Karavan Yapmaya Başlıyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cebocan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,129

cebocan

Kamp II
Yer
ANKARA
Web
www.aslihak.com
Uzun bir ardan sonra tekrar merhaba bugün yarın derken artık hayallerime kavuşma zamanı geldi 2011 model doblo aracımı bugün sattım. 15m3 araç alıp karavanımı yaptırmak istiyorum ama karar veremedim kendimmi yapmayalım yoksa yaptırmalımı yada satınmı almalıyım?

Etiketler

Citroën Jumper 2.2 HDI L4H2 Model 31.500 TL - 269836799 bugün yapmayı yada yaptırmayı düşündüğüm aracı görmeye galeriye gittim araç km orijinal fakat sigortada 8000 + 3000 tl hasarı mevcut bel altı kısmen boyalı adam olurmu bilemiyorum
kendiniz yaptıracağınız araç bence daha temiz olmalı.edilen karavan masrafına değsin. ben bu aracı beğendimisterseniz bir düşünün ve sorun 15m3 ruhsata karavan olarak isli Türkiye'nin en büyük ilan sitesi sahibinden.com'da - 271971609

kendim kendim .kısa sürede iki karavan sahibi oldum.tabi forumda benden çok daha tecrübeli bilgili arkadaşlar onlar daha iyi sizi bilgilendirrrirler .eğer çok tecrübeli bilgili konuya hakim değilseniz karavan yapmak çok zor bir iş.karavanda en küçük vidanın bile yerini seçimi çok önemli.sizin doblo aracınza yaptıklarınız önceden beri görüyorum çok takdir ediyorum.o küçük araçta çok güzel şeyler yaptınız.ama büyük bir araç olunca olaya duş ısıtma su deposu vb kompleks şeyler girince olaya çok hakim olmak gerekiyor.örnek bir kablonun geçeceği yer seçimi çok büyük önem arz ediyor. malum karavan satan site bu şekilde acemice yapılmış ve artık geri dönüşü olmayan karavanlarla dolu.tabi bu bahsettikerim imkan var ise geçerli yoksa .kendiniz yapacaksızız başka çaresi yoktur.yanlış ve hatalı yapılmış bir karavanın düzeltimesi.çok başarılar diliyorum.

kendim kendim .kısa sürede iki karavan sahibi oldum.tabi forumda benden çok daha tecrübeli bilgili arkadaşlar onlar daha iyi sizi bilgilendirrrirler .eğer çok tecrübeli bilgili konuya hakim değilseniz karavan yapmak çok zor bir iş.karavanda en küçük vidanın bile yerini seçimi çok önemli.sizin doblo aracınza yaptıklarınız önceden beri görüyorum çok takdir ediyorum.o küçük araçta çok güzel şeyler yaptınız.ama büyük bir araç olunca olaya duş ısıtma su deposu vb kompleks şeyler girince olaya çok hakim olmak gerekiyor.örnek bir kablonun geçeceği yer seçimi çok büyük önem arz ediyor. malum karavan satan site bu şekilde acemice yapılmış ve artık geri dönüşü olmayan karavanlarla dolu.tabi bu bahsettikerim imkan var ise geçerli yoksa .kendiniz yapacaksızız başka çaresi yoktur.yanlış ve hatalı yapılmış bir karavanın düzeltimesi.çok başarılar diliyorum.
bilgiler için teşekkürler

bu gün 3 araç baktım fiyatlaeı 39250 31500 34000 araçlardan biri pert kayıtlı diğerlerinde muhtelif boya ve hasarlar var artık en az hasarlı ve km düşük olanı alcam

aracı imal etmek için kapalı mekanınız , garajınız ve gerekli alet edevat en önemlisi de VAKTİ'niz var mı?
BUnlar yoksa hazır almak en mantıklısı

Aracı kendi içini atölye olarak kullanıp kapımın önünde yapmak istiyorum
Sayın CEbocan. Forumda 3 tane motokaravan yapmış olan sayın ATilladi bey en tecrübelimizdir. o da sizin gibi aracın içerisinde imalat yapıp sokakta veya bahçede aracını bitirdi.

Fakat bence bu çok zorlu bir yöntem.yazı var kışı var. Her seferinde malzemeyi aşağı indir bindir. Kapalı mekan bence mutlaka gerekli.ayrıca bir de şu var. Aracın içerisini izalasyonu ve banyo duşu vsyi yerleştikten sonra
aracın ieçerisinde çalışmaya yer kalmayacak

Yoksa ben de sizin gibi sokakta imalat taraftarıydım ama kapalı mekan bulamayınca problemler başlamadna böyle karşıma çıktı :smiley:

belki şöyle bişi yapılabilir.tüm malzemeleri satınalmasını yaparsınız araç içerisinde depolarsınız

sonra kısa dönem 3 ay gibi 1000 tl gibi bir mekan kiralanıp orada imalat yapılabilir

Kanaatlerim şöyle:
İlk bahsettiğiniz motokaravanı asla almayın, başınıza kalır, çok zor satarsınız.
Az km li hasarsız araç satın almak satışta avantaj sağlar.
SON SÖZÜM: Bilinen siteyi incelerseniz:
  • Çekme Karavan (141)
  • Motokaravan (195)
  • Vazgeçilen satılan her 100 çekme karavana karşılık;
  • 138 Motokaravan satılıyor.
Yani çok çabuk vazgeçilen bir yatırım.
Ben de 17 m3 oldukça yıpranması az bir Ducato yu karavan yaptırdım,
3 ay sonra hevesim geçti sattım. Normal binek araç + Çekme karavan bence daha iyi bir alternatif.
Motokaravanı binek olarak kullanamazsınız, ölü bir yatırım olur.

Değerlendirmek size ait.

Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,787
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

SON KONULAR

Geri