Benzerini 11 yıldır kullanıyorum. Bir torba içerisinde. Torba içerisinde olduğu için zamanla içine su sızıyor, bu nedenle her yıl karavandan indirir, temizler tekrar takarım. Tenteyi açmak (kapatmak) için 5 dakika yeter. Tek başına da açmak mümkün ama iki kişiyle daha kolay ve çabuk olur. Karavana takılması çok kolay.
Karavanda üst tarafta şöyle bir ray olması lazım. Eskiden tek raylı vardı, şimdi çift raylısı da var, çift raylı daha güvenceli. Almanya’da bütün çekme karavanlarda bu ray bulunur. Benim motokaravana kendim yapıştırdım ve vidaladım. Bu tente ilk planda çekme karavanlarda kullanılıyor. Böyle bir tente ile 120 km’yi geçmemek lazım. Ben hiç daha hızlı gitmediğim için motokaravana taktım. Şimdiye kadar 6 defa tüvden geçtim ve sorun olmadı.
Ekli dosyayı görüntüle 507574
Tentenin torbasının bu raylara geçtiği yer şöyle (Türkçesini bilmiyorum, Almancası „Keder“, Rayın Almancası „Kederschiene“).
).
Ekli dosyayı görüntüle 507575
Ekli dosyayı görüntüle 507576
Tente torbası raylara takıldıktan sonra, kaymaması için her iki tarafta vidaları var.
Karavanına kolay gölgelik yapmak isteyenler olabilir diye biraz detaylı anlattım. Takıp çıkarması kolay, gölgelik katlanabilirse araçta fazla yer kaplamaz.
Resimleri aldığım linkler.
CaravanStore / XL
https://www.amazon.de/keder-Zubehör-Markisen-Vorzelte/s?ie=UTF8&page=1&rh=n:2509495031,k:keder
doppelte Kederschiene - Google'da Ara