Karavancılara Müjde; Ticari Araç Kiralamak Yasaklandı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,409
Ynt: Karavancılara Müjde; Ticari Araç Kiralamak Yasaklandı

mutlaka bunlar üzerinde düzenlemeye gideceklerdir,bunların üreticileri sanai,nin devleri karavanlar üzerindeki ötv ,nin düşürülmesi yönünde adımlar atacaklardır,karavanların kullanıcıları belirli bir kitle zaten,diye düşünüyorum bu ötv düşüşü ilgiyi arttıracaktır.

Etiketler

Şu günlerde, hazırlamayı düşündüğüm camper için 50'ye yakın aracı fiyat açısından takip ediyorum, bir kısmı internette birkısmı sokakda, tavır ve fiyatlarda ciddi inişler var, şimdiden fiyat düşmeyip kredi kartına peşin fiyatına 12 taksitler başladı, favori eklemelerinde satılanların kaça inince satıldığını görebiliyorum, biraz daha bekleyeceğim...Oğuz bey yüksek model konusunda haklı, ama biz zaten yüksek modellerle ilgilenmemeyi öğrendik, yüksek modellerle okul taşıtcıları ve şirket personel taşımacıları ilgileniyor buda bariz şekilde görülüyor, zaten onlar daha ziyade minibüs olanlarıyla ilgileniyorlar..Umarım içimizden bazıları bu fırsatı değerlendirir...Sitemize Atiladi'nin karavanı diye bir başlık atmayı iple çekiyorum..

Arzuladığınız araca bir an önce kavuşmanız dileği ile Atilla bey. Bu ara gerçekten fiyatlar dip yapmış durumda...
Oğuz

sn.Oğuz
Projemi şimdilik ihtiyaçlarımı detaylandırarak geliştirme çabasındayım, uzun zamandır karavan malzemeleriyle uğraştığım için bir çok cihaz anlamı taşıyan malzemem hazır bekliyor, elektrik projemi geliştirip detaylandırmaya çalışıyorum, aklıma giren şeytani fikirler, projemde sürekli tadilat yapmak zorunda kalıyorum, en basiti sıcak su ihtiyacı ve iç ısıtma için için 12v boyler kullanmadan, sulu webasto kullanarak ısıtma ve sıcaksu ihtiyacını karşılama konusunda çalışıyorum teferruat, tasarım parçaları gerektiriyor, buzdolabı yazın içme suyu soğutmada benim ihtiyacım göz önüne alındığında bana yetersiz geliyor, dolaplardan birinin içine peltier sistem soğutma su pınarı yapmayı planlıyorum ( plan derken hayal deyil, şu an prototip hazır, geliştirmeye çalışıyorum), 12v peltier sistem 8 amp mini boyutta sulu ve kuru tavan kliması geliştirdim, prototipleri hazır, verimliliklerini artırmak için çalışmalar yapıyorum verimi artırmakda amp değerlerini artırmak anlamına geliyor, yakında klimalarla ilgili bilgileri paylaşacağım..Cam konusunda hala tereddütlerim var sol camı klasik kaldırmalı karavan camı takıp takmama konusunda bir karar veremedim mesela, bunun için elimde 95x60 sıfır bir cam var satmayıp şimdilik saklıyorum, iç kaplamalarda polywood diye bir malzemeyi inceliyorum, A'dan Z'ye herşeyini kendim yapacağım için giriş basamağı için bile bilgi ve resimler bulup çizimlerini yaparak imal etme gayretindeyim..Elektrik tesisatında güneş paneli sisteminide dahil ediyorum, ekonomik olarak hemen takmayacağım ama tüm kablolamalarını yapıp sadece gerekdiği zaman tavana takıp, tavana çıkaracağım kablo uçluklarını takmak kalacak şekilde projelendirmeye çalışıyorum....Kısacası iyi birşey veya teknolojik bir şey diyebileceğim bir kategoriyi yakalama peşindeyim...

