Yıllardır karavan için heves ediyordum. İlk adım olarak Kendime J9 14+1 koltuklu minibüs aldım.
Proje yapıp bu aracı karavana çevireceğim. Yaklaşık 1400-1500 TL masrafı olacakmış bu işin.
Aracın fotolarını ekledim. Öncelik olarak aracın koltuklarını söktüm sırayla şoför mahali arkasındaki her şeyi sökeceğim ve yalıtım yaparak işe başlamak istiyorum.
Bu konuda sizlerin deneyimlerinden faydalanmak bana olumlu katkılar sağlayacaktır.
Şuana kadar sadece koltukları söktüm şu aşamadan sonra hangi adımları izlemem nelere dikkat etmem gerekli yardımcı olursanız sevinirim. Hertürlü bilgiye açığım.
J9 çocukluğumun efsane servis aracı olması nedeniyle çok sıcak durduğum bir araçtı,
Ancak içine sığma problemi,
İçeriye ses alması gibi nedenlerle vazgeçtim şimdilik.
Projenizi izleyeceğim. Her karavan güzeldir....
Selamlar...
J9 çocukluğumun efsane servis aracı olması nedeniyle çok sıcak durduğum bir araçtı,
Ancak içine sığma problemi,
İçeriye ses alması gibi nedenlerle vazgeçtim şimdilik.
Projenizi izleyeceğim. Her karavan güzeldir....
Selamlar...
Motor için ses ve ısı izolasyonu yaptırabiliyorsanız iyi olur.Araçta bayağı motor sesi geliyor,uzun yolda bazen çekilmiyor.İzolasyonla en azından daha konforlu hale gelir.
site içinde kendi karavan dönüşümünü çok ustaca yapan arkadaşların yazılarından kullandıkları malzemeler,satına aldıkları yerler hakkında bilgi alabilirsiniz.
Kolay gelsin ve karavan dönüşüm işiniz rast gitsin.
Motor için ses ve ısı izolasyonu yaptırabiliyorsanız iyi olur.Araçta bayağı motor sesi geliyor,uzun yolda bazen çekilmiyor.İzolasyonla en azından daha konforlu hale gelir.
site içinde kendi karavan dönüşümünü çok ustaca yapan arkadaşların yazılarından kullandıkları malzemeler,satına aldıkları yerler hakkında bilgi alabilirsiniz.
Kolay gelsin ve karavan dönüşüm işiniz rast gitsin.
Alman karavan forumda (wohnmobilforum.de) resmini gördüğümüz J9` un karavana dönüşümünü yıllar önce okudum ama hiç unutmadım. Dönüşümü yapan Alman, Türkiye’yi iyi tanıyan ve wohnmobilforumda güzel Türkiye anıları olan bir karavancı. Resimlere bakınca sizin aracınızın çok daha iyi durumda olduğu görülüyor.