna gönderecek bir santrifuj pompa ve ayak pedalı da dahildi.
Niyetim ayak bütonu ile hidrofor ve pis su için kullanacağım motorların ikisini de aynı anda çalıştırmaktı, böylece pedala ayağımla bastığım anda hidrofor musluğa su basacak, diğer santrifujda lavaboya akan suyu pis su deposuna gönderecekti. ancak planda bir değişiklik yaptım ve pis su deposunu (100L) mutfak tezgahının en altına yerleştiriyorum, böyle olunca lavaboya akan su, motor gerektirmeden direkt dopaya cazibesiyle akacak. bu durumda santrifuj pompa boşta kaldı , epeyce de güçlü bir pompa. Montaj aşamasında hidrofor ile bu pompayı kıyaslayıp duruma göre birini seçeceğim evye ve dış duş için.
Yine aynı siteden bir de pis su deposu için şamandralı alarm aldım , 9v pil ile çalışıyor, depo dolduğunda alarm çaldırıyor. pil ile çalıştığı için elektrik tesisatı gerektirmiyor.
Ayak bütonu yani pedalı aliexpresten 11 liraya, hidroforu 85 liraya ,diğer santrifuju 60 liraya ve alarmı da 20 liraya almıştım.