atiladi' Alıntı:
sn.Oğuz
Projemi şimdilik ihtiyaçlarımı detaylandırarak geliştirme çabasındayım, uzun zamandır karavan malzemeleriyle uğraştığım için bir çok cihaz anlamı taşıyan malzemem hazır bekliyor, elektrik projemi geliştirip detaylandırmaya çalışıyorum, aklıma giren şeytani fikirler, projemde sürekli tadilat yapmak zorunda kalıyorum, en basiti sıcak su ihtiyacı ve iç ısıtma için için 12v boyler kullanmadan, sulu webasto kullanarak ısıtma ve sıcaksu ihtiyacını karşılama konusunda çalışıyorum teferruat, tasarım parçaları gerektiriyor, buzdolabı yazın içme suyu soğutmada benim ihtiyacım göz önüne alındığında bana yetersiz geliyor, dolaplardan birinin içine peltier sistem soğutma su pınarı yapmayı planlıyorum ( plan derken hayal deyil, şu an prototip hazır, geliştirmeye çalışıyorum), 12v peltier sistem 8 amp mini boyutta sulu ve kuru tavan kliması geliştirdim, prototipleri hazır, verimliliklerini artırmak için çalışmalar yapıyorum verimi artırmakda amp değerlerini artırmak anlamına geliyor, yakında klimalarla ilgili bilgileri paylaşacağım..Cam konusunda hala tereddütlerim var sol camı klasik kaldırmalı karavan camı takıp takmama konusunda bir karar veremedim mesela, bunun için elimde 95x60 sıfır bir cam var satmayıp şimdilik saklıyorum, iç kaplamalarda polywood diye bir malzemeyi inceliyorum, A'dan Z'ye herşeyini kendim yapacağım için giriş basamağı için bile bilgi ve resimler bulup çizimlerini yaparak imal etme gayretindeyim..Elektrik tesisatında güneş paneli sisteminide dahil ediyorum, ekonomik olarak hemen takmayacağım ama tüm kablolamalarını yapıp sadece gerekdiği zaman tavana takıp, tavana çıkaracağım kablo uçluklarını takmak kalacak şekilde projelendirmeye çalışıyorum....Kısacası iyi birşey veya teknolojik bir şey diyebileceğim bir kategoriyi yakalama peşindeyim...
Bütün bunlardan sonra yüzyüze görüşüp hadi bizim karavanıda aynı yapalım kalıyor.Buluruz herhalde sizi dimi? :smiley: _____________________________________________________________________________________________________________________________________ kazanmak neye yarar,kaybedenler oldukça..

Sn.enverdede
Tabiki ulaştığımız bilgileri, karavancılığı destekleme ve geliştirme adına paylaşacağız...Lakin, yeri gelmişken yazmak istiyorum, sakın tek başınıza üstünüze alınmayı, uzun zamandır yazmak istiyordum, bu güne denk geldi...Bu paylaşımları daha rahat yapabilmemiz için karavan platformumuzda muhatap olduğumuz kişilerinde samimiyetlerini ortaya koyarak, kimlik ve iletişim bilgilerini açıkca profil bölümünde güncellemesi ve bizim dostlarımızı sadece bir "nick name" olarak tanımanın ötesine geçmemiz gerekli...Aksi halde bazı bilgiler sadece bu samimiyeti gösterenlerle sınırlı kalacak, püf noktası ve detayların özel mesajlarla yapılamasına devam niteliği taşıyacak, şu anda bile bazı değerli bilgilerin paylaşılması bireysel mesajlaşma yolu ile sürdürülüyor, birçok arkadaşımızın KİM olduğunu açıkca bildiğimiz halde bazı dostlarımızsa bizim için sadece bir NICK NAME....

