Şu bölüme 2019 man tge ile bende katkı yapayım. Araç bildiğimiz crafter, doğuş oto extra uzun yüksek tavanlı crafter getirmediği için mecburen man tge alındı.
Panelvanın yük bölümünün ölçüleri;
Tabanda genişlik 184cm, tabandan uzunluk 488cm, yükseklik 220cm. Yan koruma döşemeleri çıkartılırsa 3-4 cm daha genişleyebilir. Tabandan 85cm yukarıda genişlik 188cm uzunluk 493cm.
Araç dış ölçüleri;
Uzunluk 7,5metre genişlik 2 metre üstünde. Yükseklikte göz kararı 3 metre var gibi.
***Şuraya küçük bir not düşeyim, ölçüleri 3 metrelik şerit metre ile kendim ölçtüm birkaç santim hata payı olabilir.
Ruhsatta aracın boş ağırlığı 2250kg, istihap haddi 3500kg, motor hacmi 2litre motor gücü ise 130kw (177beygir) görünüyor.
Araçta fabrika çıkışı gizli çeki demiri var maksimum taşıma kapasitesi 3000kg. Maksimum katar ağırlığı 6 ton.
Araç önden çekişli, sipariş sırasında farkını verirseniz 4 çeker olarakta getirtilebiliyor. 4 çeker farkı 2750 euro.
Araç 6 ileri manuel 1500euro fark verilirse 8 otomatik olarak alınabiliyor.
Arkada 650kg yük varken istanbul izmir arası otoban kullanmadan izmit üzerinden gelişte yol bilgisayarına göre 10,5 lt yaktı. Bu cüssede ve sıfır araç için 10,5 lt mükemmel.
Biz aracı iş için aldık, fakat 5 yaşını doldurunca tam karavan olacak bir araç.