sn.Oğuz
Projemi şimdilik ihtiyaçlarımı detaylandırarak geliştirme çabasındayım, uzun zamandır karavan malzemeleriyle uğraştığım için bir çok cihaz anlamı taşıyan malzemem hazır bekliyor, elektrik projemi geliştirip detaylandırmaya çalışıyorum, aklıma giren şeytani fikirler, projemde sürekli tadilat yapmak zorunda kalıyorum, en basiti sıcak su ihtiyacı ve iç ısıtma için için 12v boyler kullanmadan, sulu webasto kullanarak ısıtma ve sıcaksu ihtiyacını karşılama konusunda çalışıyorum teferruat, tasarım parçaları gerektiriyor, buzdolabı yazın içme suyu soğutmada benim ihtiyacım göz önüne alındığında bana yetersiz geliyor, dolaplardan birinin içine peltier sistem soğutma su pınarı yapmayı planlıyorum ( plan derken hayal deyil, şu an prototip hazır, geliştirmeye çalışıyorum), 12v peltier sistem 8 amp mini boyutta sulu ve kuru tavan kliması geliştirdim, prototipleri hazır, verimliliklerini artırmak için çalışmalar yapıyorum verimi artırmakda amp değerlerini artırmak anlamına geliyor, yakında klimalarla ilgili bilgileri paylaşacağım..Cam konusunda hala tereddütlerim var sol camı klasik kaldırmalı karavan camı takıp takmama konusunda bir karar veremedim mesela, bunun için elimde 95x60 sıfır bir cam var satmayıp şimdilik saklıyorum, iç kaplamalarda polywood diye bir malzemeyi inceliyorum, A'dan Z'ye herşeyini kendim yapacağım için giriş basamağı için bile bilgi ve resimler bulup çizimlerini yaparak imal etme gayretindeyim..Elektrik tesisatında güneş paneli sisteminide dahil ediyorum, ekonomik olarak hemen takmayacağım ama tüm kablolamalarını yapıp sadece gerekdiği zaman tavana takıp, tavana çıkaracağım kablo uçluklarını takmak kalacak şekilde projelendirmeye çalışıyorum....Kısacası iyi birşey veya teknolojik bir şey diyebileceğim bir kategoriyi yakalama peşindeyim...