Atilla Abi duyduğuma göre Avrupa menşeili eski karavanlarada Amonyak absorbe sistem LPG ile çalışan klimalar varmış. 12 volt peltiyer yerine LPG ile çalışan klima projesi üzerine çalışsan, hem kamp haricinde enerji sorunun kalmaz hem de performansı daha iyi olur. Tabii bu sadece bir düşünce, siz ne dersiniz?

atiladi' Alıntı:
Sn.enverdede
Tabiki ulaştığımız bilgileri, karavancılığı destekleme ve geliştirme adına paylaşacağız...Lakin, yeri gelmişken yazmak istiyorum, sakın tek başınıza üstünüze alınmayı, uzun zamandır yazmak istiyordum, bu güne denk geldi...Bu paylaşımları daha rahat yapabilmemiz için karavan platformumuzda muhatap olduğumuz kişilerinde samimiyetlerini ortaya koyarak, kimlik ve iletişim bilgilerini açıkca profil bölümünde güncellemesi ve bizim dostlarımızı sadece bir "nick name" olarak tanımanın ötesine geçmemiz gerekli...Aksi halde bazı bilgiler sadece bu samimiyeti gösterenlerle sınırlı kalacak, püf noktası ve detayların özel mesajlarla yapılamasına devam niteliği taşıyacak, şu anda bile bazı değerli bilgilerin paylaşılması bireysel mesajlaşma yolu ile sürdürülüyor, birçok arkadaşımızın KİM olduğunu açıkca bildiğimiz halde bazı dostlarımızsa bizim için sadece bir NICK NAME....
Atilla bey benim sıkıntım bilgisayara tam hakim olamamaktan kaynaklanıyor,yoksa kendimi gizlemek gibi bir kaygım yok .pc de emanet olunca fazlaca kurcalayamıyorum yanlış yaparım diye.Gerçi ilk tanışma bölümünde kısa sayılmayacak şekilde anlatmaya çalışmıştım kendimi yinede dediğinizgibi profilimi açıp neleri beceribilirim göreyim.

atiladi' Alıntı:
Sn.enverdede

Ben çağımızın bilgi çağı olduğunu bilerek Atilla hocamın yaklaşımına katılıyorum,o kadar emek vererek araştırdığın,denemeler yaptığın kısaca çok emek verdiğin bir olayı,yine dostlarınla,emek vermiş insanlarla paylaşmak ister insan.Düşünsel hiçbir şeye katılmamış,kenardan not alarak,kendine kar amacı sağlayan insanlar varsa, bu emek vermiş insanlara çok büyük bir haksızlık.
Bencilliğe yakın bir çizgide seyrettiğini bildiğim bu konu umarım yanış taraflara çekilmez.

Sevgili Bülent, yanlış anlaşılmazsın korkma, biz sadece samimiyetle bilgimizi paylaşmak istiyoruz, ama bilgiyi paylaştığımız kişilerine çoğunu tanımasak bile tanınır olmalarını temenni ediyoruz...Dikkat edersen bir takım spekülasyonlara sebebiyet vermemek için Webasto alanlar fiyatını bile yazamıyorlar, haklılar, bu konuyu ancak birebir konuşabiliyoruz...

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=13335882&yazarid=82&tarih=2009-12-29

hürriyet gazetesinden alıntıdır.

Hürriyet - Şükrü KIZILOT-A1, B3, D1, L2,

Devlet dimyata pirince giderken evde ki bulgurdan olacak bu gidişle.

evet ilk dalga araçlar piyasada
http://www.sahibinden.com/2007_fiat_ducato_maxi_2_8_jtd_-_12_metrekup_panelvanlar-88WQQaXQQ20288353WQQpXQQdisplayitem

Levent, bizim işimize yereyan kısmı, elindeki 2003-2004-2005 modelleri daha yeni modellerle değiştirenlerden arta kalanlar olacak..

Mesela bir örnek, araç internette 2-3 saat kaldı hemen satıldı, yakında böyle çok araç göreceğiz..

http://www.sahibinden.com/boxer_350_lh_tdi_panel_van_12mt-47WQQaXQQ19989011WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/cok_acil_satilik-00WQQaXQQ18904909WQQpXQQdisplayitem

doğru söylüyorsun,
fiyatlar çok karıştı şimdi 2007 model araç 17500, 2001 modeli 8000tl, bakalım ne zaman durulacak

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR