Hepsi birbirine benziyor tip olarak. Burada kullanıcı olarak dikkar edeceğim noktalar neler olabilir?
Ben de bu aşamadayım bir aydır araştırıyorum, birbirine benzeyen standart tipdeki 390 model ürünleri bir kaç üreticide gidip inceledim.
Bazılarında inanılmaz kötü işçilik ve montaj hataları vardı. Ben şahsen "200 bin TL altında bir karavan alayım, elimden her türlü tamir tadilat onarım işi gelir, eksiğini gediğini yapar hallederim" diye düşünüyordum ama hiç de düşündüğüm gibi değil.
Benim de yeni öğrendiğim dikkat edilmesi gereken noktaları yazayım size de;
1 - Alt şase mutlaka galvenizli olmalı, eğilip bakınca ucuz modelelrde kırmızı astarlı standar kutu profil kullanıldığını gördüm. Tamam kaplin dinil ve ana şase galvenizli ama karavan tabanının oturduğu ızgaralar kutu profildi.
2 - Mutlaka tavanda Tavan Heki olmalı, içeride biriken sıcak havanın tek çıkış noktası fizik kuralı gereği tavandaki havalandırmadır.
3 - ön cam mutlaka açılır olmalı, ön ve yan camlar sürgülü değil pistonlu, yukarı doğru açılır olmalı. Bunun avantajı hem yağmurlu havada camı açabiliriz, hem de akşam yatarken bu camları yaz konumunda kilitleyip hava almaya devam edebiliriz az da olsa.
4 - Mobilya kavak kontra olmalı, hem hafif hem suya dayanıklı çünkü. Ucuz işlerde mdf/sunta kullanılıyor, hareketli karavanda vida yerleri zamanla sıkıntı yapacaktır, ekstra ağırlık cabası.
Ben şahsen 4. maddeyi çok önemsemedim, elimden bu işler gelir, gerekirse zamanla mobilyayı değiştiririm diye düşündüm diğer 3 madde olduktan sonra.